СЕДМИ КЛАС - 18.07 - 25.07 - По-доброто класиране - Второто!

• 59 369
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И на четвърто класиране кандидатите се класират по някакви критерии, обявени от училището.
А не просто да отидат ако има обявено свободно място и да се запишат.
Визирам училищата, които обявяват официално места за четвърто класиране.
Да така е. Поне в няколко училища миналата година, които гледах и 4-то класиране беше по определен бал.

# 691
И на четвърто класиране кандидатите се класират по някакви критерии, обявени от училището.
Да, по принцип трябва да е по бал, тук това е разковничето, че всяко училище си е отделно, затова някой го наричат и директорско, защото ако имаш познат в училището тези бройки могат изобщо да не се обявяват, а да се запишат точно едно, две или три определни деца (особено за най-желаните гимназии в София говоря, като имам и конкретни примери от минали години, за някои от тях, за съжаление)

# 692
                  За 4-то  у-щата се придържат към стандартното класиране.Бал от НВО. След 4-то ,ако не си приет никъде тръгваш на обиколка въоръжен с документи и на място договаряш с директорите.Така става в у-щата,в които има много места след 4-то и обикновено са нискобалови.
                  Тия от РУО няма ли да се събудят.Обедната почивка отдавна мина.

# 693
Излезнаха Simple Smile

# 694
  • София
Не е като да няма места, но като гледам в техникумите е направо по цели паралелки. Успех в реденето на желанията на всички участващи в третото класиране и все пак сложете повечко желания Simple Smile

# 695
И аз пожелавам много късмет на всички, които ще се пробват на трето класиране.
Със сигурност ще е нужен.

# 696
Има доста интересни места, но не смея да участвам. Не знаем колко деца с високи балове ще участват. Миналата година баловете на трето класиране са били доста високи.

# 697
  • София
Пожелавам късмет на всеки,който участва на 3то класиране.Искаше ми се да се пробваме да рискуваме, но незнам с колко падат баловете,все пак има критериий за подредба....нямаме връзки:stuck_out_tongue_closed_eyes:...
На сина ми му трябват около 30 точки:smiley:

# 698
Има доста интересни места, но не смея да участвам. Не знаем колко деца с високи балове ще участват. Миналата година баловете на трето класиране са били доста високи.
                    То за това 3-то е за рискови играчи или за неприети.

# 699
Пожелавам късмет на всеки,който участва на 3то класиране.Искаше ми се да се пробваме да рискуваме, но незнам с колко падат баловете,все пак има критериий за подредба....нямаме връзки Stuck Out Tongue Closed Eyes...
На сина ми му трябват около 30 точки Smiley
Ако съдим по предходните няколко години, баловете не падат, а се качват поне за по-желаните училища Simple Smile Wink

# 700
Не е като да няма места, но като гледам в техникумите е направо по цели паралелки.
Скрит текст:
Успех в реденето на желанията на всички участващи в третото класиране и все пак сложете повечко желания Simple Smile
Всички искат да са програмисти, адвокати и икономисти...или както се казваше в "Оркестър без име" - всички пеят и свирят, никой не иска да работи Simple Smile .... а то пирамидата има и основа, не само връх....държавите в Западна Европа отдавна са го разбрали и не ги е страх, дори се гордеят да са в основата на пирамидата...

# 701
Всички искат да са програмисти, адвокати и икономисти...или както се казваше в "Оркестър без име" - всички пеят и свирят, никой не иска да работи Simple Smile .... а то пирамидата има и основа, не само връх....държавите в Западна Европа отдавна са го разбрали и не ги е страх, дори се гордеят да са в основата на пирамидата...
За да станеш програмист се иска доста сериозен труд. Да, не е физически, но това не означава, че не е труд. Wink

# 702
  • София
Не е като да няма места, но като гледам в техникумите е направо по цели паралелки.
Скрит текст:
Успех в реденето на желанията на всички участващи в третото класиране и все пак сложете повечко желания Simple Smile
Много си права. Честно някак си дори ми стана мъчно. Всички искаме децата ни да учат езици, икономики, софтуер и хардуер. Ето баща ми е учил в механо-техникум и след това в ТУ специалност, която сега не дава нови кадри. А той е много търсен специалист в областта си и на 75 г. още работи, защото няма млади колеги, на които да предаде знанията си.

# 703
Като гледам, колко много свободни места има в Добрич. Техникумите са празни. Даже в ЕГ има цели 3 места. Няма желаещи за професионални паралелки. А търсенето в града е огромно. Мама също на 67 продължава да работи, няма кой да я замести. А младите се юрват в СУ тата , и накрая нищо. В нашия малък град имаме близо 8 паралелки с компютри. Всички са запълнени. Но после , колко от тях наистина ще могат да се реализират.

# 704
  • Раковски
https://www.ruobg.com/messages/file_messages_priem_16/svobodni_m … _to_klasirane.pdf Свободни места за Пловдив, за трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт