Любители на котки - Тема 175

• 32 678
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • До морето...
😀От около поне месец насам се чудя защо моя дивак си вкарва играчките в купата с вода ,топи си лапата и ги гледа с интерес,докато са вътре.Като се намокрят и ги зарязва 😄Сега разбирам,че има и други като него.

# 601
Моят глупчо нищо не се сеща да прави - нито да си отваря врати, нито да си дави играчките, нито да къса тоалетни хартии, нито да гризе кабели....и всеки път успявам да го излъжа по един и същи начин да излезе от стаята за да затворя вратата вечер преди да си легна.

# 602
Моят тъпчо също обича да бърка с лапа в чашата ми с вода. Иначе по цял ден е дроб… и какъвто ми е лаком, дебеличък. Започнах постепенно да му намалявам грамажа храна, докато стигне до препоръчителната доза за коте от 5кг. Че е станал 7,500 🫣Купих му една топчица, да има нещо да гони из къщи, което да не е отмъкната глава лук или хлебче, ама много зор да се размърда… сутрин го раздвижвам, като му хвърля топката и той тича след нея, но после като я хване, се пльоска на пода да си ближе лапите, та трябва и аз покрай него да тичам и хвърлям… Може би трябва нещо специално за котета да взема, на батерии, само да се движи 💡

# 603
Нашето коте е много прибрано. Ако види дреха, която да не е прибрана в гардероб или шкаф веднага я прибира в къщичката си и я понаръфва за всеки случай. Много им се ядосва на неприбраните парцали😀

# 604
Ще правим разместване заради отварянето на вратата. Нощните гонки ни принудиха да направим кула на маца в коридор, прилежащ към спалнята. Пред вратата на нашата стая спи неизменната охранителка - куча. Над нея е кулата на маца, без да преценим, че еднаквото ниво с дръжката на бравата, я прави лесно отваряема. Много е стряскащо, когато посред нощ вратата се отвори шумно и някой атакува с характерното за него "ъ - р-р-р-р" Simple Smile По няколко пъти на нощ я вадим от стаята, нно и тя не се дава - взломява повторно.

# 605
Заки напъваше да се качва вечер горе.Ден,преди да летя,за да взема Сакура,отворих всичко,щото знаех,че нея ще я пускам.Той дойде,изключително учуден,но спа цяла нощ в краката ми.След Сакура,нищо че няма вече ограничения за никой,Зак твърдо не се качва горе да спи.Няколко пъти се качи да повие,два пъти се изпика,да ни дойде ума в главата,но твърдоглаво си спи долу.Инатлив Близнак😀

# 606
Мини, много късно хванахте ХБН... Worried Дано да успеят да си вземат довиждане с майка ти. Ти прибра ли я вече?
... Ето защо е хубаво да се правят профилактични изследвания поне веднъж в годината на котките от 7+ години нагоре. Кръвни с биохимия и ехокардиография поне. Колкото по-рано се хванат разни хронични заболявания, толкова повече шансове за забавяне на процесите им.
Довечера ще я прибера. Наистина няма нужда от начукване на канчето. Майка ми е възрастна жена и аз не мога да й наложа мнението си. На всеки може да се случи нещо, което не е очаквал. Достатъчно ми е тежко в момента, няма нужда да се бърка с пръст в раната.

Въобще не е "начукване на канчето". Flushed Точно защото се случват такива неща напомних за профилактичните изследвания. Worried Close

# 607
  • In the land of Never Never
Като стана дума за парализирани котета, фен съм във фейсбук профила на котетата Мари-Мари и Рая, гледа ги една жена, чието детенце е също с увреждане, обожавам ги всички. Котетата са мили, игриви, и такова достойнство и мъдрост излъчват, каквото рядко се среща и у хората. Heartbeat
Ако има малко дете в къщи обаче, може и да е проблем да се гледа коте, което се нуждае от обслужване за изхождането и като цяло, повече грижа. Иска си време. Имаше едно момиче, писа преди време, за това, че котето е паднало от отворен прозорец, и все пак се решиха на евтаназия, и тя беше с малко бебе.
Аз се справям с Васко, повечето време съм в къщи, а и той вече е на години, много не е активен, и заради възрастта.
Преди време в темата пишеше Бубалеса, тя води много дълга и отчаяна борба да спаси Рижко, който се нуждаеше всеки ден от инжекции, които бяха и доста скъпи и трудни за набавяне. После взе други котета, те създаваха някакви проблеми също, но се справи.

Васко, преди като ходеше в котешка тоалетна, понеже беше винаги подрискан, целия пясък вътре омазваше от старанието си да го зарие за да не мирише,  и осмърдяваше тотално. Когато бях вкъщи, като чуя че рови, тичам и чакам до него да свърши работата, и го измъквам бързо, да не почне да рови. Прибирам редкия подарък в пликче и така спасявам съдържанието на тоалетната. Laughing
Иначе се налагаше да се сменя пясъка доста често. Но така и не можаха докторите да установят от какво точно му е разстроен стомаха. Сменяхме разни храни, пробвахме такива с един вид протеин, гастроинтестинал, различни видове и марки, и никакъв резултат. Или резултата е два-три дни, после същото.
Не знам това бялото мейн куун коте дали са пробвали да му дават варено или сурово свинско? На нас това ни помогна.
По съвет от потребителка в темата, отначало давах на Васко сурово свинско, но и с вареното месо също е добре. Започнах да му смесвам пуешко и свинско, свинското го обича повече, но си мисля да не е много тлъсто, все пак е възрастно коте вече. Пуешкото пък му идва много диетично явно, не го обича.
Вече ходи по голяма нужда един път на ден, ако улуча момента и усетя, е добре. Има признаци - опашката започва да трепери и задните му крачета започват да се движат, като че маршируват. Явно перисталтиката се раздвижва и предизвиква тези неволни движения. Ако не го забележа, заравя с най-близката постелка и се премества някъде другаде.
Не му слагам памперси, той не обича, а и вета не препоръча, защото се замърсява отходния канал, особено при кастрираните котараци това води до уринарни проблеми.
Ето го Васко хубавеца, както се пее в една стара песен - аз съм Васко хубавеца, вечният ерген Laughing:

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 14:29 от Glikoza

# 608
  • София
Ще правим разместване заради отварянето на вратата. Нощните гонки ни принудиха да направим кула на маца в коридор, прилежащ към спалнята. Пред вратата на нашата стая спи неизменната охранителка - куча. Над нея е кулата на маца, без да преценим, че еднаквото ниво с дръжката на бравата, я прави лесно отваряема. Много е стряскащо, когато посред нощ вратата се отвори шумно и някой атакува с характерното за него "ъ - р-р-р-р" Simple Smile По няколко пъти на нощ я вадим от стаята, нно и тя не се дава - взломява повторно.
Оправия няма. Joy Дали ще е влизане с гръм и трясък или непрестанно скачане по бравата, все тая. Joy  Буденето е еднакво. Накрая започнах да спя с отворена врата. Simple Smile

red soul, има ли ефект от втората кастрация? Спря ли да препикава?

Glikoza, има разлика в парализите от травма и от тромб. Тромбът пречи на кръвообръщението и организмът няма как да съществува. В случая на шотландското коте явно има някаква пропускливост и затова е живо. Най-вероятното докторите се борят някак да отпушат мястото. При Мъро беше въпрос на 2 часа. Sad Преди това не се бях замисляла и когато ветеринарите казаха, че в един момент ще се парализира, си мислех точно като теб - толкова котета живеят с помощта на хората като Васко, ще се грижим и за Мъро. Но се оказа невъзможно. Sad

# 609
  • София
Хари беше с памперс. Опитваше се да ходи до тоалетната, но нямаше сили да стигне.

Много болна за мен тема отворихме.

Неизползваната от батковците къщичка има нов обитател

# 610
Въпрос към загубилите любимото си коте. Колко време най-рано след това е добре да се вземе ново? Ами ако са две, котето което е живо ще приеме ли новото? Мисля че тъжи по кака си освен че постоянно я търси. Ами с децата как се получава? Няма ли новото коте да усили мъката по починалото?

Милото ми Кити си замина и аз не бях до нея. Мъжът ми и дъщеря ми са били с нея. Държа се геройски докрай и даже не показваше, че я боли, но последните й осем часа са били агония. Аз се върнах на другия ден. В къщи е истинска трагедия, всички сме много зле. С ръка на сърцето казвам, че е тежко като да загубиш най-близък член на семейството. Мъжът ми вчера я завел да я кремират. Ще ни донесат урничката след няколко дни.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 16:41 от Анонимен

# 611
  • София
Ужасно съжалявам, Софт, ужасно Sob
Колко много прилича на нашето коте. Че и имената им еднакви...

# 612
Софт,  много лошо,  но поне сега Кити е във вечните ловни полета и не страда 😭.
Знам колко е тежко,  преживяла съм го два пъти.
Не съм имала повече от една котка,  други могат да отговорят.
За хората -  като вземеш ново животинче, дълго време продължаваш да страдаш за предишното,  правиш сравнение между двете,  постепенно започваш да обичаш все повече новото.

# 613
Ние взехме Зак след почти 2 год Аз нямах намерение да взимам друга котка Детето не настояваше много,също.
И аз не бях до Фин и мисля,че той съзнателно си ни спести края му.Бил е ужасен.Също е кремиран,но тук ги разпръскват върху Северно море.
Няма универсален съвет.Когато решите-тогава.Ето,аз не исках никаква котка,а сега имам две.
В началото дори не понасях Зак.В темата доста се оплаквах.Грижех се за него,без да го обичам.
Вече не  е така.Със Зак минахме
през трудности,сигурно,за да се науча да го обичам А той през цялото време беше потопен в любов към нас.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 16:53 от red soul

# 614
Махнах снимките, съжалявам. Не мога дори да понеса да й оставя снимките някъде, не знам защо. Изобщо не разбирам какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт