Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 55 729
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Стига бе, Милмич, сега ми обезсмисли едни 60лв дето ги давах за него 😂
Ох, абе и аз не знам, защо го купувам, ама нали е ОК за вирусите и вземам. Нали е за детето 😂😂😂 Ох, няма да вземам повече. С него и без него минава за 4дни 😂😂😂

Моли, честито мила 🤗🤗🤗
Пожелавам ти никога повече да не ти се налага да ти слагат химия!

Да ви кажа втори етап от лечението на майка какъво излезе че е.
Още 5 процедури лъче 🙃 паднах направо.
Викаха ни днес по-късно. Да не е пила предварително водата. Те ще кажат кога да започне! И ние си мислим, че нещо преглед ще има..... Нищо🙃 Като влязла й казали, че днес започват втори етап и ще има и следващата седмица до четвъртък терапия и това е.
Явно си ги броят по някакъв техен начин.
До 23 лъчета 1етап
До 28 лъчета 2 етап
До 33 лъчета 3 етап
Ама дали е така идея нямам😂
Защо въобще го споменават на пациента и на близките.
Питах вчера какъв е втория етап. Отговора беше: Пак тука при нас😂

# 151
Момичета, стегнете се! Blush На страха очите са големи. Едно време изобщо не са изследвали ki-та, ми-та...  А има не малко хора и тук във форума, и изобщо които са си живи и здрави години наред след борбата, без да знаят колко им е било ki-то. Приемете, че всички тези изследвания са, за да ви помогнат в борбата, не да ви плашат със статистика! Косата бързо се прежалва, а и после си расте буйна и къдрава. Стягайте се, имаме живот да живеем! Flowers Seedling
Аз съм една от тия дето не си знаят ки-то Simple Smile  Надявам се и никога да не го разбера Simple Smile Преди 13 години не се изследваше такова нещо и живеехме в блажено неведение...Та, статистиката е за медицинета - живият живот е друго нещо Simple Smile
    milmich сега с тоя достъп на информация е чудо.До някъде прекалена информация мен ме прави до изпитвам всичко под съмнение.Да проверявам и да не се доверявам особено.От друга страна пък сега имаш много възможности да търсиш мнения.Баба ми беше с рак на гърдата и почина преди 15 год.И до сега като разпитвам майка ми не знаят никакви подробности освен,че е имала рак.Ки-та,ми-та не са и чували.Знам,че е отказала червената химия само заради косата и е била на жълта или бяла не знам.5 год.след диагнозата са и открити разсейки в костите в 4 -ти стадий.Ходила преди това но никой нищо не е видял.Така,че нито да си много любопитен както съм аз,нито пък да си нямаш хал-хабер.

# 152
Щом имаш баба с рак на гърдата, трябва го кажеш на лекарите да го имат предвид. Това се води наследственост и може да  натежи в полза на по-тежка терапия, ако имат колебания.

# 153
Здравейте връщам се от Турция. Хер 2 отрицателен хормоно зависим назначиха ми таргетна терапия с реампла ( иберанс) фемара, и инжекции  ексджива и  золвадекс.
Има ли някой с това лечение?
Отделно незнам каква е процедурата да мога да си ги получавам по здравна каса?
Аз също съм на 30 години и освен страха  от болестта много се притиснявам и че лекарствата ще ме вкарат в менопауза

# 154
  • Русе
А защо те е страх от менопаузата? Така или иначе все един ден ще дойде.
Аз я понасям леко. Тялото ми свикна и се адаптира. Нямам драма с липсата на цикъл. Казвам си, че в момента правя най-доброто за себе си и че ще се излекувам напълно, и не го мисля много.
Изчакай, виж как ще понесеш терапията и тогава я мисли.

Онкокомисия издава протокол, оттам за заверка в ЗК, после личния и накрая аптеката. Дълга и широка.

# 155
Щом имаш баба с рак на гърдата, трябва го кажеш на лекарите да го имат предвид. Това се води наследственост и може да  натежи в полза на по-тежка терапия, ако имат колебания.
     Знаят го на всички документи пише фамилно обременена .

# 156
Moonstone, това като предоперативна терапия ли и само това ли?За пръв път чувам за такъв подход.  Sisalber, като ти чета постовете, все едно виждам себе си.Така и не се доверих на никой от лекарите на 100%, което знам, че не ми е от полза, но не мога да го преодолея.По време на химията една кьопава сестра ми причини попадане на лекарство под кожата, мястото беше като изгорено.Онколожката, видяла, недовидяла реши, че е кожна токсичност и ми редуцира дозата до края.А аз се водя с висок риск.Все си мисля, че не е била достатъчна дозата.Интересното при мен е, че имах пълно доверие на патолозите обаче, като изключим тези в Дървеница ( без Милев де).И бях спокойна, че гадът е напълно разпознат и то единодушно.Та един вид, познат проблем, половин проблем. Ели ти беше писала - читав онколог.Сърце и мозък сега прохождат, много им е младо отделението.Не знам за тая д-р Балабанова, но мисля че д-р Цветомир Иванов е добър избор.Все пак е от школата на проф.Димитров.На мен двама софийски лекари, като разбраха, че Плевен ми е по - близо, ми препоръчваха  околог д-р Петков в Авис Медиката.Скенера и ЯМР там са добри като апарати, което е важно, а и задапаратното устройство също, в лицето на др.Василев. И дявола наистина не е толкова черен.Аз мислех, че на мен се падна най- голямата гадост, но сега, когато диагностицираха  и съпруга ми с рак на дебелото черво, си давам сметка, че нашата диагноза е една от най- ,,леките", в сравнение с други локализации на рак.Тук нещата са много изучени и има много оръжия срещу него.Като започнеш лечение, всичко ще си дойде на мястото, няма да е вечна борбата, живота ти отново ще се подреди.Та стискай зъби и влизай в битката! След няколко месеца всичко ще е зад гърба ти.

# 157
Moonstone, това като предоперативна терапия ли и само това ли?За пръв път чувам за такъв подход.  Sisalber, като ти чета постовете, все едно виждам себе си.Така и не се доверих на никой от лекарите на 100%, което знам, че не ми е от полза, но не мога да го преодолея.По време на химията една кьопава сестра ми причини попадане на лекарство под кожата, мястото беше като изгорено.Онколожката, видяла, недовидяла реши, че е кожна токсичност и ми редуцира дозата до края.А аз се водя с висок риск.Все си мисля, че не е била достатъчна дозата.Интересното при мен е, че имах пълно доверие на патолозите обаче, като изключим тези в Дървеница ( без Милев де).И бях спокойна, че гадът е напълно разпознат и то единодушно.Та един вид, познат проблем, половин проблем. Ели ти беше писала - читав онколог.Сърце и мозък сега прохождат, много им е младо отделението.Не знам за тая д-р Балабанова, но мисля че д-р Цветомир Иванов е добър избор.Все пак е от школата на проф.Димитров.На мен двама софийски лекари, като разбраха, че Плевен ми е по - близо, ми препоръчваха  околог д-р Петков в Авис Медиката.Скенера и ЯМР там са добри като апарати, което е важно, а и задапаратното устройство също, в лицето на др.Василев. И дявола наистина не е толкова черен.Аз мислех, че на мен се падна най- голямата гадост, но сега, когато диагностицираха  и съпруга ми с рак на дебелото черво, си давам сметка, че нашата диагноза е една от най- ,,леките", в сравнение с други локализации на рак.Тук нещата са много изучени и има много оръжия срещу него.Като започнеш лечение, всичко ще си дойде на мястото, няма да е вечна борбата, живота ти отново ще се подреди.Та стискай зъби и влизай в битката! След няколко месеца всичко ще е зад гърба ти.
Meagangood съжалявам искренно за теб и мъжът ти ,че преминавата през болеста.От самата биопсия до диагностицирането нищо не е както трябва.Един видял това,друг си приказва второ.Страшно размотаване.Насочих се към Сърце и мозък по думите на една позната започнала химията си там.Не бях стъпвала там никога.Ми то пълно с едни млади докторчета.И хубави нали засукани 😀ама да не си с рак там.Като от латино турски сериал са.Даже дразня моя и му викам в понеделник като вляза в болницата не ме мисли толкова младежи има 😀.Иначе много доверие им нямам.Ако реша да ида в Света Марина или Авис Медика да не е пък и там да има да ме размотават до като разберат какво що.

# 158
  • Плевен
Не искам да те разочаровам, от Плевен съм, нооо, ако ми предстоеше лечение, пак не бих останала в Плевен.Бих те посъветвала да си избереш читав лекар извън Плевен, а ако все пак решиш да е тук, в никакъв случай д-р Румен Стоянов, писала съм в темата за него...Отделенията в нашия град са нови, в комерсиалните частни болници, опит малък, няма лошо да са млади доктори, но аз не бих приела да трупат опит на мой гръб...

# 159
Не искам да те разочаровам, от Плевен съм, нооо, ако ми предстоеше лечение, пак не бих останала в Плевен.Бих те посъветвала да си избереш читав лекар извън Плевен, а ако все пак решиш да е тук, в никакъв случай д-р Румен Стоянов, писала съм в темата за него...Отделенията в нашия град са нови, в комерсиалните частни болници, опит малък, няма лошо да са млади доктори, но аз не бих приела да трупат опит на мой гръб...
  Ели ако искаш би ли ми писала на лично за Румен Стоянов.Имах нещастието да попадна на него.Предвид ,че мъжът ми работи и за момента ще разчитаме само на него гледам уж да съм по близо .Иначе трябва постоянно да отсъства да ме кара.И аз предпочитам да се ориентирам към София но как ще е с транспорта не знам.

# 160
Ибранс или кискали ще е също така фемара золвадекс и ексджива  това е таргетната терапия вместо вливки химиотерапия
 Незнам дали ще има операция защото за момента тумора е голям и имам разсейки в 2 кости
 Колко време ще ми отнеме от комисията до получаване на лекарствата?
Също бихте ли ми препоръчали хубава книга как да се справим психически с диагнозата

Moonstone, това като предоперативна терапия ли и само това ли?За пръв път чувам за такъв подход.  Sisalber, като ти чета постовете, все едно виждам себе си.Така и не се доверих на никой от лекарите на 100%, което знам, че не ми е от полза, но не мога да го преодолея.По време на химията една кьопава сестра ми причини попадане на лекарство под кожата, мястото беше като изгорено.Онколожката, видяла, недовидяла реши, че е кожна токсичност и ми редуцира дозата до края.А аз се водя с висок риск.Все си мисля, че не е била достатъчна дозата.Интересното при мен е, че имах пълно доверие на патолозите обаче, като изключим тези в Дървеница ( без Милев де).И бях спокойна, че гадът е напълно разпознат и то единодушно.Та един вид, познат проблем, половин проблем. Ели ти беше писала - читав онколог.Сърце и мозък сега прохождат, много им е младо отделението.Не знам за тая д-р Балабанова, но мисля че д-р Цветомир Иванов е добър избор.Все пак е от школата на проф.Димитров.На мен двама софийски лекари, като разбраха, че Плевен ми е по - близо, ми препоръчваха  околог д-р Петков в Авис Медиката.Скенера и ЯМР там са добри като апарати, което е важно, а и задапаратното устройство също, в лицето на др.Василев. И дявола наистина не е толкова черен.Аз мислех, че на мен се падна най- голямата гадост, но сега, когато диагностицираха  и съпруга ми с рак на дебелото черво, си давам сметка, че нашата диагноза е една от най- ,,леките", в сравнение с други локализации на рак.Тук нещата са много изучени и има много оръжия срещу него.Като започнеш лечение, всичко ще си дойде на мястото, няма да е вечна борбата, живота ти отново ще се подреди.Та стискай зъби и влизай в битката! След няколко месеца всичко ще е зад гърба ти.

