Любители на котки - Тема 175

• 32 053
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • До морето...
Каквото и да се каже-много, много тъжно е и тежко...Времето не лекува за мен,но някак се свиква.😔

# 631
Ох ...

Писала съм и преди, под други имена. Бяхте с мен когато четири месеца се биехме с онази с косата да спасим 18 годишния дядо Бегинс. Почина от чернодробна и бъбречна недостатъчност.
Два месеца след смъртта му се сдобихме с Феликс. 4 годишна женска, кастрирана, много страхлива, осиновена на 5 месеца.
Преди година и половина реших да спася едно бебе, да не го сгазят тировете. Чисто черно, слабо. Вече е на годинка Кокорчо, кастриран.

Представих се. Помня някои от потребителите, особено тези с големи прайдове. Изпуснах много теми. Но тук така сте ми помагали с психологическа помощ че пак се връщам. Случиха ми се промени в живота - и добри, и лоши. Нямам сили, нерви и време за форума. Но в тая къщичка ще се върна.

В главата ми е каша  и поста ми е объркан малко ...
Ако някой търси драскалка вертикална - има за 11 лв от физически магазин. Те са по 40 - 50 лв. Тези били изложени на вън и са избелели. Моите имат малка, не й обръщат внимание. Търсех храна за малкия и без да искам ги открих. Зле съм с навигацията но ще се опитам да обясня. От метрото на Обеля се тръгва към центъра на село Обеля. Пада се вдясно точно преди колелото на рейсовете.

Вредно ли е котки да ядат кучешка храна? Майка ми по погрешка е взела кучешки пауч и и двамата са го хапнали. Тя е страшен каприз на ядене, той е с болни венци.

Връщам се във форума защото не знам накъде и как. Как да го обичам като утре може да не се събуди? На годинка е само. Чисто черен.
Донесох го в нас на около два месеца. На 8 го кастрирахме. Беше слаб и мъничък,  но палав. И той като голямата не идва като го викаш.
Преди около два месеца майка ми случайно го чула да пищи докато яде суха храна. Хванала го, отворила му устата и видяла зачервено вдясно там където се събират венците. Той е черен и лигавицата му е тъмна. Тя ми показа че е ярко червено.
При доктора веднага. 150 лв за кръв и биопсия. Диагнозата е:

От оскъдните думи на доктора май е Пемфигус вулгарис. Много малко е информацията на български. Дал е уклончив отговор на майка ми колко ще живее.

Издирвам котешка или кучешка храна, бюджетна от реален магазин, която да е с много сос.

П.П.

Феликс:

Кокорчо:

Малкия г и големия г в отбор.

Заблуден и уморен гълъб в бурята. Сигурна съм че ако бях отворила и двамата щяха да го убият. Тя щеше да яде първа.

Мразех Феликс когато дойде в нас два месеца след смъртта на Бегинс преди четири години. Кокорчо го донесох началото на октомври миналата година, тя беше на 3 години. Разбират се макар да не са първи приятели. Той е като плюшена играчка, тя страхлива.

Колко ще живее малчо? Каква храна да му купувам? Да сменям ли доктора?

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 20:18 от Поми

# 632
  • In the land of Never Never
Ох ...

Писала съм и преди, под други имена. Бяхте с мен когато четири месеца се биехме с онази с косата да спасим 18 годишния дядо Бегинс. Почина от чернодробна и бъбречна недостатъчност.
Два месеца след смъртта му се сдобихме с Феликс. 4 годишна женска, кастрирана, много страхлива, осиновена на 5 месеца.
Преди година и половина реших да спася едно бебе, да не го сгазят тировете. Чисто черно, слабо. Вече е на годинка Кокорчо, кастриран.

Представих се. Помня някои от потребителите, особено тези с големи прайдове. Изпуснах много теми. Но тук така сте ми помагали с психологическа помощ че пак се връщам. Случиха ми се промени в живота - и добри, и лоши. Нямам сили, нерви и време за форума. Но в тая къщичка ще се върна.

Добре дошла отново, темата е лечебна. И аз влизам периодично в нея, за да заредя със сила и положителна енергия. Дядо Бегинс беше невероятен котак. Ти се дръж и се възстановявай.  Sparkling Heart
За това заболяване не знам нищо, но сигурно има лечение. Може би трябва операция?

# 633
Май няма операция. Венеца расте повече от нормалното и организма го приема като заплаха. Лечението е с Преднизолон Кортико по схема.

В тая тема колко съм писала и ревала ... Дори когато са ме нападали пак е било помощ. Тук пишат много различни хора, с различен опит и различни като нрав котки.

