Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 76

• 55 709
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Корен, може, не споря. На мен така ми казаха, така направих. Не искам да я обърквам. Щом Доктора е преценил , значи така трябва да се постъпи. Аз също бях много объркана, помните сигурно? Изчетох де що можах, което сега не отчитам за най-правилното, но аз съм си много недоверчива и трябва аз да се убедя кое е най-правилното. Което е много трудно, особено когато от различни места, особено от доктори, ти се подава противоречива информация.  Сисалбер, както ти каза и DZ, слушай си Доктора, ако му се доверяваш, и действай!
Валкириян, това е някакъв протеин май? Не са ми го изследвали, или има и друго име. Него намирам в епикризата.
   Mollly изгубих доверие .Всеки казва нещо различно.А особено важно е доверието между лекар и пациент.Лечението освен на правилна диагностика се крепи и на доверие.

# 121
CRP
C-reaktive protein
Показва дали и каква инфекция има
250 значи сепсис или подобна беше граничната стойност

# 122
И аз съм диагностицирана много точно само по ехограф.
Sisalber🤗, тъжно ми стана, че си толкова уплашена и тъжна. Отпусни се и не се страхувай толкова, нещата ще започнат да се нареждат, колкото и да не ти се вярва сега.
 Повярвай ми, ако те убеждава човек, който не знае какво изпитваш в момента и през какво ще преминеш да не му се доверяваш, но като четеш нас и особено момичетата, които в момента са все още на химия (тоест само няколко стъпки преди теб) трябва да си сигурна, че и ти ще преминеш спокойна и уверена през лечението си. Нали виждаш, че и те не минават през Ада.

# 123
Сисалбер,
имаш нужда от малко наритване, струва ми се. Angry  Ще си позволя да ти се скарам малко, защото някъде прочетох, че си на 32. Колкото моята дъщеря горе-долу. Ако бъркам, пак ще ти се скарам Grin
Паникьосала си се, а това не е добре никак за теб! С вайкане няма да стане. Стъпи здраво на педала и тръгвай. Слушай си доктора, ако не този, избери си друг ! Имаш хистология, направи и другата биопсия, щом си решила и върви при онколог. Щом ти назначат терапията, ще се поуспокоиш, че си започнала лечението и ще си влезеш в коловоза. Не е лесно и никой не казва, че ще бъде, ама и воля си трябва, а ти имаш две деца, ако не бъркам и нямаш право да се паникьосваш или отчайваш! Прегръщам те силно и кураж! Ще се справим Blue Heart

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 22:07 от Mollly

# 124
  • София /Абсурдистан
На ехограф се виждат увеличените лимфни възли, разбира се. И при мен ги видяха веднага. После на пет скенера светнах като крушка.
Сиси, вземай си документацията и отивай при онколог. После системата ще те поеме и няма ти да мислиш кое след кое е.

# 125
Сиси, като ти чета паниката... Много те моля, вземи на следващия преглед с теб сестра, братовчедка, приятелка... Блокирала си. Нека някой те подкрепи, явно имаш нужда.
Двете хистологии казват едно и също нещо. На сестра ми пишеше с тире, последвано от % и число и никой не го е тълкувал като минус. Срещни се с онколог. Мамохирурзите оперират доста повече неща, онкохирурзите са свикнали да работят с екип - искат мнение и на образен специалист, и на онколог химиотерапевт, и на лъчетерапевт. Затова се правят онкокомисии, не всеки да си гледа сам от камбанарията. При сестра ми мамохирурга й внесе случая на онкокомисия, чието становище съвпадна с решението на следващата след консултации с всички по отделно в друга клиника.

Успех, момиче!

