Любители на котки - Тема 175

• 32 690
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Дъщеря ти кефи, АнМари. Grinning

Мини, много късно хванахте ХБН... Worried Дано да успеят да си вземат довиждане с майка ти. Ти прибра ли я вече?
... Ето защо е хубаво да се правят профилактични изследвания поне веднъж в годината на котките от 7+ години нагоре. Кръвни с биохимия и ехокардиография поне. Колкото по-рано се хванат разни хронични заболявания, толкова повече шансове за забавяне на процесите им.

За котето Хаус... В коя клиника му поставиха тази диагноза "тромб"? На мен не ми звучи много точна тази диагноза. Особено при наличие и на другите симптоми, като ослепяване и високо кръвно... Rolling Eyes
В биохимията трябва да има някакви отклонения, които да подскажат нещо различно от "тромб"... Thinking Възможни други диагнози: портосистемен шънт, енцефалопатия от високо кръвно, диабет, хипоглюкемия, хипокалемия, хепатична енцефалопатия... Някакви придружаващи зболявания има ли Хаус? Говорим за млад котарак нали? На колко е години?

isis6, има лаксативи за котки. Потърси. Малко преди твоя пост в отговор на Мария споделих на Ветокинол едно гелче. Но освен него има и други добавки. Малцовата паста по принцип е за запек. И, бих те посъветвала, щом е имало влачене на задни крайници, да я заведеш да ѝ погледнат специално аналните жлези (ако не са се сетили). От моята сениорка излезе страшно насъбрало се нещо там. И тя е с хроничен запек и го е правела този номер с влачене, дори схващане на задните лапи.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 16:12 от amy_nka

# 586
Да покажа милото ми момиче :

# 587
Как е душичката, Лисичка? Ходихте ли някъде на преглед?

# 588
Добре е , правиха ПКК + биохимия,всичко е ок.
Или се е претоплила,или ударила за да се случи ужасния гърч.
Правим ремонт на спалнята и вече месец сме без щори,та като нищо да се е претоплила.Или ударила,заради новите мебели.

# 589
Мини, много късно хванахте ХБН... Worried Дано да успеят да си вземат довиждане с майка ти. Ти прибра ли я вече?
... Ето защо е хубаво да се правят профилактични изследвания поне веднъж в годината на котките от 7+ години нагоре. Кръвни с биохимия и ехокардиография поне. Колкото по-рано се хванат разни хронични заболявания, толкова повече шансове за забавяне на процесите им.
Довечера ще я прибера. Наистина няма нужда от начукване на канчето. Майка ми е възрастна жена и аз не мога да й наложа мнението си. На всеки може да се случи нещо, което не е очаквал. Достатъчно ми е тежко в момента, няма нужда да се бърка с пръст в раната.

# 590
Мини, дано Сузи и майка ти, заедно изнендат ..

За породистото, бяло коте..не схванах коментарите.
Нямам идея за връзката - порода и отглеждане. Аз си предстваих, че ако на мен ми се случи нещо..няма кой да отглежда Див и бих го пуснала в обява с надежда..

# 591
За котето Хаус... В коя клиника му поставиха тази диагноза "тромб"? На мен не ми звучи много точна тази диагноза. Особено при наличие и на другите симптоми, като ослепяване и високо кръвно... Rolling Eyes
В биохимията трябва да има някакви отклонения, които да подскажат нещо различно от "тромб"... Thinking Възможни други диагнози: портосистемен шънт, енцефалопатия от високо кръвно, диабет, хипоглюкемия, хипокалемия, хепатична енцефалопатия... Някакви придружаващи зболявания има ли Хаус? Говорим за млад котарак нали? На колко е години?

Клиниката е във Варна, Елпида. Честно казано не знам какво точно са правили, освен рентген на таза (да проверят за счупване) и ехокардиография. Не съм влизала в клиниката, защото трябваше да седя с детето. Правили са изследвания, но не сме ги взели още. Няма заболявания, само това което съм обяснила с кризите му. На 3г е.
А защо не звучи като тромб? Не се е ли следствие на високо кръвно, както и намаленото зрение също мога да е от кръвно. Не е напълно сляп. Питам, защото наистина не разбирам...

# 592
  • София
За белия Мейн кун - в наш апартамент живее украинско семейство от Одеса, с две деца, куче и котка. Евакуирали са се с животните. Какво значи “да не можеш да го отглеждаш”??? Те могат да се вдигнат на хиляди километри с душичките, а ние не можем???

# 593
Благодаря момичета за идеите.
Ще пробвам. Дано някое помогне.

# 594
Нашият пакостник от известно време си обръща купичката с вода нарочно. Като ме види с вода започва да се увърта и мяука, дам ли я пред него и се започва едно дебнене, подбутване, докато не я обърне. Смених купичката, наливам му прясна вода, не мога да си обясня защо все разлива.

# 595
  • Бургас
Нашият пакостник от известно време си обръща купичката с вода нарочно. Като ме види с вода започва да се увърта и мяука, дам ли я пред него и се започва едно дебнене, подбутване, докато не я обърне. Смених купичката, наливам му прясна вода, не мога да си обясня защо все разлива.
Защото е нарочно.Някои се забавляват така явно.Бялата гад правеше същото.
Просто купих две иноксови купи за вода/храна и в тях слагам две порцеланови купи.В едната има вода,в другата слагам супа/пауч.
Бута ги с голямо желание,но почти не успява да разлее.
На мен ми е по-лесно и приятно да мия порцелановите купички.

# 596
Моите разливаха водата,ако тя беше до храната им.От година купите за храна и вода са на различни места и водата не е била разливана.

# 597
  • Бургас
Моите не са на едно и също място и пак...
Просто му е забавно.А и ако гони топче,мишка и не знам още какво откраднато от някъде,се увлича и минава през всякакви купи.

# 598
Нашата си дави мишките във водата и мокри не ги иска.

# 599
  • Бургас
Нашата си дави мишките във водата и мокри не ги иска.
Да,дави и наш Хари някои неща,задължително от плат.
Винаги съм се чудил а защо го правят,и други хора са казвали,че котките пускат разни предмети във водата си.

Общи условия

Активация на акаунт