СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 011
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Tickles, сватбата в Англия е на 13,08. В България на 3,09. Вече почва да става напрегнато. Дреболии излизат непрестанно. Почва да се учеща напрежение.
Мразя униформи от дъното на душата си. Свързвам ги с комунизма. А марковите стоки са относително нещо. На тенис девойката ходи с маратонки от 18 лв от Декатлон. Ами от втората тренировка вече са розови. Няма да я пусна с Найк. Винаги е била с телефон на Епъл,но не заради марката ,а защото контролът за нас  е лесен.  До скоро телефоните се въртяха. Дори аз съм ползвала стар телефон на кака й.  Не ползвам половината от функциите, така че за мен е без значение модела. Робувам на марки за обувки, но аз съм цял ден на крак и е важно да ми е комфортно. За цялото семейство пазарувам предимно от Амазон, маркови продукти, но когато са на добра цена. Почти никога не ми е спешно, така че чакам цената да ме устройва. Интернет пазаруването си е хазарт, който ми е тръпка от  13 години,но от 4 успешно я контролирам.

# 631
  • Сф
Хайде , моето е на морето вече. С тетралната  група. И е най: малкото Simple Smile Днес от влака, та в морето на Бургас, на път за Слънчака  

Ще имат спектакли в Несебър, няколко групи са,  то сериозна работа било, ти да видиш.Аз нямах идея.
  http://nessebarinfo.com/novinite/2022/07/22/teatralen-fest/  
Надявам се да и останат яки спомени и да забрави зора по матурите и кандидатстването.
Весело лято на всички!

# 632
  • София
Лафа на Рени, че "ходи като журналист" ми хареса. Много е приложим за моето момче. Но той дори и не влиза в магазин. И това е открай време - като беше по-малък и го мъкнех, сядаше някъде по стелажите в мола и аз като награбя 3-4 чифта дънки първо със зор го карам да се изправи да се ориентирам поне кои от тях да пробва. После се научих да ходя на пазар със стари панталони, които му стоят добре, а не с него. Вчера благоволи да излезе на разходка с нас и гледам боксерките му се виждат изпод бермудите - викам: "ти си отслабнал, падат ти бермудите", но като посегна да проверя и той ме бие през ръцете и бяга Joy На 3-тия опит установих, че бермудите са си му съвсем добре, просто тениската му е окъсяла и се вижда колко лошо се е загащил така да се каже.
А каката на неговата възраст ми беше ад с пазаруването - като влезе в пробната и по 1 час се преоблича. Ако си позволя да се отдалеча, за да зяпам през това време, се сърди че ме нямало и че я било срам да ме вика. Ако отворя завеската на пробната да гледам - пък ми шътка да съм се махнела, че щели да я видят по бикини. И аз тъпчех като кон пред пробната. Добре, че вече си ходи сама или с приятелки и само ако иска моето мнение ми праща снимки по вайбър.
Имам огромното желание тази есен да ги пратя братче и сестриче двамата на пазар. Тя ще му дава модни съвети, а той ще ѝ къса нервите като не се съобразява с тях Sunglasses

# 633
  • Майничка
Пращай ги, може да те изненадат!😄
Моята беше с приятелка миналата седмица, като консултант. Пътем повлекли и едно момче от тайфата, за компания. Те нищо не си взели, но младежа спретнали отвсякъде - те избирали, той мерел, снимали тениски, къси гащи, дънки, бански, суитчър, добавили етикети и местоположение, пратили "досието" на майка му и тя само одобрила, минала след работа и взела всичко по списък. Жената се обади да благодари, беше във възторг.😄

# 634
  • в очите на дъщеря ми
Значиии, девойката, трябва да е била към 5-6 годишна и понеже е с малък крак, тогава трябва да е била  № 28 -29, т.е. № на обувката не отговаря на душевното и състояние на "зараждаща се кифла" ииии в един магазин се "залепва" на едни лилЯви ботички, от нещо наподобяващо мушама, № 31, а като капак и със скрита платформа в тях, среща категоричния ми отпор, изразяващ се в "няма начин да ме накараш, да купя туй произведение на изкуството" ииии настава "пернишката трагедия в съвременен вариант"... или отказва да пробва или ако все пак се навие или са и големи или много я стягат......честно, ви казвам разревах се чак от бяс...от тогава, че и до сега, като рЕче да ходим по магазините, треска ме тресе.......сега напоследък гледам цената и ако мога да я преглътна, въобще не се занимавам, да носи квот ще...цяла зима щрапа с голи глезени и гол кръст, в резултат на което беше хремав 101 път, тази зима, предстои да видим...

# 635

.....Мразя униформи от дъното на душата си. Свързвам ги с комунизма.....
                 Чудя се къде изчезнаха комунистите,а те.....в Оксфорд и Кеймбридж! Smiling Imp

И за тези,които не знаят - Историята на училищни униформи в България започна много по-рано, в началото на ХIХ век.Униформи за ученици  - През 1834 г. в България е въведена единна система за граждански униформи. Наред с другите неща, стандарти са одобрени - дрехи за ученици в средните и висшите учебни заведения. От тази година ученици и студенти са били длъжни да носят униформи .

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 12:34 от Didia

# 636
Моят опит. Ако детето си харесва училището, не можеш да му свалиш униформата.
Ако не го харесва, униформите са ти най-малкият проблем Simple Smile

# 637
Иван Хаджийски, студията "психология на военната дисциплина"

# 638
  • Пловдив
Лично мен не ме върнува историята на униформите. И няма как да не ги квържа с комунизма, защото съм живяла тогава. Изкарваха ме пред строя на цялото училище да се срамувам, защото съм с дънки. Или да си събувам черния чорапогащник. Много мога да говоря по темата, но не мисля, че има значение.

# 639
Аз да питам откъде си обличате/ обувате децата.
И с обувките ударих на камък. Трябват ми ама най- прости ниски черни елегантни обувки , тип балеринки даже може. Ами маратонки носи 36,5 , а всички обувки 36 са и големи и хлопат.35 нямат.

Renident, и нашата госпожица е така между детската и женската номерация.
Детската и е малка, а женската огромна. Миналата година за сватбата на кумата имахме сходен проблем, накрая и намерихме балеринки, но на нас ни трябваха пепел от рози заради роклята и ги взехме от магазина на Иван Вазов до Булбанк. По карта ми го дава ул. Иван Вазов 31/33 (аутлет). Прилагам снкмка, ако искате пробвайте и там дали няма да намерите нещо подходящо. Магазинът е за дрехи, обувки, бански.... Има обувки и на първия и на втория етаж. Успех!

# 640
  • Пловдив
Глориана, благодаря. Два пъти отивах до там и все затворено. Единият път в 11 сутринта. Купих вече от ССС.чудни, естествена кожа, но 36 номер. Ще уплътняваме някак.

# 641
  • при моите любими
Като чета мерките на девойките, си ги представям едни малки и дребни, моята като е 172 и носи 41.5 номер обувки. Дано да спре да расте вече. Поне на килограми е добре и влиза в 36/S размер.  Лесно си намира размер, но избораът, изборът е труден. Gorgonzola много точно го е описала. Така да не обичам да вися в мола и по магазините. Фен съм на онлайн пазаруването и се опитвам и нея да накарам да си избира, обаче много упорито не се съгласява. Иска да пробва всичко на място и не с приятелки, а с мен. Моят кошмар е това. Но го преживявам някак си.

# 642
Децата растат различно. Моето стърчи от втори клас. Сега е към 175 и като гледам съучениците са го догонили.

# 643
Колко много сте изписалииии!
Честито на всички приети на второ класиране и успех на тези, които ще се пробват на 3то!
Стискам палци на болничките да оздравяват бързо!
Любимата ми тема за дрехите сте зачекнали 😀
Моят младеж вече е 15 санта над мен, педиатърката в петък го измери 178 см. И тежи 52 кг. Обувки 42 номер, но са му леко големи, а 41 малеят. Но му откри проблем, който малко ме притесни, сега ще видим как да го решаваме - оказа се, че има халтави стави. Всичко си пука-врат, ръце, крака, даже гърлото му пука. А като се облегне на една ръка и рамото му се вади . Ще ходим сега на кинезетерапевт и ортопед, дано имат решение.
От известно време откъм дрехи предпочита спортни панталони тип долнище на анцунг. Добре че е такава модата и има какво да му купя. Харесва да носи и ризи, и тениски. Даже сега сам изяви желание и си купи сако, ти да видиш 😜 Иначе си пазарува от CROPP, Bershka, Pull&Bear, HOUSE, RESERVED.
За по-дребничките девойчета препоръчвам RESERVED, там имат и малки номера обувки, а детската номерация е до 176см. Иначе в BERSHKA има много мънички дрехи, чак понякога се чудя има ли толкова слаби момиченца. Та са добър вариант за фините девойки.
Учебниците ще ги поръчваме от сайта на Испанската, там такава е организацията.
На някой да му трябва комплект учебници за 7ми клас? Евентуално за по-малко братче или сестриче. Подарявам ги.
Иначе старите недоизписани тетрадки им ги давах да ги ползват за упражнителни вкъщи. Сега покрай задачи и преразкази май не останаха такива😀

# 644
  • Варна
Нашият младеж и той е халтав, но  това си го знаем откак беше бебе. Покрай големия ми син, спортиста, и болки в едното ходило, го водих на специалист по ходила и той надълго и широко ги прегледа и обясни. Показа на всеки какви упражнения да прави според особеностите на ходилата, халтавия задължително трябва да се занимава със спорт, за да има мускулна сила да държи гръбнака и да не се изкриви.  От тримата той е единственият, който не е спортна натура. Сега е 170 и нещо, не знам колко точно, може би около 50 кг, и номер 43 с ортопедични стелки вече му стискат. Тази година ме изненадаха моите момчета, досега все ходеха с къси спортни гащи, сега поискаха къси дънки и тениски с якичка. Минах през Уайкики и получих коментар какви били тези рандом тениски, сиреч без марка, ходих след това и до Поло, какво да се прави. Маратонките са предимно Найк, въпреки че на спортиста подариха Асикс.
Успех и кураж на всички, които ще играят на трето класиране

Общи условия

Активация на акаунт