Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 965
  • 796
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Права си. И те не знаят какво са. 😁 Лазаров се опитва да е всичко, ама май.....
Много ще ми е интересна една статистика на ДЗИ тази година.

# 211
  • София
Има ли някой с впечатления от СПГ Княгиня Евдокия? Баловете са шарени,  около средни, ще са ми интересни мнения за училището и като цяло повече момичета ли учат там?

# 212
А, също за 2-ра испанска в Слатина свеки обяснила, че преди 2 години другият й внук влязъл  с 4 по математика. Обаче сега наборът е по-голям,  а и тогава покрай ДО баловете паднаха.
               Не знам колко е 2-ра испанска,но миналата година там влезе дете с 16 т по МАТ .До колкото си спомням бяха обявени свободни места за 4-то класиране и на място подаваха документи.
              ПП.Пропуснах да кажа,че преди 2 години балът не е паднал покрай ДО, а се е повишил.Най-малкият тогава кандидатства /сега е 9 клас/ и не успя да влезе в 32-ро въпреки,че балът му беше почти същият ,като на братовчед му ,който влезе без проблем в 32-ро.Имаме пряко участие три поредни години и балът с всяка година се повишаваше.

По повод на успеха и влизането - в момента има свободни места за гимназиален етап и в 32-ро, и в 31-во, и в други училища с висок бал, но нашата осмокласничка не желае да чуе за преместване, а чувам, че не е само тя. Децата и на мои близки се сработиха, харесаха учителите си в 119то, 125то и вече не желаят да се местят, но не е лошо да се има предвид и такава опция. Особено в 8ми клас, езикови паралелки, където навсякъде се поемат първите нива на езика може би е по-лесно да се премести дете. 
На седмикласника, вместо да му стане вече съвестно и притеснено,  му е абсолютно все тази, ако можело да учи немски... Мъкаааа. Simple Smile

# 213
Има ли някой с впечатления от СПГ Княгиня Евдокия? Баловете са шарени,  около средни, ще са ми интересни мнения за училището и като цяло повече момичета ли учат там?

За жалост не мога да дам много положителни отзиви.Дъщеря ми е в тази гимназия,в 8 клас.Приеха ни в паралелката "Промишлен дизайн".Бяхме радостни и с големи очаквания,но уви...По програма са с разширено изучаване на АЕ(което също гледахме,когато подреждахме училищата и специалностите).За целия 1ви срок не са изписали нищо по предмета-само по един тест в седмицата.Нито са изпитвани устно да четат,превеждат,правят упражнения,а имат 12 часа седмично.Учителят им по ИИ и Въведение в професията беше ужасен,същият е и по БЕЛ(като той се държеше грубо и невъзпитано с децата).Решихме,че така няма да стане и я преместихме в др. паралелка с др. специалност.Там имат 4 часа седм АЕ,но госпожата непрекъснато ги изпитва и препитва.Госпожата им по БЕЛ е  млада и супер мила.Явно си е до учител,но и към ръководството има какво да се желае.

# 214
  • София
Благодаря за отзива. Да имат английски по програма 12 часа и да не правят нищо, това е недопустимо. Как изобщо са си запълвали времето. Аз на ваше място бих стигнала до директор.

# 215
Благодаря за отзива. Да имат английски по програма 12 часа и да не правят нищо, това е недопустимо. Как изобщо са си запълвали времето. Аз на ваше място бих стигнала до директор.

Времето си запълваха със седене на телефоните.Колкото до директора-имаше недоволство от страна на родителите(щяха да пращат писма до МОН И РУО),само че относно учителите по БЕЛ и този по Въведение в професията+ИИ,но така и не се стигна до решение..абе дълга история,след това не знам какво точно е станало(дали има развитие)защото се преместихме.Сега детето е доволно и това е най-важното.

# 216
  • София
Големият ми син учи е в 10.клас в 127., природни науки. Още нямам наблюдения върху профила, догодина ще учат само тези предмети. Той се чувства добре, попадна и на добри учители. Математиката си е проблемна обаче. Малкият сега е 7.клас, със сигурност ще пишем и 127., но вероятно други профили, може би езиковите. Чудех се какво се крие зад това предприемачество, което е в почти всяко училище.

# 217
  • София
Я да ви питам - излязъл ли е справочникът или само аз не съм разбрала?

# 218
  • София
Я да ви питам - излязъл ли е справочникът или само аз не съм разбрала?
Няма как да излезе от печат, докато не мине официалния срок за публикуване на ДПП (държавен план-прием). В момента тече 30-дневния срок за възможно обсъждане, предложения.... До 03.05 трябва да се публикува по съответните РУО. Предполагам, че веднага след това вече ще има справочник.

# 219
Живея в близост и нямаше как да не ми направи впечатление, че ръководството се е активизирало доста през последните 2 години.
Освежиха двора, имат идея за модерна зала, в която да представят проектите си. Участват в програми по Еразъм. Кварталът се пълни със симпатични, ведри момичета и момчета в разноцветни тениски преди и след часовете (отбелявам, защото и край други училища се озовавам, но усещането не е сравнимо), а средата е едно от нещата,  които поне за мен са определящи.
Нищо общо няма с преди години, като среда и атмосфера, ако го погледне страничен наблюдател.
Това ме кара да се надявам, че и върху качеството на обучението работят и има градация.

# 220
  • София
Има ли някой актуална представа за 30 училище Братя Миладинови? Питам за прием след 7 кл.Учители? Агресия? Брой деца в паралелка?

# 221
  • у дома...
Има ли някой актуална представа за 30 училище Братя Миладинови? Питам за прием след 7 кл.Учители? Агресия? Брой деца в паралелка?
Дъщеря ми е 10 клас в 30-то. Какво разбирате под агресия? Не, никой не бие децата, учители има, стандартен брой деца в паралелка, съгласно приема.

# 222
  • София
Благодаря, Просто майка. Имам предвид дали има хулигански прояви между момчета, саморазправа между децата като цяло. Дисциплина? Всякаква информация ми е от полза- за подготовката, за смените, за салона...за всичко.

# 223
  • София
Благодаря, Просто майка. Имам предвид дали има хулигански прояви между момчета, саморазправа между децата като цяло. Дисциплина? Всякаква информация ми е от полза- за подготовката, за смените, за салона...за всичко.

Мислите ли, че има училище в страната, в което да няма саморазправа между деца? И да се е случвало това в конкретното училище, освен ако не е ежедневие, не е показател за нищо.

# 224
  • у дома...
Това не зависи от училището! Това си е проблем на децата. Нали не мислите, че учителите трябва да са пъдари и да отглеждат деца на 14 години?

Ако детето ви няма желание да учи и да се развива, никой няма да му налива с фуния. Дори и във възможно най-елитното училище да е.
Учителите дават всичко от себе си. Но трябва да има и някой от другата страна.

Общи условия

Активация на акаунт