СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 077
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, видяхте ли снощи новините?

Учителката в детската градина наказала дете да стои навън по чорапки и пижама #2gunfire Защото скачало по леглата на другите Rolling Eyes Добре, че е имало свидетел да види какво се случва и да освободят детето ooooh!

Детската градина е много близо до нас и обмислях да подам документи за там #Crazy

# 106
Това трябва да те накара още по ревностно да защитаваш идеята на СГО за видеонаблюдение ...  Всичките пишете че не е на дневен ред , ама моето шество чуство ( вече е коментирано  Mr. Green ) ме води към извода , че скоро ще се сдобият градините с такива .

# 107
Това трябва да те накара още по ревностно да защитаваш идеята на СГО за видеонаблюдение ...  Всичките пишете че не е на дневен ред , ама моето шество чуство ( вече е коментирано  Mr. Green ) ме води към извода , че скоро ще се сдобият градините с такива .

Не, няма да коментирам повече Peace

# 108

Не, няма да коментирам повече Peace

Има голяма тема в Клюкарника.

# 109
Наистина не знам какво да коментираме още за тия камери, навлякохме си доста негативи по адрес на сдружението с тая тема. Ясно е, че охранителни камери трябва да има, за другото вече го обсъдихме подробно...

# 110
Момичета, да се обадя ли на Галина Бежанска /директорката на отдела/ в Отдел Образование в Общината и да кажа, че сме възмутени от репортажа, който показаха по Нова ТВ и че настояваме случая да се разнищи и да се вземе отношение по въпроса, както и да се направи всичко възможно да не се допускат подобни ситуации и своеволия от страна на персонала в градините...

# 111
Цитат
Наистина не знам какво да коментираме още за тия камери, навлякохме си доста негативи по адрес на сдружението с тая тема. Ясно е, че охранителни камери трябва да има, за другото вече го обсъдихме подробно...

А защо?
Не помня да сме изразявали обща официална позиция по въпроса.

Цитат
Момичета, да се обадя ли на Галина Бежанска /директорката на отдела/ в Отдел Образование в Общината и да кажа, че сме възмутени от репортажа, който показаха по Нова ТВ и че настояваме случая да се разнищи и да се вземе отношение по въпроса, както и да се направи всичко възможно да не се допускат подобни ситуации и своеволия от страна на персонала в градините...

Моята лична преценка е, че не е необходимо. Още снощи съобщиха, че Агенция за закрила на детето, Столичен инспекторат и др. са поели случая. Ще последва и проверка изцяло. Това е тяхна работа и те трябва да я свършат, а резултатите от проверките със сигурност ще бъдат огласени, защото обществото напоследък е много настръхнало на тази тема.

Момичета, мисля че позицията "На всяка манджа мерудия" не е в наша полза. Не омаловажавам случая, нито проблемите с детските заведения, но смятам, че ако се намесваме във всяка подобна ситуация, просто ще олекнем като организация.

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 11:22 от Моли Уизли

# 112
Гери, права си донякъде, но аз говоря за едно телефонно обаждане до шефката на дирекцията, неформално и неофициално, с което просто им казваме, че сме възмутени и един вид - тук сме, следим нещата, ще ви притискаме, когато сметнем за нужно... Като напомняне, без официалности и отворени писма. Все пак в тая работна група и в тоя семниар коментирахме и подобни неща и какво би могло да се направи, за да се избегнат... И сега изведнъж да си замълчим ще е малко странно.   bouquet

# 113
Деси, споделям мнението на Моли и по 2-та въпроса.

Можеш да звъннеш на жената, ако сте си създали вече и поддържате добри контакти на професионални и лично ниво. И то чисто човешки. Иначе излиза, че фамилиарничим. И може да се озовем в позицията "уф, пак ли тия"...

А за камерите също не ми стана ясно, довечера ще прочета темата, но наистина не помня да сме имали официално становище на сдружението, по-скоро обратното - само дискутирахме

# 114
Аз пък така се зарадвах на идеята за камерите и твърдо я подкрепям! Чета ви извинявайте за намесата  Embarassed

# 115
Аз пък така се зарадвах на идеята за камерите и твърдо я подкрепям! Чета ви извинявайте за намесата  Embarassed

Не се извинявай, и ние ви четем  Grinning

# 116
Момичета, сори за инфото, но от нюансираната хартия има само лимонено жълто.
Оставаме на вариант бял фон, червено и сиво, нали?

# 117
  • София
Вестник "Стандарт"
Цитат
По 500 лева за шестица и бебе
Едно от условията за парите е в бележника да няма неизвинени отсъствия. Това вече има ефект, коментира за "Стандарт" кметът на Ковачевци Йордан Стефанов. Двете школа отчитат рязък скок в успеха и невиждано присъствие в класните стаи.
Общината успя да се пребори и с ниската раждаемост, стимулирайки и младите семейства. 500-те лева за всяко новородено покриват първоначалните нужди на пеленачето от храна, памперси и дрехи. От януари досега в общината има 9 бебета, а още 3 се чакат до Нова година.
Анна Георгиева

# 118

Следващото е цитат от темата в клюкарника:

Зравейте.
Аз също съм потресена от случая, хванах част от репортажа.
 Някой от вас знаят, че съм от Сдружение НБМ и аз и още две-три жени основно комуникираме с отдел Образование в СГО, който пряко отговаря за детските градини и училищата. Още не съм обсъдила с момичетата в нашата тема, но смятам, че ще е добе да изразим възмущението си по някакъв начин - било с обаждане от моя страна или с писмо. Предполагам тази тема ще е повод да се ракажат и други подобни случаи. Затова много силно ви призовавам - при какъвто и да е случай на лошо отношение или съмнение за такова - сигнализирайте на директорката, на родителското настоятелство, или се обадете на телефоните, които са дадени точно с тази цел - на сайта на Столична Община. Или ми пишете на лични и аз ще предам на отдела. Там проверяват всеки сигнал за нередност. Видях, че някой повдигна темата за камерите, знаете, че го обсъждахме в една доста спорна тема в Нашите деца. Явно поне охранителни камери на вратите и на двора трябва да има. В Пловдив вече се работи по въпроса.
Конкретно за случая - предполагам ще се вземат строги мерки. Тази жена е млада, представете си с времето и нервите какви ужасии можеше да направи, не ми се мисли.   ooooh! ooooh!

Дес, моля те когато става въпрос за позиция на Сдружението, която трябва да обсъдим, първо да пишеш в нашата тема и след обсъждане и евентуално взето решение, тогава да пишем другаде bouquet

Аз също смятам, че можем да се въздържим от коментар този път, тъй като мерки вече са взети, но ако участваме на кръглата маса за насилието над деца, тогава трябва да изразим позиция. Според мен това би било точното място.

Браво на кмета на Ковачевци Peace

За визитките, щом няма друг цвят освен лимоново, явно ще трябва да са в червено и сиво.

# 119
  • София
   Момичета спомням си че някога тук се говореше за рецептурниците в детските кухни. Просто сега прочетох една статия от Бу в кърмаческия - Проучване на ХЕИ на детските млечни кухни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=149562.0 ако ви интересува да кажа  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт