Любители на котки - Тема 175

• 32 663
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас

Така изглежда микроспорията.
Точно с козинка и малко(ама съвсем малко)от засегнатата част от кожата вет направи посявка и се доказаха гъбички.
Хари имаше по цялото тяло и вет ме посъветва да сложи инжекциите.
Иначе и локални противогъбични уж могат да помогнат.Каза с човешки Клотримазол да мажа по мъничко.

# 511
Микроспорията се установява с микроскопско изследване на лозинка от засегнатото място. Аз се заразих, но много лесно мина. Не съм вкъщи, за да проверя. И а един евтин хуманен препарат алфа бета Мико ( по неточен спомен), към 2 лв., но изключително ефикасен и за маци, и за заразени хора.

# 512
  • Бургас
Да, а може и под някаква лампа да се гледа козинка,но за лампа е добре мацата да е лично на преглед.
И с посявката е доста сигурна диагнозата.
Аз котака го носих да му вземат материал за изследване на място(съдира се от рев когато ходим на вет,веднъж чак едно куче го съжали и го успокояваше).Иначе ако вземате проба,осигурете си стерилен контейнер за урина/фецес от аптека,така няма да замърсите пробата.

# 513
Да, а може и под някаква лампа да се гледа козинка,но за лампа е добре мацата да е лично на преглед.
И с посявката е доста сигурна диагнозата.
Аз котака го носих да му вземат материал за изследване на място(съдира се от рев когато ходим на вет,веднъж чак едно куче го съжали и го успокояваше).Иначе ако вземате проба,осигурете си стерилен контейнер за урина/фецес от аптека,така няма да замърсите пробата.
Лампата е същата като тази на която се гледат банкноти, с ув светлина. Има даже такива писалки фенерчета за невидимо мастило, детски и те стават. Гъбичките трябва да светят зелено.

# 514
  • Бургас
Ей този опашат звяр:

Мръсна Бяла гад:

Снощи отмъкна една джаджа от дамската ми чанта да си играе,но без да го усетя,си е оставил подписа на новото ми портмоне:

И се прави,че не е той и не знае нищо по въпроса:

# 515
  • София
Моето черно бижу се държи като обезумяло и ходи и се бие из гората (откъде се взеха другите котки 🤔)... и се прибира с поражения.
Вече по 2 пъти в месеца тичаме при вет (и като на редовни клиенти в началото ни вземаха 25 лв на посещение, сега 10 😂).
Страхувам се, че ще стане резистентен към антибиотици.
Някой има ли опит с тези продукти? Държа да не е каишка и да не са хапчета.
Ще съм много благодарна ако споделите.

Скрит текст:

# 516
  • Бургас
Щом има гора му сложи и ваксина против бяс.
Нямам опит,но в някакъв епизод с един ветеринар по Animal planet гледах възрастен човек с темпераментен котарак,накрая вет посъветва човека да остави котарака щом иска да се бие с другите котки.Нищо не помогна в този случай,пуснаха котарака.Затворен ставаше агресивен към възрастния човек.

# 517
Много сладък Хари как се прави на невинен Simple Smile . Ние работим над поведението. Накупих играчки, въдички, топчета...с които му отклонявам вниманието от краката и ръцете ми. Вече и оставам да спя там така,че повече време да сме заедно. От понеделник обаче идва приятелка да живее в апартамента, след изписване от болница със счупен крак. Не знам как ще му се отрази това. А и на нея..дали няма да пострада от някоя атака..Тъкмо постигнахме  някакъв баланс напоследък, сега пак нови обстоятелства
..

# 518
mariqivanova799 , Харко е много красиво коте, а и много красноречиво говори. Според мен, нищо не знае по въпроса, който му поставяш

# 519
Големи сладури са и Хари, и юнака на Пандорина.
Нашата мома не остава назад.
Беладжийка от класа. Последно се опита да си отваря балконската врата, като дръжката вече е със следи от зъби.

# 520
У наща къща имаме нова беля - тоалетната хартия вече не ни влече. Метнали сме око на електрическата кана или по-скоро капака на електрическата кана. Малката Любов е изобретателката на белята. Открила е, че като натисне капачката с лапа се отваря "цял един нов свят", или с други думи, че може да си пъха лапата през капачката в ел.каната и да си я отвори с нокти. Вече е успяла да деформира алуминиевата част от капака от опити през нощта.
Любовката...

# 521
Бялото пране вече не е толкова бяло..Но скривалище и място за дрямка.. Wink

# 522
  • Бургас
Беладжии...
Ето един прочетен учебник:

# 523
  • До морето...
И като сме на тема бели,и моя разбойник не остава назад.Освен всички дивотии ,които измисля ,събаря коша за пране и влиза в него я да поспи,я да се крие .В Зоо плюс видях,че има тунел ,който може да се поръча.Мисля да използвам бонус точките и да му го взема.Отворен е към всякакви играчки 😀

Много са сладки всички пухчовци😊

# 524
Жефата подлудява дори и капризната Джуджи. Почти не я свърта у дома. Хапва и вън иска. Снощи в 23 часа реши, на гардетоба е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт