Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 801
  • 796
  •   1
Отговори
# 345
Едно време имахме английски А и английски Б, които се водеха от отделни учители. В по-високите класове имахме модули с нейтив спийкър, които бяха в свободен стил Simple Smile. Пишехме есета, имаше дискусии, дебати, танци учехме. Това е много полезно, тъй като всеки човек говори малко различно от останалите и по този начин не се ограничаваме до стила на конкретен човек. Добре е за децата, особено, ако преподавателите са на ниво.

# 346
  • В царството на игрите:)
Аз имах предвид, че по време на една учебна година се редуват в часовете двама преподаватели.
Така е с испанския в 1 СУ. 18те часа се поемат от двама преподаватели, което е много добре, защото 18 часа с един писва и още как Simple Smile

# 347
  • у дома...
В осми и девети клас е така и в  30 СУ. Часовете по испански се водят от основен учител и учител, носител на езика (нейтив). В 11 и 12 клас - също.

# 348
Цитат
Цитат
Аз имах предвид, че по време на една учебна година се редуват в часовете двама преподаватели.
Така е с испанския в 1 СУ. 18те часа се поемат от двама преподаватели, което е много добре, защото 18 часа с един писва и още как Simple Smile
В осми и девети клас е така и в  30 СУ. Часовете по испански се водят от основен учител и учител, носител на езика (нейтив). В 11 и 12 клас - също.
Благодаря за информацията

# 349

Правилно ви разбрах, просто казвам, че където няма възможност да влизат двама учители е хубаво, че поне на годишна база има промяна, която се надяваме да освежи и мотивира децата. Simple Smile

# 350
Здравейте, някой има ли актуална информация за 21 СУ в "Лозенец"?

# 351
Здравейте!
Синът ми иска да учи само и единствено Ремонт на летателни апарати.
Тази година специалността ще я има само в Макгахан.
Не искам да съм предубедена и за това търся някакви отзиви как е положението там.
Ще съм много благодарна!

# 352
Здравейте!
Не искам да съм предубедена и за това търся някакви отзиви как е положението там.
Ще съм много благодарна!
Вижте и в" Хенри Форд" Мисля ,че я срещнах и там тази специалност.

# 353
Здравейте!
Ще съм много благодарна!
Тази година няма да я има. Няма я в справочника и звънях да питам Sad

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 09:46 от ladydj

# 354
  • В царството на игрите:)
Здравейте!
Ще съм много благодарна!
Положението е зле. Средата е проблемът.

# 355
Здравейте!
Ще съм много благодарна!
Тази година няма да я има. Няма я в справочника и звънях да питам Sad
Казаха ли Ви , каква е причината?

# 356
Няма как да ходят на стаж, защото нямат договор с никоя авиокомпания и това е причината тази година да няма такава паралелка. Това ми обясниха.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 17:22 от bubanka

# 357
Съжалявам, звучи доста безотговорно. Една приятелка със синът й ,също се бяха спряли на тази специалност. За съжаление доста деца ще са разочаровани. Чудя се , защо тези директори не правят нещо по въпроса.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 17:22 от bubanka

# 358
  • у дома...
Интересно, директорите какво могат да направят? Да открият фирми за ремонт на летателна техника?

# 359
всъщност е точно отговорно - преценили са, че не могат да предоставят качествено обучение към момента и са спрели специалността
ако се беше оказало, че няма стажове докато децата я учат, дали разочарованието нямаше да бъде доста по-голямо?

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 17:41 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт