Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 57 330
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Снощи рязко станах зле, мислех направо че няма да преживея нощта
И нощната сестра се оказа един тъп и надут паун, отказа да се свърже с дежурния лекар и да го информира за промяната
Добре че днес на смяна са отново свестни и мили сестри

При мен CRP продължава да се покачва

Но има промяна
Днес като спах следобед явно мястото се затопли и течността почна да пробива навън
За един час с одеалото отгоре доста изтече
Сестрите ме почистиха и сложиха попиваща превръзка
Темп имам, но чувствам облекчение

Дано се свършва скоро че е ужасно
Колкото и добре да ме обгрижват

# 166
Здравейте борбени момичета! Вчера беше 4 червена химия на майка, остават още 2 бели на 04 и 11.08. След което почива 3 седмици и на 01.09 записахме 5 скенер. Питането ми е- доплаща ли се 5 скенера или с направление нищо не заплащаме, защото на регитратура ми казаха 160лв.
Ол
Първият ми ПЕТ скенер беше в Александровска. Там искат да си закупиш контраст около шест лв. и нищо не се доплаща. Разчитането става много бавно - десет работни дни, което отнема две до три седмици. Имам час и направление за 02.08 в Сити клиник и там нищо не се доплаща. В Сити разчитат за четири работни дни.

До Сиса и до всички момичета, които сега започват с изследванията.
Направление за ПЕТ скенер може да издаде всеки хирург към който сте се обърнали за лечение или диагноза. Вчера бях в Онкологията и това ми отне не повече от 30 Мин. При мен е втори ПЕТ през три месеца, защото се съмняват за разсейки.
Направленията за ПЕТ нямат ограничения и лимит.
За Ямр и скенер се пуска протокол от лекуващия до здравната каса и се чака много за одобрение и отпускане на направление.
   Питах хирурга на 5 скенер и ми каза ,че сега било важно да мина ямр.И че се чакало около месец за 5 скенер.За мен лично проблем няма да изчакам важно ми е да мина където е необходимо Ще я натисна да ми даде направление.

# 167
  • София /Абсурдистан
Сисе, от Бургас ли си?

# 168
А онколога може ли да издаде направление за 5 скенер или само хирург?

# 169
Може, на мен досега все онколога ми ги е пускал. И не съм плащала стотинка- нито в Пловдив,, нито в Сити клиник( и на двете места се чака, обаче доста......на второто- повече).

# 170
  Не от Ловеч съм.

# 171
Може, на мен досега все онколога ми ги е пускал. И не съм плащала стотинка- нито в Пловдив,, нито в Сити клиник( и на двете места се чака, обаче доста......на второто- повече).
Именно онколожката се обади и запази час за пет скенера и ни помоли да слезем до регистратура за данните, но там ни казаха 160 лв. Учудих се и аз , тъй като знам,че с направление не се заплаща. Другата седмица ще разговарям с нея. Помоли ни до 01.09 да се ориентираме към хирург за консултация и следователно операция. Химиотерапията майка е кара в Света Марина- Плевен, тя е с тройно негативен, моля за ваше мнение относно хирург в  Плевен

# 172
Здравейте! Запитвам се в темата да ви,чета тъй като от миналия петък съм с диагноза остра лимфобластна левкимия. Все още изживявам първоначалния шок и осъзнаването. На 33г. от Бургас. Постъпих в Хематологията в Дървеница/София. Вливат ми антибиотици, противогъбични, пия и противовирусни, дексаметазон... А тази седмица бях на Ендоксан, вчера и днес и на тази червената химия. Много ми е гадно от нея, повръщане, гадене.... Сега няколко дни имало почивка и после друга химия. Така общо курса трябвало първия да бъде 26дни.
Тепърва че разбирам какво сгава, защото още съм направо зашеметена.

Пожелавам здраве и успешно лечение на всички,които преминават през болестта рак. Аз мисля и с психолог да говоря, за справяне с емоционалната и психическа част. Хубава вечер!

# 173
G.hristova, Hug
Не знам какво ви дават, но веднага си купи зофран, деган и квамател(ако не ти ги дават). Първите две против повръщане, последното за протекция на стомаха.
Запиши и психолог, да ти помогне да се събереш.
Трябва да си страшно мобилизирана, за да се бориш с всички сили.
Много си млада, вероятно ще обстрелват с най-тежката артилерия.
Тук сме почти всички с рак на гърдата и не сме запознати с твоята болест.
Но можеш да пишеш в темата за малко трудната тема за болестта рак и ако имаш въпроси, да ги адресираш към Хоуп и Уайт. Тези две момчета са абсолютни ангели и ще се опитат да ти помогнат/обяснят, това, което те вълнува.
Много сили и успех! Heart
Разбира се, пиши и тук.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 22:13 от Малечка Палечка

# 174
Дават ми зофран и квамател, но днес си поисках и друго и ми дадоха и деган. Сега вечерта не разбрах какво ми дадоха...дали имаше и деган, но аз казах на лекарката. Благодаря Ви за подкрепата! Имам вече насрочени срещи с психотерапевт и се надявам да ми помогне! Simple Smile Кураж на всички!

# 175
Пиши,
Ще те подкрепяме колкото можем! Hug

# 176
Здравейте! Запитвам се в темата да ви,чета тъй като от миналия петък съм с диагноза остра лимфобластна левкимия. Все още изживявам първоначалния шок и осъзнаването. На 33г. от Бургас. Постъпих в Хематологията в Дървеница/София. Вливат ми антибиотици, противогъбични, пия и противовирусни, дексаметазон... А тази седмица бях на Ендоксан, вчера и днес и на тази червената химия. Много ми е гадно от нея, повръщане, гадене.... Сега няколко дни имало почивка и после друга химия. Така общо курса трябвало първия да бъде 26дни.
Тепърва че разбирам какво сгава, защото още съм направо зашеметена.

Пожелавам здраве и успешно лечение на всички,които преминават през болестта рак. Аз мисля и с психолог да говоря, за справяне с емоционалната и психическа част. Хубава вечер!
  Ще ти кажа здравей просто,не  добре дошла.Всеки организъм различно приема химията.Но да не те отказва нищо.Важното е да го трепят.Не знам как процедират и дали може да я сменят с друга.Добре си помислила и за психолог.Никога не е излишна подкрепа.И аз съм от скоро в тези редици и аз се мъча още да свикна .Избор няма освен борба.Момичета тук са уникални.Винаги обясняват,подкрепят човешки ангели.Аз по цял ден мрънкам,но трябва да се стегнем.Психиката е от ключов фактор.Успех и дано всичко приключи по  най-добрия начин.

# 177
Sisi,
 Струва ти се, че мрънкаш, защото и ти си все още в първоначалния шок.
Всички сме минали през това. Важното е да го преодолеете и яко да се нахъсате за борба! Heart

# 178
Sisi,
 Струва ти се, че мрънкаш, защото и ти си все още в първоначалния шок.
Всички сме минали през това. Важното е да го преодолеете и яко да се нахъсате за борба! Heart
  Като си порева стабилно и ми помине малко.Уж реша ,че се стягам и после  се започват мислите.Защо на мен,на кого какво направих лошо,че ми дойде това наказание.Аз не заслужавам ли да бъда здрава и да си гледам децата.Хората са щастливи мислят за бъдещето,за екскурзии и почивки а аз търся доктори,резултати.Това ме измъчва най -много пустите му мисли.

# 179
g.hristova, дръж се мила🤗
Ще се пребориш! Пиши, споделяй- насреща сме 🤗

Общи условия

Активация на акаунт