Почивате ли си на почивката?

• 9 822
  • 152
  •   1
Отговори
# 90
Хората, ако работят, също са в различна ситуация от по-възрастни и неработещи баби и дядовци. Вкъщи, като бяхме деца, нямахме неработещи баба и дядо. Сега с покачването на възрастта на първо раждане може би внуците идват при вече пенсионери и нещата се нареждат, но пък друг е въпросът дали са толкова активни, че да вземат внуче с тях на почивка.

Категорично не бих оставила децата на почивка с баба и дядо. Почивката е с нас. Освен ако отидем всички на почивка. Не че им няма доверие, напротив, но за тях няма да е почивка.
Баба и дядо излизат с внучките за удоволствие. Когато бяха малки децата все пак им е било по-ангажиращо, но сега освен да им приготвят вечеря, което правят така или иначе, или да ги заведат на ресторант, нямат грижа.

# 91
  • София
Ние си ходим с децата на почика без баби и дядовци, но пък аз съм ходила на почивка с двете баби (без децата Wink), пращаме и децата на почивки само с бабите и/или дядовците. Заедно всички обичайно сме на морето през лятото, но тогава всеки си е в собственото лятно жилище, а заедно се събираме за разходка, хапване, екскурзия, понякога плаж и т.н.

# 92
Никога не съм оставяла децата си на баба и дядо, разделяла съм се от децата си броени пъти и само при наистина изключително наложителни проблеми (раждането на втория ми син, помагане на майка ми с ковид, покупка на апт). Но аз съм работеща майка и така и така децата ми са по ясли и градини, та ако ги и оставям при дядовци и баби, съвсем няма да ги виждам. А и аз ходя на почивки заради тях и не мога да си представя да съм без децата си някъде да вея гащи. Но пък с децата ходим на гости на свека и тогава наистина си почивам, както писах. Също и когато сме с майка ми ми е определено по-нестресово. Не, че майка ми пипва нещо, тя е голяма примадона, но поне още един възрастен.
Но когато съм без баща им определено за мен не е почивка. Сама с децата ми е невъзможно нищо да правя от нещата, които обичам, а трябва да ги пазя. Това лято ми предстои дълго море и планирам, когато съм сама с тях за час-два да са при аниматори, за да мога да поплувам поне.
Според мен, ако си имаме наше си ваканционно жилище, би ми било много по-удобно.

Относно бабите и дядовците, не сме разчитали, но определено немската баба е много по желаеща да гледа деца. Майка ми много обича моите деца, прекарваме много време заедно с нея и децата, но абсолютно няма ни желание ни възможност да ги гледа, има съвсем друг лайфстайл,  а си е чиста българка. Въпрос е на начин на живот и на човек, дали работи или не и мн други фактори.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 12:43 от MariyaHris

# 93

Според мен, ако си имаме наше си ваканционно жилище, би ми било много по-удобно.
Само ако каниш семейни приятели с деца или близки роднини, иначе си е същото като в хотела Joy

# 94
Силвияна, абе поне ти е обезопасено, наредено удобно, не мъкнеш багажи. Някакси твое си е. Но ме притеснява ангажиментът все там да ходиш...

# 95
  • София
Оказа се, че не е така с ваканционното жилище. Стига да имате възможност, може да ходите и на други места през другите сезони.

# 96
  • София

Само ако каниш семейни приятели с деца или близки роднини, иначе си е същото като в хотела Joy

А защо трябва да каниш изобщо някого?
И разликата с хотела е огромна. В хотел трудно ще си позволя да стоя 3 месеца, да ходя постоянно извън сезона, да не нося никакъв багаж и т.н.
През останалото време ходим и на други места.

# 97
  • София
Ние последния път имахме съвсем случайна "дупка" в програмата на тримата, освен това дойдоха и приятели. И домашни любимци. Това много трудно може да стане на хотел в сезона.

# 98
  • София
Ние сме твърде голямо семейство + кучетата пък съвсем, затова не каним никого. Wink

# 99
Силвияна, абе поне ти е обезопасено, наредено удобно, не мъкнеш багажи. Някакси твое си е. Но ме притеснява ангажиментът все там да ходиш...
Мъкнеш и още как. Те децата си растат, каквито и дрехи и обувки/джапанки да оставя от миналата година, няма да им станат през следващата. Само хавлиените кърпи, надуваемите глупости и част от играчките на малкия не ги разнасяме, иначе всичко останало разнасяме от София до морето и обратно всяка година Simple Smile Че даже и книги мъкнем, когато капацитетът на библиотеката е изчерпан.

А защо трябва да каниш изобщо някого?

За да ти помогне с децата Simple Smile, иначе ако си сама с тях, пак не можеш да влезеш и един душ да си вземеш. Аз като съм сама с децата се къпя точно по 2 минути и с едното око дебна през прозореца малкият да не влезе на дълбокото в басейна.

# 100
  • София
Аз нямам проблем с помощта. Както се справям в основното ни "вкъщи", така и във "второто ни вкъщи". Даже там ми е по-лесно, защото нашите деца са с големи разлики помежду си (съответно, почиваме през ваканциите), нямаме басейн и в същото градче през годините "привлякохме" куп наши близки да потърсят опции за летни жилища, каравани или друг тип постоянно ваканционно обитание (бабите и дядовците, моята сестра, братът на съпруга ми, няколко мои братовчеди, братовчедката на съпруга ми, едни от кумците ни, кумовете на единия от братовчедите ми - все се намират хора, на които мога да разчитам за нещо свръх спешно. Simple Smile
С хора извън семейството не мога аз да си почивам. Най-силно ме натоварва съобразяването с някого. С приятели на гости би трябвало да се напасваме с лягане, ставане, програма, предпочитания. Когато сме си само семейството, сами си определяме ритъма, а с близките си уговаряме по някоя среща за забавление навън.

# 101
Хаха, аз като бяха по-малки се къпах с тях в банята и без майтап с тях си ходих до тоалетна. Сега баткото е на 5 и не смея да го травмирам, пускам им филмче да гледат докато се къпя. Но ваканционно жилище обмислям да купим и според мен все пак облекчава ситуацията.
Мин година малкият ми син имаше някаква мания да вади неща от хладилника и да ги чупи с удар в пода. Този номер ми го спретна, когато бях сама с тях и потроши един мармалад на плочките на милион парченца. Е как да ги изчистя тия стъкла и да ги гледам децата едновременно, като те не трябва и да ходят върху стъклата? Ако си беше мой апартамент щях да имам прахосмукачка и какво ли още не пригодено.
Иначе и аз с гости се натоварвам, ама ми е и приятно. Най-добре е съседни апартаменти Simple Smile))

# 102
  • София
Като имаме гости, не се държа с тях като гости. Давам им едната стая, достъп до кухнята, банята, ключ, ако се уговорим за нещо заедно - ок, ако не - тяхна работа. На вечеря общо взето, сме заедно.

# 103
  • София
Аз май не познавам майка, която поне веднъж да не е ходила в тоалетната с детето или тя да е била вътре, а то да тропа от външната страна и да вика: "Мамааааа, къде си? ОтвоЛи! Мамаааааа."

Рок, аз изпитвам дискомфорт някой извън семейството да ми ползва банята и тоалетната или да се чакаме с чужди хора в ползването им.

# 104
  • София
Абе малко е... Трябва да оправим вратата и ел.бойлер. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт