Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 89 665
  • 796
  •   2
Отговори
# 450
Мисля, защото съм ги виждала. И не съм се изказала директно против училището. Имам опит с него. Големият ми син учи в корейската паралелка там до 7 клас, след което сам прецени, че иска по-добра СРЕДА и обучение, кандидатства и беше приет в АК. Вие се разходете в кампуса и вижте какво значи спазване на училищен правилник. Аз по Пиротска се разхождам всеки ден.

Оф! Оф! Хайде стига с този АК. Пишещите тук вероятно не са чели темата за АК преди година - две и скандалът с дилър-ученик и разпространение вътре в самото училище, припаднал ученик и неадекватната реакция на самото училище. Разследването и след месеци изключване на дилъра по-късно от самия потърпевш. Малко по-скромно, ако обичате. Никой не е защитен и застрахован от подобни явления. И изказването ви е абсолютна снобария.

Влизането в АК само по себе си е предмет на едни мин. 5000 лева за Лого-3 и алтернативните школи за подготовка.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 10:21 от Fancy

# 451

Мисля, защото съм ги виждала. И не съм се изказала директно против училището. Имам опит с него. Големият ми син учи в корейската паралелка там до 7 клас, след което сам прецени, че иска по-добра СРЕДА и обучение, кандидатства и беше приет в АК. Вие се разходете в кампуса и вижте какво значи спазване на училищен правилник. Аз по Пиротска се разхождам всеки ден.
              Е,разхождайте се спокойно по Пиротска и не си мислете,че в АК няма пушещи! Yum Що се касае за моята разходка из кампуса не е необходимо да се възползвам от съвета ви. Не е необходимо да дебна чуждите деца и кое какво прави.Много ясно казах, че както си възпиташ детето така и ще се държи то.
              И още нещо - добрата среда не се определя от парите на родителите и от висок успех.Успех и възпитание не са право пропорционални.Едното не гарантира другото.
              Така,че пожелавам успех на детето ви в АК, а нашето си е успешно и в 18-то. Намерило си  е подходящата среда,добри приятели и се чувства добре.
Но, разбира се,че в АК има пушещи, пиещи и т.н., но уверявам Ви НЕ го правят на територията на училището! Те си знаят какво ще им се случи, ако нарушат точка от правилника ( обществено полезен труд , пробация, изключване) Там е разликата в училищата. И какво общо имат парите на родителите тук, не успях да разбера Thinking Ако бях на Ваше място като родител на дете в 18-то, веднага ще се обърна към администрацията и ще попитам имат ли правилник и защо не се спазва. Аз го направих с 3 СУ, но все пак там никак не е толкова фрапиращо, вероятно заради по-малкия брой ученици.
Оставам с топли чувства към 18-то, детето ми взе най-доброто от там - най-вече езикът.
Благодаря за пожеланията.

# 452
  • София
Е, те и в 18-то не пушат в двора на училището, предполагам.

# 453
Аз не съм виждала училище, в което не се пуши около двора  сградата.

# 454
Но, разбира се,че в АК има пушещи, пиещи и т.н., но уверявам Ви НЕ го правят на територията на училището! Те си знаят какво ще им се случи, ако нарушат точка от правилника ( обществено полезен труд , пробация, изключване) Там е разликата в училищата. И какво общо имат парите на родителите тук, не успях да разбера Thinking Ако бях на Ваше място като родител на дете в 18-то, веднага ще се обърна към администрацията и ще попитам имат ли правилник и защо не се спазва. Аз го направих с 3 СУ, но все пак там никак не е толкова фрапиращо, вероятно заради по-малкия брой ученици.
Оставам с топли чувства към 18-то, детето ми взе най-доброто от там - най-вече езикът.
Благодаря за пожеланията.

Не разбирате връзката ли? По-добрата среда (според сина ви) в сравнение с 18-то е въпрос на солидна инвестиция, която не всеки родител може да си позволи. Отделен въпрос е дали наистина средата е по-добра. Защото пък в АК има други нелицеприятни явления, които са характерни за частните училища. И не си мислете, че говоря голословно. Детето ми все още е в Света София.
И силно се съмнявам вътре в двора на 18-то да се пуши.

Но повярвайте, средата в АК не се различава особено от кое да е елитно ДУ в гимназиален етап. Амбицирани деца, влезли след яко сито на НВО. Масово учещи в държавни гимназии са се отказали да се запишат в АК. Финансовото сито там е много силно и решаващо, та не ясно кой какво и къде е спечелил със записването/незаписването в АК. Аз лично много се радвам, че детето ми няма да учи в АК, заради нейни съученички, на които АК е първо желание. Едвам изтърпях последните две години. Нека да "подобряват" средата в АК.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 11:10 от bubanka

# 455
smooth , определено ще кажа,че ако детето ни пуши,пие и т.н най-малкия проблем ще ми е дали е в двора на у-щето или извън него.И едва ли ще чакам у-щето да си налага мерките.Вече няколко пъти казах,че родителите си възпитават  децата и те отговарят за поведението им поне до 18 год.възраст.Не отричам ролята на у-щето,но....не разчитам то  основно да ми възпитава децата.
            Не съм виждала да се пуши в двора ,но не съм си поствяла задача да правя анализ на пушещите по край у-щето.Може да прозвучи много егоистично,но в това у-ще ме интересува основно едно дете и неговото поведение!

# 456
  • София
Какво е АК?

# 457
американския колеж

# 458
  • Sofia

Американския колеж

# 459
  • гр.София
Жената кротко сподели впечатленията си, вие я изядохте. 
Дидиа, за мен пък е много важно дъщеря ми да може да ползва базата на училището,двора т.е, без да вдишва облаци дим.
Но аз също мисля,че на територията на всички училища е забранено пушенето.

# 460
  • София
Има разлика между пушене на цигари и пушене на трева. Иначе да, около всяко училище се пушат цигари, но, ако 18-то мирише на пушек от трева, да, не е добре, поне, според мен.

# 461
Лошото е, че не е само около 18-то.

# 462
Да, не е единичен случай.

# 463
Дидиа, за мен пък е много важно дъщеря ми да може да ползва базата на училището,двора т.е, без да вдишва облаци дим.
                Не си спомням да са викали пожарната,защото има облаци дим в двора. Smiling Imp  Между другото не съм и виждала училищен двор с облаци от дим. До нас има у-ще и забелязах,че вече не пушат и покрай оградата.Най-често виждам пушещи ученици на спирките на ГТ.Явно забраните в у-щата действат.

# 464
  • София
Аз пак да питам за 19то, че да се върнем на темата? За 125то събрах доста мнения, но от 19 почти никакви.

Общи условия

Активация на акаунт