# 126
И аз съм диагностицирана много точно само по ехограф.
Sisalber🤗, тъжно ми стана, че си толкова уплашена и тъжна. Отпусни се и не се страхувай толкова, нещата ще започнат да се нареждат, колкото и да не ти се вярва сега.
 Повярвай ми, ако те убеждава човек, който не знае какво изпитваш в момента и през какво ще преминеш да не му се доверяваш, но като четеш нас и особено момичетата, които в момента са все още на химия (тоест само няколко стъпки преди теб) трябва да си сигурна, че и ти ще преминеш спокойна и уверена през лечението си. Нали виждаш, че и те не минават през Ада.
    Роси дълго преди да разбера за рака се борих с паник атаки,тревожност и депресия.В момента в който уж всичко се оправи разбрах за рака.Опитвам се да се държа,да гледам по ведро на нещата.Мислите нахлуват,знам че не съм единстнения човек с тази диагноза,но ми е трудно да приема,че живота ми вече ще е само борба.Нищо не изглежда както преди.Защо е това наказание.  MOLLY много ме е страх от всичко.От операции,болници,от падането на косата и всичките други гадни неща.
Цитат на: peneva_a link=topic=1466228.msg45103650#msg451036
 50 date=1659035402
Сиси, като ти чета паниката... Много те моля, вземи на следващия преглед с теб сестра, братовчедка, приятелка... Блокирала си. Нека някой те подкрепи, явно имаш нужда.
Двете хистологии казват едно и също нещо. На сестра ми пишеше с тире, последвано от % и число и никой не го е тълкувал като минус. Срещни се с онколог. Мамохирурзите оперират доста повече неща, онкохирурзите са свикнали да работят с екип - искат мнение и на образен специалист, и на онколог химиотерапевт, и на лъчетерапевт. Затова се правят онкокомисии, не всеки да си гледа сам от камбанарията. При сестра ми мамохирурга й внесе случая на онкокомисия, чието становище съвпадна с решението на следващата след консултации с всички по отделно в друга клиника.

Успех, момиче!
   Старая се да се държа.Пред близките ми се правя на силна за да не ги тревожа още .Още дори лечението не е започнало.Как ще се справя с това нещо.

На ехограф се виждат увеличените лимфни възли, разбира се. И при мен ги видяха веднага. После на пет скенера светнах като крушка.
Сиси, вземай си документацията и отивай при онколог. После системата ще те поеме и няма ти да мислиш кое след кое е.
Ходих при онколог и ме препрати при др.Балабанова хирург е в Сърце и мозък.На където ме пратят на там ходя.Дали е правилно не знам.

# 127
Щом е само биопсия, значи няма нищо нередно ... Да трябва да се насочиш към хирург-онколог, с този вид тумори не се прилага неоадювантна терапия, т.е. сега трябва да се подложиш на лумпектомия, квадрантектомия или мастектомия. Знам, че е трудно да не се тревожиш, но ти каквото е трябвало си направила - сега намери лекар на когото вярваш и се остави да те водят по пътечката към пълното излекуване! Млада си ... лечението не е особено приятно, но пък не е и твърде тежко. Аз лично не го усетих, а бях на твоята  въраст (+1-2 години Grin )
  Solace уж се по успокоих.Обаче не спирам да го мисля.Мисълта за всичко предстоящо.Как ще се раздела с косата си,с гърдата.Тежат пустите му мисли.Почти на 33 год.съм а се чуствам като осакатена.Все се чудя при положение ,че редовно съм ходила на прегледи,даже преди 8 мес.съм ходила и на мамограф и на ехограф никой не видя нищо.Утре имам час при хирург и ще видим какво ще назначат.

Sisalber И аз като теб бях уплашена от всичко предстоящо. Много ме е страх от непознатото, обичам да знам какво следва. Когато отидох за второ мнение придружителката ми ме пита "Вярваш ли им?", казах ѝ, че на никой не искам да повярвам. Все пак се доверих и като започнах лечение някак си ми е по-леко вече, защото знам че морим тая гад. Още след първата химия имаше огромна разлика. Имам и засегнат лимфен възел. Аз съм почти на 31 години и съм съвсем изплашена, второто ми дете преди няколко дни навърши годинка....
Косата не я загубих, правя процедури, но пак оредя, тежко ми е, но стискам зъби. Мисълта за загубата гърдата още не знам как ще я приема...
Стискам ти палци всичко да е наред. ❤️Прави каквото трябва, щом и момичетата казват, че ти се е паднала по-малка гад.
Моя е хер2 3+, а Ki-то ми е над 30%, което малко ме плаши след като чета с колко ниски сте другите... Confused

# 128
  • Варна
Момичета, стегнете се! Blush На страха очите са големи. Едно време изобщо не са изследвали ki-та, ми-та...  А има не малко хора и тук във форума, и изобщо които са си живи и здрави години наред след борбата, без да знаят колко им е било ki-то. Приемете, че всички тези изследвания са, за да ви помогнат в борбата, не да ви плашат със статистика! Косата бързо се прежалва, а и после си расте буйна и къдрава. Стягайте се, имаме живот да живеем! Flowers Seedling

# 129
Момичета, стегнете се! Blush На страха очите са големи. Едно време изобщо не са изследвали ki-та, ми-та...  А има не малко хора и тук във форума, и изобщо които са си живи и здрави години наред след борбата, без да знаят колко им е било ki-то. Приемете, че всички тези изследвания са, за да ви помогнат в борбата, не да ви плашат със статистика! Косата бързо се прежалва, а и после си расте буйна и къдрава. Стягайте се, имаме живот да живеем! Flowers Seedling
   С това се боря да свикна.Защото от що годе някакъв подреден начин на живот изведнъж всичко се преобърна.Сигурно ще израсте много по -хубава коса .В момента въобще не е идеална по изгоряла от изправяне и боядисване,но пак не си я давам и ми е гадно.Това си мислех ,че като разбера кога ще започнат с химията трябва веднага да си взема перука.Няма да мога да се погледна без коса.

# 130
  • Русе
Сисе, за пореден път ти  пиша, че дявола не е толкова черен.  В животът има далеч по-големи гадории от нашата. Скоро ще преминеш през лутането и "какво и на къде да подхвана" и страха ще изчезне, и  нещата ще се успокоят. Стисни малко зъби да избуташ този период. Можеш и имаш сили, и ще се справиш и с това! Потърпи още малко.
И си намери онколог веднага. Читав.

# 131
Сисе, за пореден път ти  пиша, че дявола не е толкова черен.  В животът има далеч по-големи гадории от нашата. Скоро ще преминеш през лутането и "какво и на къде да подхвана" и страха ще изчезне, и  нещата ще се успокоят. Стисни малко зъби да избуташ този период. Можеш и имаш сили, и ще се справиш и с това! Потърпи още малко.
И си намери онколог веднага. Читав.
   Ели сигурно нещата ще се успокоят.В момента все още нищо не знам.Какво ще е лечението.Решила съм да се лекувам във Сърце и мозък.Имах среща с онколог ,който ме прехвърли към хирург.Ама така ли трябва да е и аз не знам.Има неяснота около това до къде е стигнал рака.Има ли засегнати лимфни,мети и т.н.Докторката ми каза ,че ако се стигне до там да махат цялата гърда можело да ми сложат имплант.Знаеш ли колко струва тази екстра.

# 132
  • Русе
Щом онкото те е прехвърлила на хирург, значи първо трябва да е операцията. А с такава започват на малките бучки. По време на операцията ще видят/махнат ЛВ и след тяхното изследване ще назначат лечението. Важно е. Не слушай хирурга за неща на онколога. И какво като махнат гърдата? Умряла с цици по-добър вариант ли е?
По-удачно е при премахването на гърдата (аз съм върл подръжник на цялото махане) да ти сложат експандери, да преминеш леченията или там каквото ти нагласят, и после  на втора операция да сложат импланти. Така, ако имаш лъче, дори и да се деформират експандерите, после ще ги смениш с истинските импаланти. Цената зависи от хирурга и болницата. От 3-4-5 хиляди нагоре.

# 133
Щом онкото те е прехвърлила на хирург, значи първо трябва да е операцията. А с такава започват на малките бучки. По време на операцията ще видят/махнат ЛВ и след тяхното изследване ще назначат лечението. Важно е. Не слушай хирурга за неща на онколога. И какво като махнат гърдата? Умряла с цици по-добър вариант ли е?
По-удачно е при премахването на гърдата (аз съм върл подръжник на цялото махане) да ти сложат експандери, да преминеш леченията или там каквото ти нагласят, и после  на втора операция да сложат импланти. Така, ако имаш лъче, дори и да се деформират експандерите, после ще ги смениш с истинските импаланти. Цената зависи от хирурга и болницата. От 3-4-5 хиляди нагоре.
  Около 2 см е тумора .Знам ,че си права и ,че е по важно да си здрав.Ама ето човърка си ме мисълта.

# 134
  • Русе
Много неща ще те човъркат сега, но и това ще мине. Важното е на края на този път да излезеш здрава. И аз вярвам, че ще точно така.

Общи условия

Активация на акаунт