Частни училища - информативно-дискусионна тема 54

• 41 545
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дори имате късмет, че са ви напомнили, а не са ви отрязали и да приемат на ваше място друго дете. Не виждам защо трябва напомнянето да е от типа ухажване - ох, аман-заман, извинете много, ама ни дължите една такса, извинявайте, че не сте я платили".

# 541
Дори имате късмет, че са ви напомнили, а не са ви отрязали и да приемат на ваше място друго дете. Не виждам защо трябва напомнянето да е от типа ухажване - ох, аман-заман, извинете много, ама ни дължите една такса, извинявайте, че не сте я платили".
В класа на малкият имаше дете от БШ на което родителите се бяха забавили с плащането и му бяха прекратили договора. Когато те се усетили се оказало , че мястото вече е заето.
Майката беше с ужасно мнение за училището по този повод. А аз лично мисля, че е кофти ситуация но училището няма никаква вина.

# 542
  • София
E, чак пък късмет. На всеки може да се случи да забрави нещо, хора сме. Нормалното коректно отношение е да се напомни, а не да се прекати веднага договора. Но и аз не разбирам какво се очаква от едно подобно писмо - "сухо" и делово ще е, какво друго да бъде?

# 543
Е, айде сега. На всеки може да се случи да забрави или забави плащане.  Нормално е да се напомни и вече, ако няма реакция, тогава да се разваля договор.
То пък БШ великото училище, та чак заето мястото било.... явно има друга причина, това е само повод.

Санака, писали сме заедно....

# 544
В класа на малкият имаше дете от БШ на което родителите се бяха забавили с плащането и му бяха прекратили договора. Когато те се усетили се оказало , че мястото вече е заето.
Майката беше с ужасно мнение за училището по този повод. А аз лично мисля, че е кофти ситуация но училището няма никаква вина.
Със сигурност поводът да прекратят договора е друг. Нормалните хора се обаждат или напомнят.
Не става въпрос за ухажване, а за включване на напомняне в имейл по друг повод като превенция за забравящите. В СС винаги го правеха. Аз лично почти всяка година не само датата забравях, ами и колко се дължеше. Една година бях превела повече пари и втория срок секретарката ми каза.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 16:34 от Дъждец

# 545
Е, аз съм съгласен със Санака, Соул фрий и Дъждец.

# 546
Минавам да похваля организацията на "Питагор" до момента... аз лично бях останала с впечатлението, че това и комуникацията с родителите им куца, но явно нещо се е променило, дано да е трайно. Та още преди две седмици получихме имейл с това кога ще е родителската среща за ПУК, какво осигуряват те и какво се изисква от нас (шише за вода, раница, резервни дрехи, вътрешни обувки и несесер). Беше посочен и график за индивидуални срещи на всяко семейство с преподавателя, отделно съобщение, че профилът на детето в Classroom  е направен и линк, за да си сменим паролата... и дори организационен мейл за благотворителен маратон през есента.... чак се учудих, но приятно. И даже малко се притесних, че може би аз не съм достатъчно организирана Smile

Аз пък нещо не съм очарована от комуникацията в Питагор. Още на изпита нас не ни поздравиха дори, само взеха детето. Ние тотално сме изключили докога се дължи таксата, което е наша грешка, съгласна съм, но можеха спокойно с имейла за родителската среща да кажат - пожелаваме приятно лято, напомняме ви, че таксите се дължат до...., а не да изпляскат сух имейл - закъснели сте. Пффф. Аз график за срещите с учителката не видях, сега ще се върна да погледна, може би просто аз съм заблеяна.

Значи избирате училище в което реда и дисциплината са едно от положителните му страни, но се налага те да ви напомнят за вашите задължения?
Ако имате такива виждания това не е вашето училище. Нито на вас, нито на детето някой е длъжен да напомня. Не си си свършил домашното, проблема е твой.
А предполагам, че на вас също ви се е налагало да ходите на изпити. Нямам идея какво сте очаквали. Но аз на изпит освен да отговарям на въпроси и пиша друго не съм правила.