# 161
 Ели ако искаш би ли ми писала на лично за Румен Стоянов.Имах нещастието да попадна на него.Предвид ,че мъжът ми работи и за момента ще разчитаме само на него гледам уж да съм по близо .Иначе трябва постоянно да отсъства да ме кара.И аз предпочитам да се ориентирам към София но как ще е с транспорта не знам.

Аз съм от Русе и на всеки 3 седмици пътуваме до София с мъжа ми за по 3 дни. Отсъства от работа, оставяме децата, но няма как. Тук в Русе изобщо не искахме да започва лечението още като разбрахме.

Докато бях в банята ми минаха разни мисли през главата 😆
Та в семейството по принцип няма никой с рак. Баба ми са 3 сестри. Едната има двама сина, там е добре. Другата има две дъщери, едната има малко момиче, а другата има близначки на моята възраст (братовчедките). И баба има майка ми, и после аз, и аз имам дъщеричка. Та трябва ли да предупредя братовчедките, че имат опасност, или само моето поколение е застрашено?

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 16:56 от Just_mee

# 162

Аз съм от Русе и на всеки 3 седмици пътуваме до София с мъжа ми за по 3 дни. Отсъства от работа, оставяме децата, но няма как. Тук в Русе изобщо не искахме да започва лечението още като разбрахме.

Докато бях в банята ми минаха разни мисли през главата 😆
Та в семейството по принцип няма никой с рак. Баба ми са 3 сестри. Едната има двама сина, там е добре. Другата има две дъщери, едната има малко момиче, а другата има близначки на моята възраст (братовчедките). И баба има майка ми, и после аз, и аз имам дъщеричка. Та трябва ли да предупредя братовчедките, че имат опасност, или само моето поколение е застрашено?
   Малко остава да ме хванат братята и сестрите.В крайна сметка за живот ще се боря.Ами май само твоето поколение.И аз имам момиче.Да пази бог.Гаранция в нищо няма.Един доктор се изказа ,какво съм се учудвала като баба ми е била болна.Ми викам задължително ли е и аз да имам.Еми не е ама то е наследствено.Егаси и наследството ми остави.На хората къщи,имоти,пари.(в кръга на шегата)

# 163
Здравейте борбени момичета! Вчера беше 4 червена химия на майка, остават още 2 бели на 04 и 11.08. След което почива 3 седмици и на 01.09 записахме 5 скенер. Питането ми е- доплаща ли се 5 скенера или с направление нищо не заплащаме, защото на регитратура ми казаха 160лв.

# 164
Здравейте борбени момичета! Вчера беше 4 червена химия на майка, остават още 2 бели на 04 и 11.08. След което почива 3 седмици и на 01.09 записахме 5 скенер. Питането ми е- доплаща ли се 5 скенера или с направление нищо не заплащаме, защото на регитратура ми казаха 160лв.
Ол
Първият ми ПЕТ скенер беше в Александровска. Там искат да си закупиш контраст около шест лв. и нищо не се доплаща. Разчитането става много бавно - десет работни дни, което отнема две до три седмици. Имам час и направление за 02.08 в Сити клиник и там нищо не се доплаща. В Сити разчитат за четири работни дни.

До Сиса и до всички момичета, които сега започват с изследванията.
Направление за ПЕТ скенер може да издаде всеки хирург към който сте се обърнали за лечение или диагноза. Вчера бях в Онкологията и това ми отне не повече от 30 Мин. При мен е втори ПЕТ през три месеца, защото се съмняват за разсейки.
Направленията за ПЕТ нямат ограничения и лимит.
За Ямр и скенер се пуска протокол от лекуващия до здравната каса и се чака много за одобрение и отпускане на направление.

Общи условия

Активация на акаунт