СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 211
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Аз много се забавлявах с твойта лигня в Клюкарника...
Пак гледах снимките и ми е много смешен Георги на снимката до Яна, само малко кръв трябва да му нарисуваш или сложиш с фотошопа - отстрани да излиза от едното ъгълче на устата.. прилича на дяволче-ваппирче... А на онази с мечето само нож му липсва. Дано не се обидиш от асоциациите ми, просто е много голямо диване тоя Георги... А тази малката нежна феичка . на Ренци май - много ми е финичка и душица...

# 346
  • София
Още не съм прочела днешната преса, но ето ви малко от вчера:

Бюджета за 2007 г. е гласуван окончателно.
Цитат
Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете съгласно Закона за семейните помощи ще бъде 18 лева за първо дете и 20 лева за второ и всяко следващо.

Минималната работна заплата пък става 180 лева, а средномесечният доход за право на семейни помощи за деца през 2007 г. - 200 лева.
цялата статия

# 347
  • София
Одеве забравих да напиша нещо важно, като говорих със сътрудничката на Хр.Христова тя ми каза, че ще пускат този сайт за семейството http://www.semeistvoto.net/ (още не работи), Христина Христова преди ми беше споменавала за тази идея. Искат да сложат там наш банер , ако сме съгласни, а пък ние да сложим техен на нашия сайт.
Какво ще кажете?

Сайта вече е действащ.
Да го разгледаме и да решим.

# 348
Одеве забравих да напиша нещо важно, като говорих със сътрудничката на Хр.Христова тя ми каза, че ще пускат този сайт за семейството http://www.semeistvoto.net/ (още не работи), Христина Христова преди ми беше споменавала за тази идея. Искат да сложат там наш банер , ако сме съгласни, а пък ние да сложим техен на нашия сайт.
Какво ще кажете?

Сайта вече е действащ.
Да го разгледаме и да решим.

Ами аз като гледам вече ни има във  Връзки, не виждам лошо да има и банер...
Влади това ти ли го прави? Защо пише Сдружение на настоящите и бъдещи майки? Ако не си ти кой и някой питал ли ни е? Снимката не е ли на твойта убавица? нещо не ми се връзва тая лилава визия... newsm78

Единственото, което ме притеснява е, че аз лично не искам дейноста ни да се свързва с партия.. Но пък сайтът е добър и форум ще има... Похвална е инициативаталлл

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 14:36 от deshtovidi

# 349
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Да сложили са ни като връзка, и аз видях (няма само вие да гледате пък), на снимката е Веси на Влади, а унуй вече не помня какво беше, но да Влади го е правила (върти ми се нещо за мейл в главата, ма нали съм руса не съм сигурна, ама хич или беше просто да има нещо на адреса на сдружението докато стане сайта  newsm78, май е крайно време да потъмнея поне до кестеняво)
 А на самия сайт все още няма почти нищо.

# 350
  • София
Въвеждат нов ред за прием в детските градини в София

Дами, разглеждайте вие сайта и преценявайте. Аз не мога да видя нищо.
Не знам къде е причината - в кошмарния ми интернет през последните няколко дни или и аз не знам в какво.  newsm78
И албума не мога да разгледам.  Cry След като вчера качих снимките от срещата, повече въобще не мога да вляза.

Никой още ли не се е върнал от срещата днес, за да разкаже?

# 351
Момичета, върнах се и за съжалени етрябва веднага да изляза, влязох само да погледна какъв текст сте избрали за президента и като гледам галусеване не е имало, Влади какво му написа последно?

Срещата мина добре, беше само предварителна, обсъждахме общи неща, най-вече откъде да започнем и за какво да става дума в този нов закон.

Надявам се Хриси да влизи по-късно и да сподели по-подробно, че мен ме чакат за едно коледно парти.

Най-важното е, че много хора ни похвалиха , че стоим много интелигентно в публичното пространство/това беше главно за Хриси ако питате мен Wink /, че сме се появили тъкмо навреме, защото у трудно политиците да обосноват желанието си да помогнат на дадена група, при положение, че тази група не надава никакъв ропот, че й е нужна помощ.

