СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 098
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • Майничка
В сайта на РУО. Директорите подават бройката записани и системата отчита свободните места.

# 511
Toni, благодаря за отговора - няма да ходим пак до старото училище, че и без това не ни беше любимо - особено директорката и някои други особи. Всичко предполагам ще стане по служебен път.
Бележка за еднократната помощ от 300 лв. ни казаха, че ще раздават на първата родителска среща, тъй като трябва да има потвърждение, че детето е отписано от старото училище, а това ще стане след края на цялата дандания.
За градския транспорт - чух по новините че се предвижда увеличение на цените и се отменят картите за една линия, та може и с това да ни суровакат като за честито Money

# 512
За цялата градска мрежа е 20лв. Само за Метро - 9лв

Благодаря!

Тъй като синът ми не се представи добре на матурите и няма шанс да влезе в добро училище, реших, че е по-добре да бъде в някое от училищата около нашия район, за да си спести пътуването - 119-то, 12-то или 138-мо (за 31-во не му стига бала). В крайна сметка вчера го записах в 12-то и сега се чудя дали съм постъпила правилно. Той категорично не искаше 119-то, тъй като учи там от 1 до 7 клас, а в 138-мо не ни устройват паралелките. И сега не знам дали не сбъркахме като писахме училища като 1во и 7мо по-назад в списъка и ги прескочихме, а нали се водят по-добри. Вчера на записването той съвсем се отчая като видя училището и децата, които бяха там с родителите си да се записват.  И сега се чудя дали да рискуваме с третото класиране като се притеснявам, че може балът да се вдигне и за никъде да не му стигне и да загуби мястото си в 12-то. Flushed

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 14:07 от Elinor 5

# 513
Скрит текст:
Благодаря!

Тъй като сина ми не се представи добре на матурите и няма шанс да влезе в добро училище, реших, че е по-добре да бъде в някое от училищата около нашия район, за да си спести пътуването - 119-то, 12-то или 138-мо (за 31-во не му стига бала). В крайна сметка вчера го записах в 12-то и сега се чудя дали съм постъпила правилно. Той категорично не искаше 119-то, тъй като учи там от 1 до 7 клас, а в 138-мо не ни устройват паралелките. И сега не знам дали не сбъркахме като писахме училища като 1во и 7мо по-назад в списъка и ги прескочихме, а нали се водят по-добри. Вчера на записването той съвсем се отчая като видя училището и децата, които бяха там с родителите си да се записват.  И сега се чудя дали да рискуваме с третото класиране като се притеснявам, че може балът да се вдигне и за никъде да не му стигне и да загуби мястото си в 12-то. Flushed
[/quote]
12то коя паралелка е? Какво не ви харесва в училището, районът е спокоен и има не лоши отзиви за учителите. Единствено, че няма квоти и ма т нар girly classes...

# 514

В новините имаше информация, ако се закупи за цялата година цената на ученическата картата е 200лв. Така децата получават 2 месеца безплатно. Мисля, че тези условия са сравнително отскоро.

# 515
  • при моите любими

Понеже и мен ме интересува, а не съм запозната...Значи с УК или с бележка от училище, се купува карта на цена 20лв (за месец), за цялата градска мрежа и може да пътува неограничен брой пъти през този месец, правилно ли разбирам?

Да точно така е. Може да се използва неограничено за земен и надземен ГТ.

# 516
  • София

Благодаря!

Тъй като сина ми не се представи добре на матурите и няма шанс да влезе в добро училище, реших, че е по-добре да бъде в някое от училищата около нашия район, за да си спести пътуването - 119-то, 12-то или 138-мо (за 31-во не му стига бала). В крайна сметка вчера го записах в 12-то и сега се чудя дали съм постъпила правилно. Той категорично не искаше 119-то, тъй като учи там от 1 до 7 клас, а в 138-мо не ни устройват паралелките. И сега не знам дали не сбъркахме като писахме училища като 1во и 7мо по-назад в списъка и ги прескочихме, а нали се водят по-добри. Вчера на записването той съвсем се отчая като видя училището и децата, които бяха там с родителите си да се записват.  И сега се чудя дали да рискуваме с третото класиране като се притеснявам, че може балът да се вдигне и за никъде да не му стигне и да загуби мястото си в 12-то. Flushed
И защо се отчаяхте от 12то? Моите 2 деца са там едното завърши 7ми клас, другото ще е 5ти сега. Сградата е чудесна, учителите и организацията също. Прекрасно училище, квартал и тн.

