Любители на котки - Тема 175

• 32 664
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Аз ще я кастрирам,но докато се възстанови мисля да е вътре,а малкото какво да го правя през тези дни? Само не идва в нашата къща,ако остане малко само в онзи двор започва да мяука и тя веднага търчи при него.Общо взето и тя се изнесе в двора от снимките и започва покрай него да става дивачка.Даже понякога и не се сеща да дойде да яде.На малкото от мрежата му подавам хвана то ръмжи срещу мен или бяга щом ме види.Пробвахме го и вътре не иска то изобщо не търси контакт с хората не само с нас.Ще стане много красив котарак и козината му е една хубава лъскава,но иска да е бездомно за момента.

# 241
  • Бургас
Морковелка, вие поне може да хванете котката. А аз нашата Сивуша, не мога. Дава да я погаля, но посегна ли с две ръце и бяга. Много е тъжно нито да ги оставиш, нито ти дават да им "помогнеш"-кастрираш и да продължат да живеят щастливо. Природа раждат, но от двете и котила никое не оцеля все диви и не искащи да им помогнеш. Аз не живея постоянно на село и не мога да ги социализирам. А майка ми сърце не и дава да не ги храни, но тя не е "коткарка", грижа се да имат храна и вода, но не обича да ги гали или пипа. От сегашното котило съм Хепи, че са две момчета, но все пак някак трябва да успея да кастрирам котката. Миналата есен същата Сивуша беше много болна едвам дишаше, не се хранеше само водичка пиеше. С мъжа ми решихме да я вземем в транспортна клетка и да я видим на лекар. Но подхода не беше добър. Мъжа ми с голи ръце я хвана и тръгна да я пъха в транспортната клетка и това животно от полуумряло от къде събра тая сила извъртя се зверски ухапа мъжа ми до кокал и избяга.
Младежите са на 5месеца но Сивуша ги кърми още чат чат.

# 242
Добре че е избягала. Аз така веднъж дадох една транспортна чанта на една позната, за да хванат и заведат тяхната вилна котка на вет и ми я върнаха цялата опикана и с перушина. Тяхната котка почина след стреса. Просто някои котки имат голям инстинкт за самосъхранение и не се доверяват на никой, освен на себе си. Такива котки е по-добре да не ги зориш.
А, други, като моята Лъки, влизат в транспортната чанта само с г*за назад. Не можеш да я накараш да влезе с поглед към транспортната чанта. С дупето назад, обаче, няма проблем. Simple Smile

# 243
  • София
Нашата малка сладка Биберонка намери своите хора

Отиде да живее в Банкя- в къща до гората.
Харесаха се от пръв поглед и се гушнаха мама и бебе 🥰
Има си и кака- 🐕‍🦺 Кане Корсо.
Ох, камък ми падна от сърцето.

Вчера се опитах да направя фотосесия...
това е най- читавата снимка на лудетината 🤗😂

# 244
Ани, много се радвам, че си е намерила идеалния котешки дом - Къща с двор. Само дано навреме я кастрират.

# 245
Аз сега имам повече възможност да съм покрай тях и направих много опити с малкото,но нищо не помогна.След всеки провал се отказвам уж,но тая моя надежда не умира и продължавам, но не иска.
Кажете каква храна да взема на Манди,че да стане дебеланка? Сега яде някаква насипна от ветеринарната аптека,а преди това от лъскавите пакети на Дм.Не качва тая котка изобщо, повече от 2.200 не става.На тези килограми не мога да я кастрирам, нали ?

# 246
Как да не може? Такава е мадамата - фина.
И нашата Джуджи едва връзва 2.5 кг. А сестра й е 5. Едно котило, една храна…

# 247
Може - щом е над 2 кг. и нужната възраст (свалена за момиченца до 4 м. според американския стандарт/6 м. - у нас). Има дребни котета - остават с такива килограми. Тя сама ще нададе след кастрирането.

# 248
Джуджи не наддаде Simple Smile но си е здрава и жилава. Природа, като при хората.

# 249
Трябва ли първо да заведа котката на преглед и тогава да уговарям ден за кастрация? Обмислям да го направим друга седмица, по възможност в петък. Тъкмо децата няма да са в къщи. Утре ще минавам покрай кабинета и мога да влезна да питам. Иначе ето така си прилягва понякога следобедите. Вече като почна да сервира за ядене и я оставям в другите стаи или едното дете е пазач. Че веднага се е по качила да опита и тя. 😁

# 250
  • София
Трябва ли първо да заведа котката на преглед и тогава да уговарям ден за кастрация?
Зависи от докторите. Някои искат първо изследвания и след 1-2 дни операция. Тези, при които ги кастрирах направиха изследванията непосредствено преди кастрацията. Не съм ги водила два пъти. Може би зависи дали имат собствена лаборатория или пращат кръвта другаде.

Морковелка, нашата Преслава е 2 кг. Толкова я чаках да наедрее още малко, а накрая я изпуснах и се разгони преди да я кастрирам. Не ми се вярваше, че това малко телце може да е съзряло. След кастрацията си остана същата. Все едно гледам някоя котка на 5-6 месеца. Ето я на една стара снимка с Рижко за сравнение: Joy

# 251
Много сте ми полезни и много ви благодаря.Ще се успокоя значи аз все си мисля,че и' има нещо и е болна. като я гледам нея и някои бездомни какви дебеланковци са.
Тя вече сигурно е на годинка,годинка и 1-2 месеца по груби сметки.Като тръгна след мен и ми се подразваше беше по-голяма от Таласъмчо да е била на 5-6 месеца, аз си я взех и някъде след месец се разгони.

# 252
Това е положението. В това време аз бъхтя поправителна сесия. Да видим дали ще забележи леко занижения грамаж гранулки.

# 253
Нашите си правят преглед и изследвания, когато заведем за кастрация. В предварително запазен ден и час, Разбира се.

# 254
Аз искам да кастрирам, ама нямаме ваксини и съм се вкарала в размисли. Нямам достатъчно време и средства да ги ваксинирам преди кастрация.
Мариета, твоите ваксинирани ли бяха преди кастрациите в Провет?

Общи условия

Активация на акаунт