Една социоложка също ни похвали, с имената съм много зле Embarassed Каза, че ни следи от доста време и ни поздравява за направеното дотук. Въобще, отнесхме доста похвали. Същата социоложка каза, че доста хора вече са я питали как да станат членове на нашето сдружение Mr. Green Хриси разясни на всички Wink

Също подчертахме два основни проблем азасега, които не са засегнати в други закони. Хриси говори за съвместното съжителство без брак, аз се разпрострях за близнаците, казах, че очакваме да ни компенсират в този закон, обосновах се добре/смятам/. Говорих с г-жа Мирчева от НСИ и я помолих за съвременни данни за близнаци и въобще за едновременно родените деца и тя каза, че съм права за всички неща, които съм казала и е време да се помисли за тези семейства. Другата седмица трябва да й звънна, за да ми даде исканите данни Peace

Надявам се останалите да се включат с още инфо, утре ще допълвам ако имам нещо да добавя. Водих си малко записки, така че ще пиша какви са основните насоки и стъпки по които ще се върви, за да се напише закона. Поканени ме в работната група, която ще започне работа след нова година.  Peace Излишно е да казвам, че според мен Хриси е човека за такава работна група Peace Сигурна съм, че и вие така мислите Wink

Ох, за малко да забравя, запознахме се с една много интересна жена, която е превела една френска книга за възпитанието на децата още в утробата. Закупила съм си книжката и тя каза, че се продава в Хеликон книжарниците, както и че ще я пусне на Слвейков, така че смятам да пусна нещо във форума, след като прегледам книжката. Обядвахмче с нея и Влади и водихме интересен разговор. Член е на една организация, утре ще пише името, каза, че са готови на сътрудничество и дори за участие в протести Laughing

Хайде ,лека вечер и до утре  bouquet

# 352
Мацки, да не казвам тежка дума, но пак ще видя нещата за проект и ще гледам до края на седмицата да понапиша по този вариант, който доста ни устройва - където не се измисля проект и се печели обучение на НПО-то, имаме голямо предимство, защото един от критериите беше кандидатстващата организация да е ова и да не е печелила проекти.   bouquet

Деси, моля те ми прати инфо по този въпрос на лични. Аз също гледам разни варианти, но към момента не съм харесала нищо  Peace

# 353
МОЛЯ ВИ, момичета, някой може ли да изрови пресните теми за прекратяване на майчинството при даване на детето на ясла.
искам да пиша там, заради следното, копирам си постинга от другата тема:

МАЙЧИНСТВОТО НЯМА ДА СЕ ПРЕКРАТЯВА ПРИ ДАВАНЕ НА ДЕТЕТО НА ЯСЛА

Отново се извинявам за шрифта, но това е много важно.
Днес говорих лично с Йордан Христосков - управителя на НОИ.
Той каза, че единствената цел на промяната е била да се уеднакви текста с този в КТ, тоест реално нищо не се променя.
Каза, че това се прави, защото имало институции, които не са на пълна държавна издръжка.
За това говори и факта, че кодексът в този си вид действа от август месец и майчинство не е спряно на никого.
Всичко останало са спекулации.

МОЛЯ ВИ, уведомете вашите счетоводители, както и всички ваши познати, които не ползват интернет.

Айде Весела Коледа Mr. Green

# 354
Браво за похвалите на срещата днес. Аз мисля, че са напълно заслужени:
Качила съм няколко снимки на 2 варненски чавета- дане се чудите кой са:)

# 355
Мамма ми писа
Скоро ще си имаме нов подфорум
Трябва да се подготвят материали за Сдружението ни , които да се сложат в новините

# 356
Първо, благодаря, Кали, за информацията. Браво на теб и на Хриси, просто не съм се съмнявала във вас.
Ще изчакаме Хриси да се включи в обичайното й време, за да каже още подробности, и най-важното - с какво можем да бъдем полезни всички ние, в каква посока да впрегнем устрема на мисълта и полета на въображението си Mr. Green

Хриси, като един дядо Коледа ти донесе добра новина в края на годината, ураааааа!