Не Ви разбрах за изпита. Казах, че дойдоха и го взеха без да поздравят мен и баща му, което честно казано ме озадачи. Не очаквам да ми напомнят, както споменах, грешката е наша. Просто има и други начини да кажат същото и да е по-приятно за всички страни. Някакси от ноември до август сме забравили точките от договора, а друга комуникация с училището не сме имали. Бяха изпратили кратка презентация, където споменаваха родителска среща още юни, но такава нямаше.

# 547
Какво значение има дали са им сухи имейлите, ако ти учат детето и то се чувства добре.

# 548
Значи, защото някой служител е пропуснал (или може би не) поздрав + не ви се е харесал тона на напомнителен мейл за ваша неизрядност вие направихте извод, че комуникацията в Питагор  е на ниско ниво?

Предлагам да отпишете детото от Питагор и да проучите Institut Le Rosey.

Аз лично бих се наслаждавала на реакцията на някои претенциозни бг майки към комуникацията в Итън. Моя близка ми разказваше от първа ръка за порядките там. Порядки, които изнежените наши възприятия не биха смелили лесно.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 17:42 от Fancy

# 549
Ако го бяха написали в имейла за родителската среща примерно, нямаше да закъснеем с таксата и нямаше да оставят неприятно впечатление у мен. Много е просто. Застрахователният ми брокер ми напомня за изтичането на застраховките и о, каква изненада, винаги са подновени навреме. Отново казвам - напълно поемам вината, че не съм научила договора наизуст и не съм си сложила напомняне, за да не се стига до такава ситуация. Вече ще го имам предвид. Не очаквам специална покана, ухажване или нещо такова.
П.П. ще си сложа и напомняне да не пиша в тези теми, освен ако не е много наложително.

# 550
  • София
Какво да е приятно, като сте забавили плащането? Не те ти дължат пари за таксата, а ти на тях. Да не сте забравяли. Длъжникът си следи плащанията и гледа да е изряден. Дай сега и да ти се извинят, още малко! Както се казва  - ако щеш!
На мен щеше да ми стане неудобно, ако се стигне дотам да ми напомнят, а не да се цупя как не са ми напомнили по приятен начин.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 16:48 от Andariel

# 551
Плащайте наведнъж, хем по-евтино, хем няма да се притеснявате.

# 552
Значи, защото някой служител е пропуснал (или може би не) поздрав + не ви се е харсал тона на напомнителен мейло за ваша неизрядност вие направихте извод, че комуникацията в Питагор  е на ниско ниво?

Предлагам да отпишете детото от Питагор и да проучите Institut Le Rosey.

Аз лично бих се наслаждавала на ракцията на някои претенциозни бг майки към комуникацията в Итън. Моя близка ми разказваше от първа ръка за порядките там. Порядки, които изнежените наши възприятия не биха смелили лесно.
Да, Фенси, направи ми неприятно впечатление. И не казах, че комуникацията е на ниско ниво, а че не съм очарована.

# 553
Гледайте по-глобалната картина. Не знам кой клас е детето, но дали се грижат за него, дали му преподават добре, дали успяват да интегрират всички, дали има конфликти и как ги разрешават и т.н.
Ще има и други неща, които ще ви издразнят в определен момент. Във всички училища има.

# 554
Гледайте по-глобалната картина. Не знам кой клас е детето, но дали се грижат за него, дали му преподават добре, дали успяват да интегрират всички, дали има конфликти и как ги разрешават и т.н.
Ще има и други неща, които ще ви издразнят в определен момент. Във всички училища има.

Разбира се. ПУК ще бъде, т.е още не е започнал дори Grinning Аз като цяло съм изненадана от комуникацията с малкото частни училища, с които имам опит. Но явно повечето хора са ок да си траят, защото "им учат децата добре" и стил "кисел чинивник" си е стандарт.

@Andariel, стана ми неудобно, в това е въпросът! Защо трябва да ми стане неудобно?! Едно напомняне с другата информация ще свърши работа и никой няма да се чувства неудобно. Аз така ги виждам нещата и ще ги виждам така независимо колко крякате тук как съм капризна и безотговорна и там каквото измислите.
Ще кажа за последен път, наясно съм, че вината е моя, моето задължение не е изпълнено навреме и тн. И пак - начинът на комуникация от администрацията не ми харесва до момента. Точка

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 17:00 от fictrix

Общи условия

Активация на акаунт