Любители на котки - Тема 175

• 32 630
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Според вас, тази играчка какво представлява? Т.е. как се ползва? Thinking

https://www.sinsay.com/bg/bg/koteshka-igrachka-4458n-56x

# 376
AnyHr,
Разсмя ме с глас Simple Smile

# 377
  • София

Аз му казах на мойчкия! 😆😂😆

# 378
Обадили са се на мъжът ми, че всичко е минало добре. Ще си я вземем след 18 ч. После ще отидем първо да напазаруваме паучове и консерви за следващите дни. Сега ще ѝ почистят тоалетната и ще сложа чист пясък.

# 379
Хубаво е, че операцията е минала без проблеми. Но освен паучовете купете от тези еднократни чаршафчета с найлон отдолу. Защото е най-добре да нощува в транспортната клетка, за да размине упойката. Тя ще е като пияна, неадекватна, ще залита и при опит за скок може да се нарани. Тази вечер само малко вода под наблюдение, ядене чак утре.

# 380
Вече си прибрахме Бети. Разсънена е, даже скочи на плота в кухнята да търси храна. Тя по принцип е много чисто котв и се поддържа. Сега я гледам как си почиства дезинфектанта от кожата.
Ето и самата рана. Надявам се да няма проблеми. Тази вечер ще си я наблюдавам как се държи.

# 381
Идеална операция. Като си спомня преди години колко голям беше разреза на предишната котка.
Но защо са обръснали целия корем не мога да разбера. Но козината ще порасне. Явно коремчето е цялото бяло.
Все пак може би е разумно да преспи в клетката, за да няма проблеми, въпреки че изненадващо бързо се е възстановила от упойката. Но тя при някои причинява хиперактивност.
Мъри стиска лапички на Бети бързо да се възстанови и да забрави за операцията.

# 382
  • In the land of Never Never
Поздрави от един мързелив морски Васко. Simple Smile

# 383
  • София
Операцията на Бети е перфектна, а снимката се изкушавам да я сложа в първи пост с обяснение колко трябва да е голям разрезът и как трябва да изглежда шевът след кастрация на женска котка. Пожелавам ѝ да се възстанови бързо!

Да се оплача. В неделя заминахме и оставихме котките на дъщеря ми. Преди да заминем имахме гости и приготовления за тях и изобщо не ми беше до котките. Видях, че храната в купичките май се е развалила, но нямаше кога да се занимавам и просто сложих нови чинийки с нова храна. Така и не знам дали са яли от развалената или ние сме донесли нещо, но се е започнало едно дрис..не и повръщане точно когато ни няма. Sad Първо е започнал Наско, после Рижко (те са най-лакоми и затова си мисля, че може да са яли развалена храна), а след това и всички останали. На Рижко и Наско им мина, Боги и Киро все още имат леко разстройство, но се хранят и видът им е добър, а Преслава трети ден отказва да яде, лежи и повръща стомашни сокове. Днес тръгнахме по доктори. И да споделя най-голямото си разочарование - в Добро хрумване център ни изгониха, защото сме без записан час. Не можех да повярвам! Все пак става въпрос за спешен случай! Отидохме до кварталния доктор. Направи ѝ тестове за панлевкопения, корона вирус и гиардия, които за щастие са отрицателни. Взе ѝ кръв, но резултат ще има утре. Засега е набодена с няколко инжекции и чакаме да се появи поне малко апетит. Ако не започне, утре ще е на системи.

# 384
О, милото коте. Дано бързо да се възстанови.
Няма проблеми да споделите снимката. Скоро имаше една котка, която беше с проблеми след кастрация и се притеснявах да не се случи същото и с Бети. Все още навлизаме в котешките проблеми и се надявам посещенията при ветеринар да са само за профилактика.

# 385
Таня, дано Преслава се възстанови по-бързо и да няма повече проблеми.
За Добро хрумване в центъра съм в потрес. Не че не забелязвам постепенното западане, но това вече е прекалено.
Остава да кажеш читави кабинети в центъра, ако се наложи нещо спешно. За съжаление в Добро хрумване има лаборатория и ехограф ( не знам за рентген, не ми се е налагало) и може с едно ходене да се разбере проблема.

# 386
  • София
Таня, дано Преслава се възстанови по-бързо и да няма повече проблеми.
За Добро хрумване в центъра съм в потрес. Не че не забелязвам постепенното западане, но това вече е прекалено.
Остава да кажеш читави кабинети в центъра, ако се наложи нещо спешно. За съжаление в Добро хрумване има лаборатория и ехограф ( не знам за рентген, не ми се е налагало) и може с едно ходене да се разбере проблема.
В клиниката в Изток имат ренген, поне мен ме претиха там да снимам гекона миналия месец.

# 387
Таня, дано Преслава утре е по-добре! Запазен час и отказ за преглед при спешен случай Sad , явно са си надвили на масрафа и загубили милосърдността..
Чудя се вече какво да търся като храна на Див. Все по-капризен става на паучове, все повече такива залежават в къщи. Гранулите хапва, но само гранули не е добре..Купих пастет - не.
Какво друго, още е под година и търся за котета под година.

# 388
  • София
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни.

Съкратихме си почивката по много неприятен повод.
Трите деца (космати) бяха почти 24 часа сами, но са добре. Посрещнаха ни, поговорихме си, вирнаха опашлетата.

Апартамента е за основно чистене, но утре.

# 389
  • София
Аз също бях в потрес. Повече от 10 години ходим там. Изобщо не съм очаквала, че няма да я прегледат. Бяхме готови да изчакаме колкото трябва.

Да, в Изток имат рентген. Затова навремето кастрираха Наско там, защото искаха да му видят дробовете преди да го упоят. Но иначе все в центъра ходим. Спомням си, че бяха написали, че по време на пандемията пускат само по 1 човек с пациента и е само със записан час. Явно им е харесало. Едно е да запишеш час за ваксина или рутинен преглед, съвсем друго е да заведеш болно животно. Sad Може би трябваше да запиша час за след 2-3 дни, пък дано оцелее без храна! Sad

Недоволна, нямам препоръчан ветеринар. Покрай този съм минавала често, виждала съм, че работи до късно като за кабинет с 1 доктор  и побързахме да не го изпуснем (отидохме към 18,30-18,45). Дано да си разбира от работата! Доста парички ни взе, но и доста неща направи (тестове, кръвни изследвания, лекарства). Не мога да кажа скъпо ли е или нормално. Кабинетът му е на ъгъла на Врабча и Париж. Преди 1-2 години жената, която е кастрирала доста котки в квартала, включително Рижко и майка му, заведе заедно с дъщеря ми едно улично коте с голям абцес на устата при доктор, който работи в началото на Янко Сакъзов, веднага след новия хотел (бившето кино Сердика). Беше направил много добро впечатление, защото не взе пари за уличника. Беше изстискал насъбралата се гной и беше обработил с нещо раната. Котето прояде след това. Ако бях сигурна, че работи, може би щях да отида при него.

Общи условия

Активация на акаунт