# 517
Относно картите за градски транспорт
Вчера четох, че е прието предложението на Спаси София. Едното нещо в него е, че учениците и студентите могат да си заредят карта за една календарна година за сумата от 200 лв, т.е. плащат 10 месеца и получавят 2 месеца бонус.
Само не видях никъде това кога влиза в сила.

# 518
etaniel, iana28, наистина локацията е чудесна и е на 7-8 мин. пеша от нас, но все пак се притеснявам в каква среда ще попадне. Актуалната информацията за гимназиален етап е доста оскъдна, иначе на мен сградата отвътре ми хареса, нищо че синът ми я оприличи на болница Smile Изглежда спретнато и чисто, само дворът ми се струва доста занемарен. В паралелка природни науки е - английски и немски. За учителите нямам никаква информация,  но предполагам има и добри и не толкова, както е във всяко друго училище.

Ако решим да се пробваме все пак на четвърто класиране, трябва ли да го отпиша и да представя оригинала в желаното училище при наличие на свободни места или може да мина и с копие?

# 519
  • София
Скрит текст:

Понеже и мен ме интересува, а не съм запозната...Значи с УК или с бележка от училище, се купува карта на цена 20лв (за месец), за цялата градска мрежа и може да пътува неограничен брой пъти през този месец, правилно ли разбирам?

Да точно така е. Може да се използва неограничено за земен и надземен ГТ.

cydonia, много благодаря! Ако може да попитам и още нещо...От къде се вадят картите за ГТ и освен въпросната бележка от училище, нещо друго като документи трябва ли да се представи? Снимка?

# 520
А ако нямаш издадена карта, сега от новото или от старото училище взимаш бележка, за да я издадат през лятото?

# 521
Скрит текст:
etaniel, iana28, наистина локацията е чудесна и е на 7-8 мин. пеша от нас, но все пак се притеснявам в каква среда ще попадне. Актуалната информацията за гимназиален етап е доста оскъдна, иначе на мен сградата отвътре ми хареса, нищо че синът ми я оприличи на болница Smile Изглежда спретнато и чисто, само дворът ми се струва доста занемарен. В паралелка природни науки е - английски и немски. За учителите нямам никаква информация,  но предполагам има и добри и не толкова, както е във всяко друго училище.
Ако решим да се пробваме все пак на четвърто класиране, трябва ли да го отпиша и да представя оригинала в желаното училище при наличие на свободни места или може да мина и с копие?
[/quote]
За четвърто и аз ще гледам, не вярвам да стане с копие, но може да се пита на място в училището.

# 522
А ако нямаш издадена карта, сега от новото или от старото училище взимаш бележка, за да я издадат през лятото?
Ако пазите личната карта на детето от училище може да отидете диретно с нея и ще ви издадат карта, добре е да носите актуална снимка, защото картата може да се ползва много години. Голямата ми дъщеря беше със снимка от 8 клас и в 12, а наборката е със снимка от 5 Simple Smile Хубавото на тези карти със снимка е, че ако детото я загуби отивате до най-близкото бюро и ви издават нова срещу два лева, без да губите вече зареденото по старата. Аз съм ходила така поне 4 пъти, накрая наудобно чак ми стана Simple Smile но нали сме в "разсеяния" период и не се учидиха много жените там Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 12:40 от julika

# 523

С копие не става.Отписвате се и кандидатствате.Риск си има ,защото може да кандидатства и дете с по-висок бал,а мястото ви може да е вече заето.Преди три години кандидатствахме с копие във 2 АЕГ /тогава ставаше все още в някои у-ща/ и след нас в последната минута влезе един баща да подаде документи и точно това дете се класира с бал 0.5 по-голям от нашия.Така,че ако беше отписан щеше да пие една студена вода и да търси свободни места в кварталните у-ща.

# 524
  • при моите любими
Ето списък на пунктовете на ГМ . https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/punktove-za-prodazhba-na-prevozni/p/1 Отивате с УК на детето и актуална снимка. На място се попълва заявление, до колкото помня. И ви я издават веднага.

Общи условия

Активация на акаунт