Как да му помогна? Как да го обичам като утре може да не се събуди? Как да вярвам на доктора?

Една шепичка е Бебе, негърче и то нямо. Глас почти не издава. Ако мяука да му се даде храна е като писукане. Само едни жълти очи те гледат - Кокорчо.

# 634
Много мъчно за отишлите си душички:(

# 635
За друго не мога да помогна, но с много сос/беше са Tomi от квартални зоомагазин, shelma от квартални и Стефанов, prima cat от DM , monge grill от petmall. В порядъка между 1-1,50

# 636
Май няма операция. Венеца расте повече от нормалното и организма го приема като заплаха. Лечението е с Преднизолон Кортико по схема.

В тая тема колко съм писала и ревала ... Дори когато са ме нападали пак е било помощ. Тук пишат много различни хора, с различен опит и различни като нрав котки.

Как да му помогна? Как да го обичам като утре може да не се събуди? Как да вярвам на доктора?

Една шепичка е Бебе, негърче и то нямо. Глас почти не издава. Ако мяука да му се даде храна е като писукане. Само едни жълти очи те гледат - Кокорчо.

Моля те уточни кой е с проблеми -  ти или Кокорчо? Ако е котето,  моето лично не е актуално

# 637
Кокорчо е с проблем.Надявам се, да се намери решение.
Черните котки ще са ми ве0ната слабост!❤

# 638
За друго не мога да помогна, но с много сос/беше са Tomi от квартални зоомагазин, shelma от квартални и Стефанов, prima cat от DM , monge grill от petmall. В порядъка между 1-1,50

И утре включително в Била има Гурме голд 4 броя за 3,89 лв. Различни видове са,  пастети или късчета със сос. Може да се разреди с бульон допълнително.
Толкова съжалявам за двете котарачета! Поне не ги боли нищо вече и не страдат. Болна тема ми е...

# 639
Добре де, аз защо нещо ви изгубих?
Днес Сина става на една /1/ годинка. Снимките не са кой знае какво, но то не се спира, как да снимам ?

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 17:12 от cardhu

# 640
Soft Click, Bubbless много много съжалявам за загубите ви. Да тичат във вечните ловни полета, далеч от болката на тоя свят. Чета и плача.
Знам че и на моята Сузи това и предстои и не мога да се успокоя. Снощи не съм спала. Вчера ми я върнаха от клиниката с яка. Казаха да не й я махам, за да мога да й давам лесно лекарството, без да ме хапе. Днес вкъщи взехме решение, че ще махнем яката. Не ми пука, че ще ме ухапе. Искам да й е максимално комфортно. Показа се на терасата и пред затворената врата се видяха с Блеки. Тя беше любопитна и се доближи. Черният звяр настръхна и почна да ръмжи. Сузи избяга и се скри в стаята си. Сега стоя седнала на земята, близо до нея. Чувам я, че мърка. Страх ме е много.
Поми, пожелавам на Кокорчо да се намери лечение за неговия проблем.

# 641
ЧРД
А Шошо стана на 2 през Август

Важното е, че си имате кашонче за скатаване, гриза е, драскане Simple Smile

# 642
Кокорчо е с проблем - болни венци. Суха храна яде розовата или зелената на Нестле, лидълската кафява и Lechat. Феликс и тя.
Купувача съм опаковани и насипни най - различни видове - не ги ядат. Консерви никакви не харесват, дори и гурме голд. От евтините паучове ядат само соса. Има едни в Стефанов по 2 - 3 лв бройката, тях той ги яде.

Бегинс като умираше преди 4 години ...
Първи на майка ми, тя го обичаше повече от децата си. На ръце го носеше за храна, вода, тоалетна. 4 месеца битка. Тя не спеше. Той до нея. Погледне я и тя вече знаеше къде и за какво да го носи. От умора веднъж заспала и като отворила очи - той студен. Той толкова я обичаше че ... Сякаш искаше да й спести края.

Четири години по - късно - подобна битка. Майка ми вярва в щастливия край а мен ме е страх. Бегинс беше бяло - сив, доста стар. Кокорчо е чисто черен, на годинка и дребен. Как да го обичам малчо? А ако утре не се събуди? А ако аз съм виновна че не съм намерила правилния доктор и подходящото лечение?

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 21:41 от Поми

# 643
А да пробваш супите от ДМ? Те са само сосче.

# 644
Супите от дм и двамата ги ядат. Но засищат временно- не стават за основна храна.

Общи условия

Активация на акаунт