Любители на котки - Тема 175

• 32 665
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Бихте ли препоръчали нещо ефикасно и изпитано срещу бълхи за дворни котки? Благодаря предварително!

# 286
Когато е разнежена, Мария включва нарицателното "гад". Сякаш не ни е разтопила и нас със снимките? Чудна малка "гад". Дано се харесат с "бялата гад" Хари!

Joy Ще се харесат, ще видите!

Мария, няма 2 месеца това дете, според мен. Месец и нещо. Виж ѝ зъбките и походката. Ако като ходи се клатушка, значи на месец. Ако ходи без да се клатушка и/или бяга стабилно, значи над месец.

# 287
  • София
За любителите на WeeLitter - излезе ми реклама на PETS&U, че има промоция 5+1 подарък. Ама и тя много е поскъпнала ... Ще караме на бентонит. Sad
Хубава ли е тази тоалетна? Абсорбира ли добре? Наистина ли не полепва по лапите?
Скрит текст:
Вземала съм с такава форма, на друга марка, и се разнасяше из цялата къща. И пак пишеше, че не полепва. Аз реших да пробвам друг бентонит с активен въглен, на Tigerino. Досега ползвах същата марка, само че Canada Style сензитив без аромат. Този с активния въглен изобщо не абсорбира. Няма такава смрад. Тоалетната е затворена, с карбонов филтър, аз сложих допълнително още един. Ама си мирише тоалетната. И изхвърленото мирише. Прибирам го в торбичка и завързвам. Но ми омирисва коша. Не мога да търча до контейнера два пъти на ден. Поръчах си система за депониране на отпадъци, даже. Чакам да дойде тези дни, да видим дали наистина изхвърленото в нея не се усеща.
Разнася се. Малко по-малко от бентонита, но се разнася. Топките се залепват, но в сравнение с ултра/супер абсорбиращия бентонит са доста разпадащи се. Изкарва половината от посоченото на опаковката време. Всъщност това зависи от котката и храната ѝ. Ако е някое женско дребно коте като Преслава или Боги, сигурно щях да съм много доволна. Обаче 6-7 килограмовите "прасенца", хранени предимно с мокра храна такива количества пишкат, че наистина е проблем. Освен това когато го купувах всички бяха с някакъв аромат. Уж най-много ми беше харесала прасковата, но в един момент така ми опротивя, че не можех да я търпя. Активният въглен уж трябваше да е най-неутрален като аромат, но и той ми миришеше.

Това Тигерино, което си ползвала обикновен бентонит ли е или е силно абсорбиращ? Спомням си, че имаше видове, на които пише, че са с 350% абсорбиране. Те би трябвало да вършат добра работа. На мен лично тоалетните в Зооплюс са ми скъпи и не съм пробвала никоя.

# 288
  • In the land of Never Never
Здравейте! Бихте ли препоръчали нещо ефикасно и изпитано срещу бълхи за дворни котки? Благодаря предварително!
Ако са достатъчно питомни и не се страхуват от вас, може да сложите пипети с фиприст, той е по-евтин. Има и други, но са по скъпи, като фронтлайн, но мисля че няма разлика в действието.
Разделя се козината на път, и се слага съдържанието на пипетата на врата отзад, по средата, така че да не го достигнат или оближат по никакъв начин. Не бива да има възможност да го оближат, защото все пак е някакъв вид отрова, ако успеят да го достигнат, започват да им текат лиги от устата, но това обикновено минава. Също като го слагаш, след това си миеш ръцете. Не бива да се пипа и гали котката на това място поне за 24 часа.
След време трябва да се повтори процедурата, все пак ако са дворни, местата които обитават може да има яйца на бълхи и след време пак да се развият.
Това може да се прилага за възрастни котки, за малки котенца не. Има някакви противопаразитни таблетки за малките котенца, но все пак трябва да са стигнали до някаква определена възраст.
 https://www.sigmaprovadia.com/product/fypryst-spot-on-%D1%84%D0% … 1%82%D0%BA%D0%B0/
Има и противопаразитни каишки, също вършат работа, ако котките ги понасят, но някои се страхуват като им слагаш нещо на врата.
Ако дворните котки са плашливи и не дават да ги докосваш, не знам дали може да се обезпаразитят.

# 289
Когато взех Див, първите две обезпаразитявания бяха през две седмици. Първо паста и спрей, после таблетка. Нищо различно в поведението му не е имало.
Сега с дребното..Таблетка и спрей първо, а вчера две таблетки му дадоха..за външно и вътрешно.  И при него няма отражение..

Аз доста се бях притеснила след последното обезпаразитяване на Див. Капки за външно и вътрешно. Как пощуря и му течаха лигите. Та питах в клиниката, къде да ги поставям и нормална ли е реакцията.  Отговориха ми, че не им е приятен вкуса (горчиви), от там реакцияата на котетата и това ни шашка нас..Защото за Див няма недостъпно място..Той чеше с крак, а после се мие.

