Любители на котки - Тема 175

• 32 046
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Сина е невероятен красавец. Може да е гушлив и любвеобвилен домашен любимец, но изглежда като екзотична дива котка.

# 721
MianaNia, честита да ти е Оливия, много добричка муцунка има. Хамачето откъде е ?
От Лидл. Има възглавничка със свалящ се калъф. Засега обмисляме къде да го закачим и е на дръжката на вратата, много й е забавно, да скача в него. Дават го до шест кг, дано не наедрява много.

# 722
Честит рожден ден на Оливия! Да ви мърка и радва още много години.

# 723
  • София
Оливия да ви е здравичка и много мъркаща!
MianaNia, прекрасна е! 😻

# 724
Отдавна не съм показвала супермързеливата глезла Мъри (напоследък дори я мързи да мърка).

# 725
Където и както легне, все до мен ❤ Писанко свиква с диетата, още не знам дали е започнал да отслабва

# 726
Забравен Профил,
На майка ми котката е така - където седне - тя отгоре й. БУКВАЛНО!

# 727
Още една глезла. Особено като сме я оставили сама за 2 дни. След това мяучи и обикаля покрай нас, чака да легне за да се опъне до нас. Бях забравила да затворя кутията за хляб като тръгнахме,че го взех да не мухляса докато се приберем и останаха 2-3 сухара в нея. Та ги беше извадила и разпръснала по пода.

# 728
Буба откакто осиротя, само в мъжа ми ляга. При мен и дъщеря ми не иска. Не знам защо.

Сутрешното наблюдение.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 17:45 от Анонимен

# 729
Моля, споделете колко килограма тежат едногодишните ви котки! Буда е 3,5кг. Марси 4.2кг., но изглежда бая тлъстичка и от няколко дена прецизно меря храната, защото явно яде повечко.

# 730
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Сдобихме се с изоставено коте на около месец. Никога не съм гледала толкова малко коте- прочетох доста неща, но имам някои въпроси. Трябва ли да взема биберон за хранене за котешкото мляко или може да му го слагам в чинийка ( от вчера на 3 пъти му давах малко хляб с пилешки бульон- поради липса на друго- и си ядеше, по- скоро ближеше от чинийката). Какво друго мога да му давам сега- гранули за малки котета ( какви?) или котешки пастет( кой е подходящ?). За бълхите разбрах, че само с къпане става при толкова малко коте- може ли да се ползва детски шампоан или трябва да е специално за котета? Благодаря предварително!

# 731
Моля, споделете колко килограма тежат едногодишните ви котки! Буда е 3,5кг. Марси 4.2кг., но изглежда бая тлъстичка и от няколко дена прецизно меря храната, защото явно яде повечко.
Блеки, на година и почти месец, тежи 4.5 кг.
Ето го, в цялата му прелест Grinning

# 732
Нашата едногодишна тъкмо по последно мерене е 2.850, но тя не се спира. Търчи като кон, като не спи. Може би зависи от породата. Нашата е улична превъзходна, или както каза ветеринаря -шарена европейска.

# 733
  • Стара Загора
Чумата е 2,5 кг., Локум - 3,5 кг.

Krisi777, ако наистина е на месец може да прескочите млякото и направо да давате пауч/консерва. Ако досега е било с майка си и не знае как се яде ще трябва да го научите - мацвате по носа да се оближе, подавате от ръка, мачкате му на малки парченца и тн. Придържайте се към котешка храна за малки котки, началното развитие е много важно. Задължително котешки шампоан.
Непоискани съвет: сложете му нещо за тоалетна, много бързо се научават.

# 734
За тоалетната за прибраното бебе - може и някакъв летен, не много дълбок, за да може да влиза в три. Слагате постелката (на първо време може би е добре бентонит) и периодично слагате вътре котето и риете с предните му лапички. Така свикват много бързо.
А, и никакво човешко прясно мляко - не го понасят! И хлябът не е добра идея.
Ако от малко го свинете с месо и карантия от магазина, ще спестяване част от парите за котешки храни, пълни с боклуци.
За обезпаразитяване и преглед е добре да го заведете на ветеринар.

Общи условия

Активация на акаунт