Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 917
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
А цяло цяло мнения за 30-то?Плюсове и минуси? Как се чувстват децата ви?

# 226
  • София
Да, ДХ3 и аз това имах предвид. Също обща информация за атмосферата, за условията като база. Радвам се, че учителите се стараят.
Съвсем не искам да участвам в спор. Почувствах някакъв нападателен тон. Аз какво мисля и какво е детето ми е друг въпрос. Много мога да разкажа, но не това е темата. В позицията съм да избирам нещо, което ще е подходящо за моето дете.  Детето ми слава Богу има кой да го отглежда и никога не е имало нужда някой да ми го отглежда.

# 227
  • у дома...
А цяло цяло мнения за 30-то?Плюсове и минуси? Как се чувстват децата ви?
Минус аз лично като родител не виждам. Имаме чудесна комуникация с класната. Отделно децата, при проблем си комуникират директно с ресорния зам.-директор за випуска.

Доволна съм от учителите, децата не толкова Simple Smile Изискват старание и учене. Оценки на килограм не пишат. Опитват се да използват иновативни методи за преподаване. Директорката им е много дейна жена.
Нивото на преподаване на испански език е много добро. Но пак правя уточнението, че и самото дете трябва да полага усилия да го научи. Имат нейтив. Работят и по много проекти и извънкласни занимания. В момента дъщеря ми и други деца от училището са доброволци към испанското посолство на Международният фестивал на испаноезичните ученически театри.
Тази година по желание дъщеря ми ще се яви на НВО чужд език. Осигурени са ѝ допълнителни часове с учител за допълнителна подготовка.

Между другото, държи се на външния вид. И на прегрешилите деца се налагат наказания.

Мигла, въпросът ви не бе зададен коректно - има ли агресия между децата? Атмосферата в училището? Отношенията между децата и поведението им не зависи от училището! Нима в елитните училища няма агресия? Децата в това училище са съвсем обикновени и нормални деца. Тези дни организираха спешна дарителска кампания за дете от училището. Което мен ме накара да се гордея с тях. Точно за един предиобед се събра ученическия съвет и организираха всичко.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 13:50 от Просто_майка

# 228
Просто майка- благодаря, страхотен коментар!♥
Стегнат и информативен.Това ни е едно от набелязаните училища.

# 229
  • София
Просто майка, благодаря за отговора. Съжалявам за неправилната според вас формулировка.
За мен е пределно ясно и подкрепям 100% родителската роля във възпитанието на децата. Но дисциплината в училище е работа на учителите.

# 230
Малка част на учителя, повече
на родителите и децата им, според мен.

# 231
  • у дома...
Малка част на учителя, повече
на родителите и децата им, според мен.
Точно това имах предвид. Благодаря!

# 232
В темата по-горе споменахте , че математиката в 127-мо е “проблемна”, на не разбрах какво точно имате предвид? Проблемно, че не изискват много и съответно децата не научават математика или  .. високи изисквания към децата и лошо преподаване … Наистина неразбрах Simple Smile

# 233
  • София
Основният проблем с математиката навсякъде е, че се учи с решаване на задачи и при това на доста задачи, а децата още от 4-5 клас не са научени на това.
Изпуснат е много материал през годините, който и най-добрият учител не би могъл да навакса.
Ако има проблем и с учителя става още по-зле положението.

# 234
  • София
Аз новини от вътре за 157 училище не мога да дам, но ми е в квартала и мога да кажа, че базата е неприятна. Делят сграда със 148 ОУ, как за толкова години един свестен ремонт не можаха да направят. Отвън имам предвид. Много е непривлетливо лично за мен. Иначе срещайки ученици от това училище нищо лошо не мога да кажа, изглеждат културни, не викат по спирките примерно, не съм виждала да се събират на групи да пушат навън демонстративно, сигурно имат някакви дискретни места. Ако движещата сила е любовта към испанския сигурно е приемлив вариант.

# 235
  • София
Отвън сградата е лоша, но вътре е правен ремонт, приветливи са стаите.
Не зная обективно на какво ниво се преподава испанския, моите критерии за по-скоро високи и не съм особено доволна, но факт е и че синът ми не си дава зор изобщо. Ако някой е по-мотивиран, предполагам и резултатите ще са добри. Организират и езикови училища в Испания, има и испанка, която води някои от часовете.
В девети клас учиха физика и география на испански, в 10 физиката продължава на двата езика.

Доста млади учители, имат различни извънкласни дейности, подробности обаче не мога да дам.

# 236
  • София
В темата по-горе споменахте , че математиката в 127-мо е “проблемна”, на не разбрах какво точно имате предвид? Проблемно, че не изискват много и съответно децата не научават математика или  .. високи изисквания към децата и лошо преподаване … Наистина неразбрах Simple Smile

По мои наблюдения проблема е в самата учителка. Не преподава материала достатъчно ясно и не обяснява добре задачите, но пък изискванията към децата са големи. Но това го установих чак в средата на 9-ти клас, тъй като в началото смятах, че проблема е в сина ми. До колкото знам директора е запознат със ситуацията, но просто се успява да намери добър учител за гимназиален етап, с който да я смени. А може и да не иска - нямам представа. По мои наблюдения трудно се открива наистина добър учител по математика за гимназията. Аз самата смених няколко частни учителя за сина ми, преди да открием такава, която да обяснява наистина добре материала. В момента оценките му са високи, но това със сигурност е благодарение на частната учителка.

Относно останалите учители - аз съм доволна. Особено от тази по БЕЛ, която е млада и е изключителен професионалист. Учителките по биология, физика и химия също са ОК. Тази по АЕ, която ги пое в 8-ми клас и им беше класна само в 8-ми клас (г-жа Китка Шипарова) беше страхотна. Но тя преподава само на 8-ми клас. Учеха и три разказвателни предмета на АЕ - по спомен май бяха биология, история и география.

До колкото разбрах има недоволни от учителя по испански в испанските паралелки. Но не знам подробности. Някои казват, че изискванията за учене на езика му били много високи, но нямам лични наблюдения.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 12:05 от Lady Cassiopeia Duval

# 237
Благодаря за отговора! Това ме интересуваше, тази комбинация наистина е притеснителна. Лошо преподаване и високи изисквания, на фона на усложнен материал и тотална липса на базова математическа грамотност при голям процент от децата си е трагедия …

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 21:58 от bubanka

# 238
Здравейте, как бихте подредили училищата по качество на изучаване на испански език ? 1 СУ, 22 СУ,30 СУ, 127 СУ ,157 ГИЧЕ, 31 СУ?

# 239
  • Sofia
Здравейте, как бихте подредили училищата по качество на изучаване на испански език ? 1 СУ, 22 СУ,30 СУ, 127 СУ ,157 ГИЧЕ, 31 СУ?
От всичко прочетено от мен извода е : 164 СУ, 22СУ, 157 ГИЧЕ, 1СУ, 30 СУ, 127СУ, 31 СУ. Това обаче важи само за испански език

Общи условия

Активация на акаунт