Сега за сайта на семейство.нет  - поразгледах го, видях ни и нас, смятам, че трябва да се регистрираме и като членове във форума им, като даваме и линкове към нас, това е на първо гледане. И за банер мисля, че не е лошо, само че нека Салайчето им подаде актуалното ни лого.

Момичета, днес имаше репортаж от събитието по Хоризонт в обедното издание. За съжаление, не можах да чуя много, че две ремаркета ми форсираха едновременно Mr. Green

Радвам се, че скоро ще имаме отделен подфорум, за което благодаря на ХаШиШ Mr. Green и Мамма  bouquet

ПП: Къде се загуби ЗлобЮла?

# 357
цитат
Подготви, ако мислиш, че е нужно, текстове за закована тема с представяне на сдружението, както и информативен текст за учредяването на сдружението, който да публикувам и в сайта

Това трябва да е готово до петък , защото мамма тогава се прибира за малко от вилата си . Гери , ти нали беше написала нещо  newsm78

Хриси , чудна новина , зълвичката много ще се зарадва , нали ти разказвах онзи ден .

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 21:56 от Хабиб

# 358
Гери , ти нали беше написала нещо  newsm78

Добре, че съм прибрана Mr. Green Поствам го пак, че май се затри покрай парцала на Еди.

Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” се роди в средата на май 2006 г. Спонтанно, без предварители познанства.  В началото бяхме просто ентусиастки,  убедени, че желаем да останем и да раждаме и отглеждаме децата си тук, сега. Чувствахме се угнетени, че държавата не полага достатъчно грижи за децата и бъдещите майки. Вярваме, че са нужни драстични усилия за преодоляване на демографския срив в България и подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца.

Събра ни виртуалното пространство на форума към портала bg-mamma.com.
Чрез интензивна интернет дискусия се обединихме  около няколко основни цели, осъществяването на които смятаме, че ще доведе до по-благоприятна и спокойна среда за всички бъдещи майки.

На първо място, настояваме за увеличаване сумите за майчинство и детски надбавки. На местно равнище поставяме множество въпроси пред общинските власти, засягащи липсата на достатъчно детски ясли и градини, нуждата от нови и добре поддържани детски площадки и др. Това бяха и основните ни искания на двата национални протеста, които организирахме на 1 юни и 1 юли 2006 г. На тях, едновременно в шест български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик,  настояхме държавата, в лицето на Министерството на труда и социалната политика, да ревизира отношението си към жените, на които предстои раждане. Електронната подписка, която организирахме в подкрепа на нашите искания, бе подписана от над 17 хиляди души в рамките на няколко дни.

Изразихме ясната си позиция, че осигурените майки заслужават по-добро финансово обезщетение през първите месеци след раждането. Благодарение на нашите протести парламентът промени досегашното 135-дневно обезщетение за бременност и раждане, като го увеличи на 315 дни, през които майката ще получава 90 на сто от осигурителния си доход. 

След двата национални протеста и множеството ни контакти с депутати и представители на различни институции, у нас узря идеята да регистрираме официално Сдружение “Настоящи и бъдещи майки”. То се учреди на 19 юли 2006 г.

За дейността и инициативите на Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” можете да научите тук. /препратка към История – където се описват в двете отворени писма , писмото до Масларова, пресконференцията, писмото до шефовете на ПГ и други наши инициативи.

В раздела За нас – трябва да намерим начин да качим статиите,  и снимки от протестите.

В раздел Текущи инициативи – информация за текущите ни работи.

# 359
МНОГО МИ ХАРЕСВА СНИМКАТА НА ДВЕТЕ ДЕЦА НА ВИКИ В ПАРКА
Това е двора на детската градина Simple Smile ....не е парк, затова е много чисто Simple Smile

Текста на Моли ми допада
Ох....много ми е странно с тези никове

За сайта за семейството...нищо лошо...ама да ни напишат името правилно
Аз се регистрирах и във форума.....пък да видим

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 22:32 от BgViki

Общи условия

Активация на акаунт