Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 55 715
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, момичета!
Аз приключих с химиите!  People Dancer People Dancers
Другата седмица ЯМР и след това операция!
Изписаха ми Тамоксифен, въпреки че моята гадинка е слабо чуствителна на естроген.
Имам въпрос към по-старшите Simple Smile Той не се ли изписва с рецептурна книжка по здравна каса? Кой трябва да ми го изписва през следващите 5 год, ЛЛ или от онкото?
Хич не съм наясно с административната част, а и този мой доктор, с неговите 25 години нищо не знае като го попитам.
И още нещо да питам : Тамоксифен или Нолвадекс?

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:10 от Mollly

# 136
Браво, Моли! Приключила си с най-гадната част, поне за мен беше така! Само за Тамоксифен не си струва да си губиш времето с протоколи, купувай си го. Две опаковки ще ти струват 6лв. на месец. Аз го взимам по здравна каса, но имам и инжекция, която е по-скъпа. Когато ми се разминат протоколите си го купувам.

Да се допълня. Ако решиш да го вземаш по ЗК, от Сити ще ти издават протокол на всеки 6 месеца, после го заверяваш в здравната каса, правиш две копия - едното за ЛЛ, другото за аптеката,  личния лекар ти го изписва на 3-месечна рецепта, вече електронна и с оригиналния протокол ходиш и си  взимаш  от аптеката 2 опаковки веднъж месечно.

Just me, ти си още по-млада! Кураж и сила ти пожелавам!

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:12 от koren63

# 137
Добро утро!
Браво Molly, радвам се, че достигна до този вълнуващ момент (да приключиш с химиите)🤗.
Аз също започнах с Нолвадекс хормоналната си терапия. Нолвадекс също съдържа тамоксифен, просто е по-добрения вариант на  Тамоксифена.
Така че, по мои наблюдения всички предпочитат да започнат с Нолвадекс, който струва около 28 лв. но се пият по две хапчета на ден което сметни по колко ще ти струва на месец. На мен онколога ми написа рецепта първоначално и в следващите шест месеца си го вземах все с нея. Тоест няма протокол за Нолвадекс а само за Тамоксифен, който струва 6лв.,  както ти е писала Коренчето.

# 138
Сестра ми също е на Нолвадекс с рецепта от онколога (няма протокол), няма инжекции, защото явно химията я е вкарала в менопауза (според изследванията), а и възрастта й е подходяща (49 става след месец)... (ER 75%, PR 75%, Her (1+) негативен, т.е. хормонозависим)
От 20тина дни го пие, не каза да има някакъв страничен ефект...

ПП: След лъчето има зачервяване под мишницата (на едното място на "светване") като от силно слънчево изгаряне, маже се с крем, който са й дали в клиниката. На мястото на шева има много корички (изглеждат като крусти), които са се почвили при лъчето, и тях маже... друго необичайно няма.
Махнати са 12 лимфни възела до подмишницата. Не успява да вдигне съвсем догоре ръката, няма оток. Аз напомням да не спира гимнастиката, колкото може толкова, но всеки ден Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:21 от peneva_a

# 139
Пенева, сестра ти не беше ли около 40-те?  Странно, че не са и изписали инжекция..

# 140
Инжекция се изписва само при положителен Her.

# 141
Аз имам предвид Золадекс и производните му. А на 49 няма смисъл наистина.

# 142
  • Русе
Моят е отрицателен и имам Золадекс.

# 143
koren63, дописах горния пост, че се сетих, че не всеки помни историята Wink

# 144
  • В царството на игрите:)
Момичета, стегнете се! Blush На страха очите са големи. Едно време изобщо не са изследвали ki-та, ми-та...  А има не малко хора и тук във форума, и изобщо които са си живи и здрави години наред след борбата, без да знаят колко им е било ki-то. Приемете, че всички тези изследвания са, за да ви помогнат в борбата, не да ви плашат със статистика! Косата бързо се прежалва, а и после си расте буйна и къдрава. Стягайте се, имаме живот да живеем! Flowers Seedling
Аз съм една от тия дето не си знаят ки-то Simple Smile  Надявам се и никога да не го разбера Simple Smile Преди 13 години не се изследваше такова нещо и живеехме в блажено неведение...Та, статистиката е за медицинета - живият живот е друго нещо Simple Smile

# 145
Момичета, пак имам въпрос.
Нали в момента съм болна от Ковид, а трябваше на 27.07. да съм на диспансерен преглед, та въпроса ми е: Според вас, колко време след края на боледуването ще са коректни резултатите от кръвните, които ще ми пуснат? Онзи ден звънях да им кажа, че се налага да отложим прегледа и лекаря ми каза, когато оздравея да отида, без да ме ориентира, кога е най-удачно.

# 146
Роси, ако не вземаш лекарства за Ковида, можеш да отидеш за кръв.Аз правя контролни кръвни на 7ми ден след всяка химия. С Ковида така и така ходих да ме тестват, пуснах и ПКК и всичко си беше в норма. Но не съм пила медикаменти.

# 147
Роси, миналата година като карах тежък Ковид през април, ми отложиха терапиите за началото на юни и като начало ми направиха скенер и пуснаха кръвни с туморни маркери, за да оценят положението, но за диспансерен преглед- не знам.

# 148
Ами аз пия Авирон Рапид, може би няма да се отрази на ПКК. Просто искам възможно най-скоро да си направя диспансерния преглед. Така ще направя Molliy, ще отида веднага щом ми изтече карантината.

# 149
  • В царството на игрите:)
Ами аз пия Авирон Рапид, може би няма да се отрази на ПКК. Просто искам възможно най-скоро да си направя диспансерния преглед. Така ще направя Molliy, ще отида веднага щом ми изтече карантината.
То и пиенето на Авирон Рапид не помага с нищо, та камо ли, да се отрази на ПКК Smiley Бъди спокойна ако се лекуваш с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт