Любимите книги, които препрочитаме ...

• 3 021
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте, мили момичета,
идеята е следната - всяка има любими книги, които препрочита за 2,3 или н-ти път. Да ги споделим с останалите и да препоръчаме с какво си заслужават, вместо да ги учим на изуст, а  Grinning
Аз лично, а предполагам и вие - има моменти, в които съм изморена, с малко налично време и ми се чете нещо, което знам, че е хубаво, и не ми се хабят усилия в откриване на ново, защото може и да не си заслужава ...
Обичам класическата литература. В близките месеци, си припомних:
-"Гръцко кафе" на Катерина Хапсали - лека, динамична, разказваща родова история. Харесва ми това, че няма изцяло положителни или негативни герои;
-"Къщата на духовете", Исабел Алиенде; Интересна родова история, прилежно гарнирана с художествена измислица .. П.П. Само четете, не гледайте филма Grinning
-"Сянката на вятъра"-Сафон, една многообещаваща история ...
Приятно четене! Heart ExlBook

# 1
Едни от любимите ми са коренно различни от споменатите в пост 1 Simple Smile

Препрочитам, а и гледам, Хари Потър 1-7 винаги, когато имам нужда от красота, магия, надежда, бягство от реалността.

По-рано така правех и с "Пипи Дългото Чорапче" и "Карлсон, който живее на покрива".

Препрочитам и всичко на Агата Кристи и Артър Конан Дойл. Даже в момента съм на Мис Марпъл.

# 2
Три коренно различни книги, но ги препрочитам с голям кеф. Вечната Амбър, Властелинът на Пръстените (всъщност са три книги, но ги броя като една), Мемоарите на една Гейша.

# 3
  • София
Роня, дъщерята на разбойника
Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада
Птиците умират сами

# 4
Птиците съм ги чела два или три пъти - и мои любими. Също, Мемоарите на една гейша - чела съм я веднъжи и съм гледала няколко пъти филма.

# 5
С годините книгите за препрочитане се натрупват 😀
Дотук най-много пъти съм препрочитала "Малкият принц", "Климати" - А. Мороа, "Оскар и розовата дама" - Е.Е. Шмит,  "Сделката на живота ти" - Бакман, от българските - разкази и новели от Йовков и Вазов, "Железният светилник" и "Преспанските камбани" от Талев.
В момента препрочитам "Синдромът на куклата" от Дина Рубина.
Изобщо не броя детските книги, които първо съм чела на себе си, после последователно на децата ми.

# 6
Йовков го чета през определени периоди.
На Изток от Рая чета в преломни моменти
Цар Плъх, Вода за цветята, Хартиеният дворец, книгите на Абгарян също си чета от време на време

# 7
Четирите най-любими мои книги, които съм чела няколко пъти са:

- Дългото очакване - Сандра Браун
- Свидетелката - Сандра Браун
- Диамантената династия - Сидни Шелдън
- От утрото до здрача - Сидни Шелдън

# 8
  • София
"Гордост и предразсъдъци" - Джейн Остин.

# 9
Всичко на С.Шелдън съм чела и препрочитала поне по още един път.А любимите ми книги по няколко пъти,това са Вечната Амбър-К.Уинзор,Златната лисица-У.Смит,Марлене-Х.Мюнцер,Ден за изповед-А.Фолсъм,Затворник по рождение-Дж.Арчър.
Цар плъх е много специална книга,както и  Братя Карамазови,Сто години самота,но не бих ги чела втори път.И още такива има,които много са ме впечатлили,но не бих ги прочела още веднъж.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 10:52 от *Амбър*

# 10
Много са книгите, които препрочитам, всичко на Агата Кристи, Димитър Димов, Талев, споменатата " Птиците умират сами", " Испанска балада" и други, които не се сещам в момента.  Детски романи и приказки не чета вече.Blush
Също и тежки романи, които са ми били любими, например " Цар плъх".
Мога ли да изтегля отнякъде "Гръцко кафе", че отдавна й имам мерак?

# 11
Ако съдя по състоянието на книгата, май най-често съм препрочитала "Сътворението" на Гор Видал. Преди няколко години имаше ново издание, на Сиела, купих го с идеята да пощадя вече старото, но се оказа не така удобно като формат, като шрифт, и пак чета старото.

# 12
Една от любимите ми книги от училище - "Граф Монте Кристо" - тази година я препрочетох за първи път от години (чела съм я общо 4-5 пъти) и ми беше интересна, като първия път.

Препрочитала съм много пъти книгите за Хари Потър - последно ги четох в края на миналата година (в периода на празниците).
Също по Коледа съм чела многократно през годините "Коледата на Поаро", "Приключението на коледния пудинг" (другата Коледа на Поаро), "Дядо Прас" и "Пощоряване" (която не е коледна, но много ми харесва).

От по-новите прочетох за относително кратък период поне 4 пъти (може и да забравям някой - четох я, когато излезе на английски и много ми хареса, след това си я взех на български) "Пиранези" на Сузана Кларк.

Иначе препрочитам много книги -  цялата поредица за Диска (Тери Пратчет - книгите за стражите по-често от останалите), тази година препрочитах поредицата за съдията Ди, както и доста книги на Агата Кристи (но тях не съм ги чела многократно - само по един-два пъти); същото се отнася за романите на Джейн Остин и др.

# 13
Винету, Оцеола, Бялата ръкавица, Железният светилник с 3-те части, разказите на Йордан Йовков, Елин Пелин, Декамерон и др.

# 14
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
"Отнесени от вихъра", "Игрите на глада", трилогията на Аарон Флетчър за Австралия, "Искрено и лично за големия vip брат", "Един плюс един", "Знойни сънища", "Бебето е мое", всичко на Тери Пратчет, официалната биография на Стив Джобс от Уолтър Айзъксън, книгите на Матю Райли.

Общи условия

Активация на акаунт