Любители на котки - Тема 175

• 32 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Хайде и от мен една Simple Smile

# 496
Пази хладилника докато сме на море. Много отегчена!  Joy

# 497
  • Варна
Хладилникът и у нас беше любимо място преди да го преместим:

# 498
  • Rock & Roll feeling ...
Ай, че сладки писанки Heart

Взела съм под крилото си една бездомна мама котка, кастрирана е и съм я "инсталирала" в моята стая ( на село ).
Много е мирна и кротичка, май е под стрес, лежи си на дивана все на кълбо. Като се прибирам я виждам свита на леглото ми, в завивките, направила си ги е на купка и си лежи отгоре и ахааа да и кажа, че там не може и сама си отива на дивана дето е нейното място.
Храна я с Роял Канин, но съм чувала, че е вредна, защото високия протеин уврежда бъбреците. Затова редувам с една храна, дето намирам в близкия град (до селото ни), казва се Хепи Кет. Някакви впечатления от нея?
Искам да й давам и паучове, но се чудя коя марка или няма значение?

Започнах да се привързвам към котката. Взех я само да й обезпеча периода след кастрация, докато й мине раната, ама като се грижа за нея и някак си почнах да я обиквам.
Имаме доста кучета. В София, където живеем в апартамент е абсурд да сме всички заедно на 1 място.Тук на село, може да я пазя в стаята от тях. Те не са агресивни, но котката се плаши от тях, посяга им и ги бие по муцуната и това води до конфликт.
Не искам да я връщам на улицата, каквато беше първоначалната идея.
Има ли някакъв приют или организация, към която мога да се обърна и да стана приемен дом за тази котка, докато се намерят стопани или някаква алтернатива?
Ох...

# 499
  • Варна
Здравейте, включвам се с молба за помощ. Дали някоя варненска любителка на котки има координати на д-р Кънев/Кънева? Въобще, приемам съвети за читав ветеринар, явно е спешно

# 500
Пишете лично на Мира Иванова -  тя е варненка с 3 котки (единият котак с увреждане) ,  постът е преди вашия.

# 501
Кактус, Роял Канин нямат висок протеин, освен ако не е дибетна формула. Laughing А Хепи Кет "ухае" малко в повече, дори и с филтри поставени на тоалетната... Паучове има голямо разнообразие, стига да не са най-боклучавите (Фрискис и Уискас) предполагам, че ще можеш да харесаш някои от Зооплюс, според джоба ти.

# 502
  • Rock & Roll feeling ...
Ами над 30 процента е...
На много познати, котетата са свършили с бъбречна недостатъюност, защото са ги хранили предимно с гранули и то с висок процент протеин.  Стъпвам на пръсти, около този протеин - когато е високо съдържание - лошо, когато е ниско, храната се води некачествена. ...

Интересувам се от марки, от които сте доволни за т.н. "мокра" храна - паучове и консерви.
Хем да не са много скъпи, хем да не са много некачествени Grinning

Скрит текст:
Здравейте, преди два дни кастрираме котката и през нощта си е свалила яката и се притеснявам да не се е близала. С резербируеми шевове е шита. Как се разбира дали си е направила проблем. Още като я взех от кастрация не виждах шевове само раната. Лекарката ми каза ако рана е замърсена да намажа с риванол. Всъщност риска от близане да замърси раната или да я отвори е. Котката е с мека яка. Чудя се дали да не купя от Стандартните. Те по-трудно ли се махат ?
О, недей! Fearful Този филм с риванола го гледахме в предишната тема... Риванол - строго противопоказан върху рана от кастрация! Няма проблем, че си е махнала яката... Ако раната не е зачервена или подута, значи няма проблем. Тя може и ще се ближе, ще си чисти местенцето, като част от тоалета, но трябва да е внимателно и в областта около "чертата". Като я видиш да се ближе, просто ѝ казвай "не" или си слагай ръката. Можеш и с боди да пробваш, вместо с яка, ако смяташ, че прекалено много се ближе там.
И котката, която гледам след кастрация си махна яката.
Раничката се раздразни. Мажех с йодасепт или с йодасепт маз.
Нормално е да има подутина, може да се задържи над 10 дни. Но ако има червенина и изтечения, тогава нека види вет.

Едитвам , за да допълня, че клиниката, в която аз кастрирам, предлагат вариант и по вайбър да им изпратя снимка на  раничката и ако ги притеснява нещо, тогава да се разкарваме до тях (понеже сме извън града).
Та и вие може да комуникирате по сходен начин с вашите доктори, ако имате някакви притеснения за развитието на раничката.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 00:43 от Летящ Кактус

# 503
"Котешки неволи"- епизод хиляда и сто 🙄
Пак идвам с въпросите.
Успокояващите котешки каишки дали ще направят котките спокойни към хората?За малки животни може ли да се използва?
Малкото и Манди се завърнаха в нашата къща😆,но това мъничкото не свиква.Само бяга и се крие от хората и хъска и се чудя такава каишка дали ще му помогне.
Също и още нещо да питам над едното око му е станало малко петно без козинка това признак за някаква болест ли е?Може ли при боричкането и хапането от майка си да се сдобие с такова петно?

# 504
Петното без козинка над окото може да е микроспория. Внимавай с нашийниците, според мен. Ако котето е диво, да не направи беля с него на двора.

Храните с 30-40% протеин са напълно приемливи, висок % протеин се водят над 50% (такива като ND, Аплауз, Орижен...).
За паучовете, аз съм доволна от диемските. Има голямо разнообразие от вкусове и като цена-качество ме устройват. Но ако можех да си позволя по-деликатесни, като Natures Protection, например... Simple Smile

# 505
Прочетох за това заболяване и леко се изплаших.Аз галя и гушкам малкото когато мога. Трябва да престана ,нали?
Още нищо не съм забелязала при майка му.
Как ще го водя на лекар хич не знам?

# 506
  • София
Любимото ми момиче 😻
Бях отпуска 1седмица и сега не можем да се нарадваме и наглезоткаме.
Невероятна котчица е тази Маци ❤️

# 507
  • Бургас
Прочетох за това заболяване и леко се изплаших.Аз галя и гушкам малкото когато мога. Трябва да престана ,нали?
Още нищо не съм забелязала при майка му.
Как ще го водя на лекар хич не знам?
Харко имаше микроспория(гъбички) и аз прихванах,за щастие след две таблетки противогъбично лекарство при мен изчезна.
Него нашият вет го излекува с две ваксини Биокан М.
Никой друг вкъщи не прихвана гъбички,но Хари от малко бебе си спи в моето легло,още от първата вечер.

# 508
Ако отида със снимка при ветеренаря дали ще може да разбере дали е това? Ама то и да разбере пак трябва някой да му слага инфекциите.Как се развиват при хората тези гъбички?Неговото петно леко ми прилича на снимките, които открих в нета.
То е дивичко аз не съм шофьор и става една ... сложна,сложна
Благодаря, че ми обърнахте внимание за каишката.Аз наистина изключих,че при него може да е опасна,защото се завира навсякъде и ще се закачи някъде.

# 509
Със снимка не, но взета проба материал с козинка от местенцето би свършила работа, за посявка, да се разбере дали са гъбички. Питай вет какво може да предложи. Иначе можеш да пробваш да мажеш само местенцето с крем Ламизил, с памуче или клечка за уши, всеки път като успееш да го хванеш и да го дебнеш да не го изяжда веднага с близане с лапа. Ако е само това местенце. Иначе остава варианта ваксина Биокан, но трябва да го заведеш на вет два-три пъти, на две дози се слага ваксината.
Не е задължително да се заразиш и ти с микроспория, ако си с добър имунитет и пазиш добра хигиена, е малко вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт