Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 6

• 90 841
  • 796
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Чета темата от доста време, да попитам за актуални отзиви за 10то СУ в Младост? Срещам противоречиви мнения, а седмокласникът (и ние) явно ще трябва да се задоволи с по-посредствено училище, съдейки по резултатите му...

# 256
В 1- во наистина има много добри учители по испански, стига детето да иска да го научи.Моят син не е от тези деца и не успя, макар че аз държах на езика.Той е профил История и философия.За др.профили трябва да го питам.Не сме имали никакви проблеми откъм дисциплина.Успех се изкарва, но той се сети в 12 клас, че му е нужен.За матурата по Бел ходи на уроци, ще видим скоро и резултатите.

# 257
  • Sofia
Здравейте и от мен! Предимно чета, затова може и да не ме помните. Разписвала съм се в седмокласната тема, но скоро не съм писала. И аз събирам мнение за училищата с испански и училищата с френски език. Моята седмокласничка, както в началото и в 5-ти и 6-ти клас всичко беше наред, сега нещата с математиката се закучиха. Изкарва само 4 и 5 и тук-там някоя 6. Първи срок й остави преподавателката 5, втори се очертава същото и хоп 5 за годината, следователно -11 точки, което автоматично означава да забравим за елитните езикови, макар и при добри резултати на матурите. А те дори и да са по-добри от точките на предварителните матури и в училище, пак няма да стигнат. Но здраве да е! Все ще се намери училище, какъвто й е късметът. В началото много се ядосвах, защото имах по-големи очаквания, но сега вече се опитвам сама да се успокоявам. И да се ядосвам, и да не се ядосвам - това е положението. На курсове ходи, дори и на частни уроци по математика започна да ходи вече от месец, но това е... Е, оплаках се....
Та за училищата с испански език. Бяхме набелязали 22 СОУ, но попадам на доста негативни коментари, а и от другаде чувам, не само в интернет пространството. За преподавателите по български и математика много лоши отзиви. Е, то ако е така, защо тогава е толкова предпочитано от кандидатстващите?! И знаете ли дали от 9 клас някои от разказвателните предмети се изучават на съответния език?
За 30 СУ ми е същият въпросът - знаете ли дали изучават разказвателни на съответния език? И не съм много добре запозната с нивото на изучаване на испански/английски там?
За 1 СУ знам, че пъравата година езикът добре се учи, но после нямат разказвателни на съответния език.
Засега 32 СОУ и 31 СУИЧЕМ много ми харесват, както и 35 СОУ. 157 гимназия не съм и помсляла да я пишем, не съм чела и чула добри мнения за нея.
Интересувам се и от 18 СОУ, паралелките с френски, но не мога да намеря информация.
И справочниците още не са излезли, нали?

# 258
  • Някъде там...
Hariela, на сайта на МОН излезе табличката с паралелките по училища. Там погледни.
За 18 чувам противоречиви мнения аз, но нямам лични впечатления.

Лято, виж 125 - имат хуманитарна и паралелка с природни науки. За 10 не мога да помогна, само за начален курс съм чувала хубави неща.

# 259
  • София
А моят седмокласник пък реши, че иска да го запиша в паралелка с профил предприемачество. Не е по езиците, нито по математиката, по БЕЛ се справя по-добре, но в никакъв случай не е отличник. Периодично споделя как иска да има свой бизнес, някакви идеи, дори не лоши. Та така. Да има за баланс и такива деца Simple Smile

# 260
  • София
Жабче, благодаря, но като гледам миналогодишните балове, няма да се класира за125то. Neutral Face Иначе ни интересуват природните науки, евентуално нещо езиково. Ясно ми е, че ще е компромисно решение, но все пак търсим по-малкото зло, тъй да се каже ...

# 261
Здравейте и от мен! Предимно чета, затова може и да не ме помните. Разписвала съм се в седмокласната тема, но скоро не съм писала. И аз събирам мнение за училищата с испански и училищата с френски език. Моята седмокласничка, както в началото и в 5-ти и 6-ти клас всичко беше наред, сега нещата с математиката се закучиха. Изкарва само 4 и 5 и тук-там някоя 6. Първи срок й остави преподавателката 5, втори се очертава същото и хоп 5 за годината, следователно -11 точки, което автоматично означава да забравим за елитните езикови, макар и при добри резултати на матурите. А те дори и да са по-добри от точките на предварителните матури и в училище, пак няма да стигнат. Но здраве да е! Все ще се намери училище, какъвто й е късметът. В началото много се ядосвах, защото имах по-големи очаквания, но сега вече се опитвам сама да се успокоявам. И да се ядосвам, и да не се ядосвам - това е положението. На курсове ходи, дори и на частни уроци по математика започна да ходи вече от месец, но това е... Е, оплаках се....
Та за училищата с испански език. Бяхме набелязали 22 СОУ, но попадам на доста негативни коментари, а и от другаде чувам, не само в интернет пространството. За преподавателите по български и математика много лоши отзиви. Е, то ако е така, защо тогава е толкова предпочитано от кандидатстващите?! И знаете ли дали от 9 клас някои от разказвателните предмети се изучават на съответния език?
За 30 СУ ми е същият въпросът - знаете ли дали изучават разказвателни на съответния език? И не съм много добре запозната с нивото на изучаване на испански/английски там?
За 1 СУ знам, че пъравата година езикът добре се учи, но после нямат разказвателни на съответния език.
Засега 32 СОУ и 31 СУИЧЕМ много ми харесват, както и 35 СОУ. 157 гимназия не съм и помсляла да я пишем, не съм чела и чула добри мнения за нея.
Интересувам се и от 18 СОУ, паралелките с френски, но не мога да намеря информация.
Ходете, говорете с учителката, не оставяйте така.

# 262
  • Някъде там...
Лято, тя паралелката с природни науки е нова. Досега беше математическа. Та нямам идея какви ще са баловете. Децата ми са в 125, 7 клас, учителите по биология, химия и физика, които преподават в гимназиален етап, са чудесни. Бел и мат не зная кой ще поеме.

# 263
  • у дома...
Скрит текст:
Скрит текст:
Нивото на преподаване и на испанският, и на английския в 30 СУ е много добро. Дъщеря ми е 10 клас и миналата седмица беше доброволец-преводач на група от Словакия на Международния фестивал на ученическите испаноезични театри. Всичко зависи от самото дете и до колко иска да научи езика и полага усилия. Не изучават предмети на езика. По мое лично мнение, в България има много малко учители, които могат да преподават определен предмет на чужд език, и те са в елитните училища като ФЕГ, НЕГ, АЕГ, Испанската.
Имат нейтив, с който имат часове.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 09:35 от Просто_майка

# 264
Жабче, благодаря, но като гледам миналогодишните балове, няма да се класира за125то. Neutral Face Иначе ни интересуват природните науки, евентуално нещо езиково. Ясно ми е, че ще е компромисно решение, но все пак търсим по-малкото зло, тъй да се каже ...
Тази години 8 СУ открива паралелка с английски, руски, предприемачество и информатика. От 10-15 години училището няма среден курс. Новата директорка е много добра и успя да създаде много добра среда за учители и ученици. Ако искате можете да го пишете някъде по редицата.

# 265
  • София
Това е много добра новина за интересуващите се от предприемачество, за основния етап съм чувала добри неща.

Жабче, непременно ще го пишем, благодаря!

# 266
  • София
Предприемачество има и в 23 СУ, от доста години. Преки впечатления нямам, но са доста активни.

# 267
  • София
Приятел на сина ми е в 10-ти клас в паралелка с предприемачество в 19 СУ. Много му харесва. А и техните са доволни. Не знам дали все още имат паралелки с тази специалност, обаче.

# 268
Това е много добра новина за интересуващите се от предприемачество, за основния етап съм чувала добри неща.

Жабче, непременно ще го пишем, благодаря!

Чувала съм добри отзиви за 108 СУ за профил Предприемачество.
Аз съм завършила средно в Пловдив такъв профил и после продължих в уни Счетоводство. За мен беше много добра основа. Та ако има интерес в икономически профил са много хубави според мен тези предприемачески профили. На мен лично в средното икономическата теория, търговското право и базовото счетоводство оставиха трайна следа и много ми помагат и до ден днешен в работата. Работя в сферата на контролинга и счетоводство и търговското право са ми А,Б

# 269
  • София
Всичко това е чудесно за предприемачеството Simple Smile , но нас ни интересуват природните науки. Simple Smile
Май в 68мо видях такава паралелка? Някой с мнение за там?

Общи условия

Активация на акаунт