СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 074
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
на нас нищо не ни дадоха?!
Ако изпринтя страницата от класирането МОН дали може да мине в градския транспорт|?

Карта за градския транспорт може да вадите до октомври месец без допълнителни документи от новото училище. Лично питах онзи ден на каса, понеже аз ги зареждам електронно и не знаех до кога имам право. Друга е ситуацията, ако детето изобщо няма вадена до сега карта за градски транспорт, тогава ще Ви трябва някакъв документ от училище.

# 541
  • София
Съгласна съм с горното мнение. Дъщеря ми има карта за цялата градска мрежа от няколко години. Зареждам я за по 3 месеца на каса и в последните 2 години ми искат ученическа карта само, когато я зареждам в периода след октомври месец Т.е. за новата учебна година дават толеранс от месец и половина, след това ученическата карта им трябва, за да се види, че има право на ученическо намаление.

# 542
Скрит текст:
A на сайтовете на всяко училище ли ще бъдат обявени незаетите места след трето класиране? И сроковете за кандидатстване са различни, така ли? А мисля, че вече няма училища, в които да кандидатстваш с копие....
               Свободните места след 3-то се обявяват на сайтовете на у-щата и от две години не може да се кандидатства с копие.Особено в популярните и търсени гимназии.В другите има места и след 4-то.
                ПП.Сроковете за кандидатстване се обявяват от директорите и не винаги съвпадат,но са твърде кратки.Има и съвпадение на срокове.
[/quote]
Т.е. на 4то се кандидатства с оригинал на удостоверението за ОО и то само на 1 място...така да разбирам....и то в самото училище се подават документите, а не през системата....

# 543

Т.е. на 4то се кандидатства с оригинал на удостоверението за ОО и то само на 1 място...така да разбирам....и то в самото училище се подават документите, а не през системата....
                  Да! На 4-то само на едно място,в конкретно у-ще и с оригинал.Ако не се класирате и има у-ще с по-късен срок от това,в което сте кандидатствали и ви устройва паралелката със свобдно място тичате към него пак с оригинала и подавате на място.Емоция си е 4-тото отвсякъде! Като се има едно на ум и колко са кратки сроковете пада един бяг от у-ще в единия край на града до другия!

# 544
На мен проблемът ми е, че няма старата УК. Само паспорт и бележка, че е било в еди кой си клас детето

# 545
Аз съм чувала добри неща за гимназиалния курс в 12-то. На моя колежка дъщерите завършиха там английската паралелка и бяха доволни. Едната е лекар в Германия, а другата завърши университет в Нидерландия. Все пак си зависи и от детето. На друга приятелка дъщеря и (2001 набор) го завърши преди две години и тя също каза, че е доволна. Ако детето учи едва ли ще получи по малко знания от съучениците си в 1 СУ или 7 СУ. Съседче завърши 7 СУ и не говори английски. Проблемно дете, което неглижираше училището. Малката дъщеря на гореспоменатата колежка е същия набор и със знанията от училище изкара 6.00 на матурата по АЕ. Майката ми разказваше, че учителката по английски била много добра. Децата са набор 1996 и нямам идея, дали учителката все още работи там. Личните качества на детето са много по-важни.

# 546
Ако детето не го приемат никъде на всичките класирания какво става, повтаря 7 клас ли?

# 547
Обикаляте свободните места.

# 548
Ако детето не го приемат никъде на всичките класирания какво става, повтаря 7 клас ли?
Ще му намерят място служебно. Не толкова желани училища бол.

# 549
В досегашното СУ дали ще може по този начин? Ползва ли детето някакво предимство, че досега е учило там?

# 550
В досегашното СУ дали ще може по този начин? Ползва ли детето някакво предимство, че досега е учило там?
Няма предимство. Ако има свободни места, кандидатствате за там.

# 551
Много благодаря!
Няма предимство. Ако има свободни места, кандидатствате за там.

# 552
Лелеее колко страшно ми звучи това с трето и четвърто класиране 😱😱😱
В нашето обкръжение има две деца, които са в тази група...
При едното не са наредили достатъчно паралелки и с бал около 330-340...Греда
При второто имаше паралелка, в която беше класирано, но се отказаха и направо на трето с бал 350-360...
Тръпна да видя какви места ще обявят и с какъв бал ще се явят кандидати🤔
Желая им късмет на оставащите за трето🍀🍀🍀

# 553
  • София
Записах вчера девойката в 2 аглийска и веднага тръгнахме към провинцията. Направо ми събраха очите от сумата която трябва да платим за учебниците и униформите. Най- лошото, че трябва да се плаща в брой. Свикнала съм да плащам с карта или да превеждам  по сметката. Добре,че хром бук не трябва да се купува първата година.

# 554
Записах вчера девойката в 2 аглийска и веднага тръгнахме към провинцията. Направо ми събраха очите от сумата която трябва да платим за учебниците и униформите. Най- лошото, че трябва да се плаща в брой. Свикнала съм да плащам с карта или да превеждам  по сметката. Добре,че хром бук не трябва да се купува първата година.
                Да беше споменала,че сте там и ако сакото,ризата и вратовръзката за девойки са същите щях да видя внучката дали не ги е подарила на някой,ако не - ги давам.Облякла ги е точно 2-3 пъти и то защото беше активистка и на мероприятия.Най-малкия размер са.

Общи условия

Активация на акаунт