# 290
  • Бургас
Много е малко,едва ходи.По-добре да е с майка си.Опитало милото да се мие и се прекатурило цялото...
В двора е спокойно,майката ще го пази,ще опитаме да го вземем като порасне още мъничко.
Нали докато суче ще има имунитет,няма да се зарази с левкемия,СПИН и т.н. И короната е страшен вирус...

# 291
С всичко може да се зарази, но докато суче, има повече шансове да е здраво, т.е., да не се разболее от тези вируси или ако се разболее, да преболедува по-леко или да оздравее по-бързо. Майката може да е преносител на всякакви вируси. Ако майката е болна, то тя ще предаде антителата, които самата тя произвежда срещу вируса. Ако майката е преносител, ще си зарази и малкото, и вече е до късмет какъв ще е неговия имунитет.

# 292
Това Тигерино, което си ползвала обикновен бентонит ли е или е силно абсорбиращ? Спомням си, че имаше видове, на които пише, че са с 350% абсорбиране. Те би трябвало да вършат добра работа. На мен лично тоалетните в Зооплюс са ми скъпи и не съм пробвала никоя.
Танче, копирам описанието от зооплюс:
Без парфюм – особено подходяща за чувствителни котки;
Особено фин гранулат от натурална глина с изключително голяма ефективност;
Много по-икономична от обикновените постелки, с голяма абсорбираща способност;
Слепва веднага и образува твърди бучици;
Почти безпрашна.

Преди сякаш пишеше това за 350-те процента. Ама последно бях купувала преди 8 месеца от сензитива и не съм сигурна на 100 %

# 293
  • София
Нямаше да пропуснат да го напишат. Ето, на тази пише - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/ … al_edition/700552  Wink

# 294
О, аз не казвам, че биха пропуснали, а че не помня преди дали не го пишеше. На мен тази, на която копирах описанието ми харесва като абсорбация. И наистина не праши. С активния въглен не ми харесва. Ей тази - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/ … ecial_care/708264 За първи път така смърди унас, откакто имам котка. И неутрализатора не помага.
Може да пробвам тази, която показваш. Пък да видим какво ще е в действителност Grinning

# 295
  • Light of Zartha
Ние сме на силикагел, но от известно време марките, които ползваме изчезнаха от пазара. Пробвали сме от другите - нито на нея, нито на нас ни харесва.
Наскоро разбрах за билкови пипети, които се капят на вратлето и котето пътува спокойно. Нашата не е голям любител на пътуването и решихме да пробваме. Пълен ужас. Ползвахме само една и то по инструкциите. Миса беше като замаяна, очите изцяло черни,  нон стоп лиги и чак се пенеха. Никога не е била чак така. Пътувахме по празен път, късно вечер. Нито беше жега, нито печеше. По принцип в такъв случай заспива в мен. Сега беше точно обратното. Със сигурност повече няма да капя от тях. Много се изплаших. И добре, че бяхме с МП двамата. Ако трябваше да пътувам сама с нея щеше да е кошмар. Снощи хапна малко, пи доста вода и днес е пушка. Същото лудо Миси. А лекарят, от когото купих капките ми обясняваше,че действали най-силно на трети ден. Изцяло билкови - мента, валериан и др. На други котки знам, че действа. Виждала съм и не ги заклеймявам. Но на нашата повече не. Ако някой се чуди за тях - съветвам хубаво да помисли. Аз поне стократно съжалих.

# 296
Хора, нещо много странно се случва днес при нас. Моята котка Миса, 8-годишна, кастрирана, дето живее свободно навън, от снощи насам не спира да мяука пред вратата на входа. Храна ѝ слагам, пак мяука. Пускам я вкъщи, спира да мяука. След малко пак почва да мяука да ѝ отворя да излезе. Излиза, аз затварям вратата на апартамента след нея и след минута пак почва неистово да мяука. Пак отварям да я видя защо мяука, не иска да влиза вътре, иска аз да изляза с нея и да стоя навън при нея. Мяука силно пред входа, не пред вратата на апартамента. Като изляза с нея, спира да мяука. Прибера ли се пак почва да мяука. Започнах вече да си мисля, че ще става земетресение... Не мога да я разбера какво иска. Защо ме вика навън. Никога не е мяукала до сега така. Видимо изглежда здрава, охранена, яде си, ръмжи си, всичко ок. Но толкова силно мяука, че една жена от съседен блок дойде да ме пита да не би да има малки в мазето, да са останали заключени. Мяукането е подобно на когато майките мяукат, за да си викат децата, примерно, като им носят храна. Огледах - не ми е донесла нищо... Не е разгонена, какво друго може да е... Thinking

# 297
Наистина нещо иска да ти каже.
Не те ли води на някъде като излезеш?

# 298
  • Бургас
Вика те някъде.Всичко разбират,ние не ги разбираме.

Днес към 05:57 ме ръчка мой Харко,мяука...Но той иска да излезе в коридора и да гони капачки,ходи до вратата,да я отворя.Казах му"Не,може,рано е,отивай там" и му посочих гардероба.В жегите там се търкаля,върху гардероба.Измънка недоволно и за мое учудване се качи и ме остави още цели два часа да спя.Да не повярваш.И той е спял,когато станах,се събуди и той.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт