Любители на котки - Тема 175

• 32 608
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Имат рентген, да, аз съм водила Ади, но час ми записаха моите ветеринари (Джулайвет) и беше мазало от хора и чакане вътре.

Джулайвет са в Слатина и Лозенец, като в слатинския кабинет има лаборатория и ехограф, но за този в Лозенец не знам. Аз съм много доволна, скъпи са по ценоразпис, но пък не таксуват за всичко. Случвало ми се е един час да преглеждат Ади и да не ми вземат пари, защото не са успяли да помогнат в отсъствието на дерматоложката и са успели само да лекуват симптоматично. Бени пък като глътна стикито, платих само операция, всички последващи прегледи и ехографи не ми ги таксуваха. Друго ме кефят, че си имат електронни досиета за всяко животно с описани данни, заболявания, прегледи, снимки, лечение.
Както и да е, надявам се Преслава да се оправи бързичко!

И Ади:

# 391
  • София
Далече са ми. Иначе Преслава, Боги и Кирчо са кастрирани в Джулайвет. Но ако правят прегледи без час, може и към тях да се ориентирам, защото Добро хрумване ги отписвам. Обикновено опирам до клиники точно в спешни случаи. Някак не е нормално да ме отпратят с болно коте.

# 392
По повод на цените май не трябва да се оплакваме, не че е евтино у нас. Сестра ми живее зад океана и при 1000 долара здравна застраховка за котка! е трябвало отново да плаща.
А в този Джулайвет в Сланина има ли къде да се паркира? Че това е голям проблем и до сега хрумването в центъра печелеше.

# 393
Преглеждат без час, но да не ви излъжа, последно се е налагало да ходя за ваксини миналото лято.
Недоволна, то не е зона тук, на самата ул. Слатинска е кабинета, няма паркинг, ама има къде да се спира наоколо

# 394
  • София
А в този Джулайвет в Сланина има ли къде да се паркира? Че това е голям проблем и до сега хрумването в центъра печелеше.
hahaha hahaha hahaha

Ниската сграда зад камиончето е клиниката. Пред блока винаги се намира място, макар да е по-пренаселено отколкото в момента на заснемането.

# 395
  • София
Нашият ветеринар прави и домашни посещения, но предполагам с предварителна уговорка. Клиниката е Роял Вет, Света троица.

Малката гад расте, вече е 1,650 кг Simple Smile

# 396
  • София
Този ветеринар, при който бяхме май също прави домашни посещения. Освен това си е оставил телефона на вратата и пише, че денонощно е на разположение. Но все си мисля, че е по-удобно да се отиде в клиника, където с едно ходене може да се свърши всичко. Още помня времето, когато в Добро хрумване нямаха рентген и мъкнах умиращия Мацо до ЦВК и обратно. Ето сега и с Преслава. Ако беше голяма клиника, щяхме да почакаме половин час и кръвните изследвания щяха да са готови.

# 397
Таня, не е там вече, преместиха ги наскоро отсреща, в блока до училището, леко по диагонал

# 398
Нашият ветеринар прави и домашни посещения, но предполагам с предварителна уговорка. Клиниката е Роял Вет, Света троица.

Малката гад расте, вече е 1,650 кг Simple Smile
E, от Света Троица надали ще дойде до НДК, а и да го направи, аз предварително ще съм фалирала...
В квартала през няколко метра има лъскави магазини за храни за домашни любимци, някои с изложени за купуване котенца и кученца.  Sad
Но няма нито един ветеринар, не си и мечтая за клиника. Ако човек няма кола, просто зе знам как би стигнал до ветеринар. Не че и с кола е лесно - тя е паркирана някъде далеко, после ри прибиране пак обикаляне, кокато се намери място и пак влачене на стресирана животинка в клетката. А моята е голяма ((за не малко куче, купена, за да пътува уютно предишната котка на село. Купих чанта преди време от Джъмбо, но ме е страх, че истеричият мятащ се дзвер ще скъса веднага мрежата и ще изчезне неоткриваема.)

# 399
  • София
Аз освен да си похваля кварталната клиника - Нова в Младост 4, до Билата, ваксинират и преглеждат без записан час (за 4 години нито веднъж не са ми правили забележка, че продто се изтърсвам). Последно Барни го водихме миналата седмица на годишна ваксина (PureVax) и ваксина срещу бяс, че искаме да го водим с нас на гръцката къща, а и малкия ми син заминава обратно за Щатите след 18 дена, че му започва есенния семестър, и няма да има кой да стои с него вкъщи, докато ние сме на морето. Отидохме “просто ей така”, уж имали операции, обаче излезе едно младо момче, прегледа Барни и би безболезнено двете инжекции (Барни втората изобщо не я усети).

# 400
  • на брега на морето
Клиниката е Роял Вет, Света троица.
При д-р Додовски? Много е добър, той е ЛЛ на Нала Simple Smile

Таня, сърцето ми е при Преслава. Как е сега?

# 401
АнМари, имам няколко въпроса относно клиниката. Трябва ли предварително записване на час? Или при спешен случай може направо да се отиде. Има ли лаборатория, ехограф? И има ли къде да се паркира кола?
Ясно е, че Добро хрумване отпада и трябва да знам за читава клиника и с какво разполага, ако се наложи спешно посещение на вет, който все пак да е на прилично разстояние от центъра.

# 402
Вече си прибрахме Бети. Разсънена е, даже скочи на плота в кухнята да търси храна. Тя по принцип е много чисто котв и се поддържа. Сега я гледам как си почиства дезинфектанта от кожата.
Ето и самата рана. Надявам се да няма проблеми. Тази вечер ще си я наблюдавам как се държи.

Раната е повече от перфект! Браво! Къде е кастрирана?

# 403
  • София
Аз освен да си похваля кварталната клиника - Нова в Младост 4, до Билата, ваксинират и преглеждат без записан час (за 4 години нито веднъж не са ми правили забележка, че продто се изтърсвам).
И от мен един глас за клиниката. Страх го кастрирах там и слагах ваксини на Шепа. Бях със записан час, но съм доволна от отношението и ми излизаше доста по-евтино отколкото в другата квартална клиника.

# 404
Как е Преслава?

Общи условия

Активация на акаунт