Любимите книги, които препрочитаме ...

• 4 602
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
Чичо томовата колиба, Без дом, Атлас изправи рамене, Тютюн, Устоите на земята всички части, Железният светилник четирология.
#BGMammаЧете

# 46
Тримата мускетари, Белият зъб, Пътят на кралете (Летописите на Светлината на Бурята) - Брандън Сандерсън

# 47
  • София
С риск да изглежда инфантилно, с удоволствие препрочитам поредицата за Хари Потър. Такова чудесно бягство от реалността в магическия свят е.
Другата поредица е "Седемте сестри" на Лусинда Райли.

# 48
Историите са магично-увличащи и изобщо не се влияйте от чужди оценки, препрочитайте ги с удоволсвие без горчилката на чужди мнения.
Още е нов автор за мен, за да кажа, че я препрочитам, но след време бих се връщала отново към Сузана Кларк, много ми хареса как пише.

# 49
Като дете препрочитах книгите, които са ми харесали много и които имах вкъщи - "Без дом", "Наследникът от Калкута", " Синовете на Великата мечка", "Кукла на верига", "Аз, роботът", "Граф Монте Кристо", "Гърбавият". Това са малка част от книгите, които буквално знаех наизуст. След това в студентските години единствените книги, които прочитах отново и отново периодично бяха "Параграф 22", "По пътя" и "Пътеводител на галактическия стопаджия".
Сега изключително рядко се връщам към прочетени вече книги. Една част от книгите от моето детство прочетох на децата ми. Магията обаче вече не е същата. Понякога си мисля, да посегна към книга, която много ме е впечатлила преди години, но почти съм забравила, но след това си казвам - не, по-добре да си остана с прекрасния спомен за емоцията и да не се връщам към историята. Има много прекрасни книги, които все още не съм прочела и сигурно няма да ми стигне животът за тях. Единствено разкази си препрочитам понякога. Последните години минах отново всички разкази на Шекли, някои на О. Хенри. Мога да прочета отново разказите на Селинджър за семейство Глас.

# 50
  • София
Най-любимата за всички времена: “Граф Монте Кристо”.
#BGMammaчете

# 51
  • Sofia
Препрочитала съм "Човекът, който се смее" на Виктор Юго. Всеки път плача...

#BGMammaЧете

# 52
" Малкият принц"
" Семеен портрет" Йордан Хаджиев
" Златната жена" Андрей Гуляшки
Това са най-препрочитаните от мен книги в по-младите ми години. Сега вече не повтарям книги. Само части от "Малкия принц" от време на време, когато съм в особено емоционално състояние, за да ми припомни важните неща...

# 53
Веднъж хвърли поглед на книгата за Хари Потър. Не ме грабна. Просто сюжетът е пълен с магии,вълшебства,състезания с летящи метли и прочие,които трябва да се видят на екрана,защото книгата (текстът) не може да пресъздаде.

# 54
Книгите за Хари Потър са много по-добри от филмите. Филмите пресъздават около 1/3 от сюжета.
Точно куидичът е страшно претупан в екранизацията.

# 55
За четенето на художествена литература трябва да си ползваме въображението.
А и няма гаранция, че Роулинг си е представяла баш това, което виждаме във филмите.

# 56
Книгите,които съм препрочитала са : ''Брулени хълмове'' на Емили Бронте,''Бел-Ами'' на Ги Дьо Мопасан,''Гордост и предрасъдъци'' на Джейн Остин, ''Джейн еър'' на  Шарлот Бронте,'' Парижката света Богородица'' на Виктор Юго и др.От българските автори ''Време разделно'' на Антон Дончев,''Осъдени души'' на Димитър Димов.

# 57
  • някъде другаде
"Железният светилник" , "Хиляда сияйни слънца" , "Ловецът на хвърчила" , "А планините ехтяха". Мога да изброя още много. Обичам да препрочитам книгите , които са ме докоснали.

Общи условия

Активация на акаунт