Любители на котки - Тема 175

• 32 668
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Във вторник намерихме малко коте бебе. Вчера го водихме на ветеринар да го обезпаразити външно и вътрешно. Каза, че ще му подейства разслабително. Обаче днес доста ака, нормално ли е 4-5 пъти да ака? В неделя трябва да му дам следващата доза. Иначе си е жизнен, обикаля, хапва, пишка и ака сам. Давам му пастет с малко вода за да му е по -лесно да яде, защото според лекаря няма 4 седмици.

# 271
  • Бургас
Ами не е нормално.
И как ще давате през 3 дни обезпаразитяващи? Вероятно не тази,а другата неделя.Питайте пак лекаря.

# 272
И на мен позната с котка от много време ми каза когато намерихме Пухчо ,че се давала таблетка (четвърт за малко коте) на 1, 3 и 21 ден за да се унищожат и яйцата и ларвите.
Ако котето е много малко може би е добре да му купите адаптирано мляко за котки (има в ДМ), малка кутийка е 1,20 лв  (кравето мялко при някои предизвиква разстройство), както и пауч храна за малки котета.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 22:59 от Sparkles

# 273
  • София
И на мен позната с котка от много време ми каза когато намерихме Пухчо ,че се давала таблетка (четвърт за малко коте) на 1, 3 и 21 ден за да се унищожат и яйцата и ларвите.
Яйцата и ларвите май нищо не ги унищожава. Затова трябва да се приеме хапче след като се излюпят и преди да започнат да снасят. За глистите този период е 10-14 дни, за тениите мисля, че е месец. На третия ден е абсолютно безсмислено да се дава, защото твърде малка част от яйцата са се излюпили и е ненужно тровене на котето. А на 21-вия ден, вече ще е късно за глистите. Ще има нови яйца. Затова второто хапче се дава след 10-тина дни (някои ветеринари препоръчват 2 седмици), а при доказано наличие се дава още веднъж след още 10-14 дни.

# 274
На мен доктора онзи ден ми каза да дам на малкото четвърт таблетка през 14 дни.

# 275
Четвърт таблетка от какво лекарство? За половин таблетка знам, че е възможно, котето трябва да е килограм минимум, а когато е по-малко се дава паста. На 2,5 кг телесна маса, например, се дава 1 таблетка Празимек. На 1 кг - половин таблетка. За първи път чувам за "четвърт таблетка" аз.

# 276
Biheldon са ми дали за малкото.Също каза на малко коте да не давам Празимек,че умират от него.
А докато кърмеше и давах Caniverm сега сигурно ще трябва да ходя за още едно хапче,че не знам мога ли да и дам Празимек,ако кърми още.

# 277
Можеш да дадеш Празимек на кърмеща. То и детето на Манди е едро коте, не мяса на три-месечно. Или Манди е наистина дребна?

# 278
Четвърт таблетка от какво лекарство? За половин таблетка знам, че е възможно, котето трябва да е килограм минимум, а когато е по-малко се дава паста. На 2,5 кг телесна маса, например, се дава 1 таблетка Празимек. На 1 кг - половин таблетка. За първи път чувам за "четвърт таблетка" аз.
Cеstal Cat, 1/4 за малко коте. Не повлия отрицателно на Пухчо по никакъв начин.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 07:55 от Sparkles

# 279
  • Бургас
Спря ли да ходи толкова често котето до тоалетната ?
Внимавайте с тези таблетки,има Стронгхолд за малки котета,капе се като капка на вратлето.И пак трябва да се видят килограмите.
На AnMary едното коте имаше сериозен проблем след обезпаразитяване.
Харко плака и повръща след обезпаразитяване през устата,дриска...
И вече само със Стронгхолд го капя.През устата няма нужда,надявам се.

Редактирам:
Тази прекрасна малка гад да имате идея на каква възраст е?Май Харко беше колкото нея,когато дойде,но тя си има мама и суче.Кога мога да я взема и обезпаразитя и после да търся осиновител...Макар че Бялата гад може и да я хареса.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 12:11 от mariqivanova799

# 280
  • София
Мария, колкото по-дълго суче, толкова по-добре. Обаче става все по-големичко и ще е трудно да се намери дом. Не знам какво да те посъветвам. Много е сладка! Heart

За любителите на WeeLitter - излезе ми реклама на PETS&U, че има промоция 5+1 подарък. Ама и тя много е поскъпнала ... Ще караме на бентонит. Sad

# 281
Мария, изглежда ми на не повече от два месеца, но не съм специалист. Много е сладка наистина.

# 282
За любителите на WeeLitter - излезе ми реклама на PETS&U, че има промоция 5+1 подарък. Ама и тя много е поскъпнала ... Ще караме на бентонит. Sad
Хубава ли е тази тоалетна? Абсорбира ли добре? Наистина ли не полепва по лапите? Вземала съм с такава форма, на друга марка, и се разнасяше из цялата къща. И пак пишеше, че не полепва. Аз реших да пробвам друг бентонит с активен въглен, на Tigerino. Досега ползвах същата марка, само че Canada Style сензитив без аромат. Този с активния въглен изобщо не абсорбира. Няма такава смрад. Тоалетната е затворена, с карбонов филтър, аз сложих допълнително още един. Ама си мирише тоалетната. И изхвърленото мирише. Прибирам го в торбичка и завързвам. Но ми омирисва коша. Не мога да търча до контейнера два пъти на ден. Поръчах си система за депониране на отпадъци, даже. Чакам да дойде тези дни, да видим дали наистина изхвърленото в нея не се усеща.

# 283
Мария,прекрасно е!На мен ми прилича на 2 месечно.След месец,можеш да го вземеш И,ако имаш възможност,си го запази❤

# 284
Когато е разнежена, Мария включва нарицателното "гад". Сякаш не ни е разтопила и нас със снимките? Чудна малка "гад". Дано се харесат с "бялата гад" Хари!

Общи условия

Активация на акаунт