Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
За ваничката не знам каква ще е, но определено ще е със стойка. Една приятелка има такава. Присъствала съм на две къпания на бебето и е супер удобно дори в по-малка баня.
Кошарата най-вероятно ще е от трансформиращите.

# 166
Аз чакам някой да отвори темата за имена, защото главата ме боли вече 😀😀 зодия близнаци съм и както предполагате решения взимам мега трудно. Очаквам момиче и всеки ден си сменям мнението за име. До вчера беше Антонина, ама днес се замислих и реших да не го кръщавам на никого, за да няма сърдити баби и дядовци накрая-свекито е Атанаска, свекъра Георги, а майка ми Елена. Та ако някой има предложения БЕЗ изброените букви ще се радвам 😀 Не обичам кратки имена, някак са ми безлични. Обичам изразителни, но не някакви чуждостранни изчанчени

# 167
  • Варна
Laughingmeri.d.3 аз съм друга крайност на никой нищо не оставям. Всичко сама ще си избера пък те като имат желание да дават пари ще им казвам какво сме купили. Уикендът заведох ММ за първи път в детски магазин беше леко шокиран (нямаме опит с това) и доста разпитваше консулатнтите. Като цяло е такъв търси логика и обяснение във всичко, но слава богу ми се доверява и само отделям по няколко неща които да обсъждаме.
Miriamm ще можеш ли да споделиш каква е кошарката и аз каквото съм харесала преди да забременея сега не мога да си сменя мнението и те разбирам. КОлкото и да чета и гледам каквото съм си представяла преди това си ми е решението.
Blondy23 относно имената трудна задача, ще е . Аз бях на мнение, че няма да е кръстено на никой и понеже харесвам по нетрадиционните имена мъжа ми постави условие поне да има имен ден Laughing ама те сега почти всички имат...но с течение на времето без да сме коментирали се спрях на име включващо имената на всички баби и дядовци (вкл и на таткото, което си е чиста случайност) понеже има повтрящи се букви , но първо харесах името после търсих логиката. Още не сме коментирали затова няма да го напиша.

# 168
Аз вече си харесах количка. Останах много разочарована, че е изтеглена от пазара колипката с която гледах първото, ако можех щях да си купя пак същата. Изкарах с нея година и половина и за лятна даже не помислих.  Ходих да гледам колички, но всички ми се виждат супер тежки, с малък багажник, а най- неудобното е че багажника е с капацитет до 2 кг.  За мен това е абсурдно. Та септември живот и здраве ще ходим до един магазин на 150 км от нас и ще видя там за количката и евентуално за кошарата. Харесах си една кошара( от тия подвижните), но още я мисля. Искам да има много място по нея, да има повивалник, ако има и играчка към него... бинго Simple Smile

# 169
  • София
Страшен цирк сме с имената вкъщи. За момиче бях се спряла на доста, които харесвам, и мъжът ми одобряваше с миналата бременност. И сега, като разбрахме, че е момче, ми е значително по-трудно. Още по-трудно става от факта, че се оказва, че и ММ не е толкова лесен за навиване, колкото си мислех. Има си причини да отказва конкретни имена, други просто не му звучат добре и през ден му пускам мухата за някое име, за да го чуя какво мисли. Съответно даде и той няколко предложения, за които аз пък не съм доволна 😁 Ще му се да изчакаме да наближи и да избираме тогава. Ще ми се да имах неговото виждане и търпение, но само ми се въртят имена и галените им производни в главата 😅

# 170
Вики, точно това имах предвид. Избирам си, дават парите и аз го купувам когато преценя.

Оо, име мисля от преди да забременея. За момче - Атанас (свекъра), а за момиче ще е производно на Иванка (свекървата) - Ива, Йоана, Ивелина - нещо такова.

# 171
  • Варна
rolzet ето тази може да ти допадне има всичко необходимо. За попивалника аз бих сложила нещо отгоре и в магазина ми предложиха добър вариант, но в последствие ще се решава това ако я вземем https://visvitalisbg.com/product/kinderkraft-bebeshka-prenosima- … ource=site_search

ZiggyStardust аз затова отлагам този момент и ММ иска обяснение за всяко име просто ме беше предупредил, че според него ще избера някое много странно име, а аз държа да е някакво интернационално и да няма значение къде живее. Честно казано за имена за момичета мисля, че е по лесно или защото не ги мисля като име на детето си знам ли....

meri.d.3 извинявай наистина разбрах, че те ще ги избират Dizzy Face

# 172
https://www.vivre.bg/p-2239909/bebeshka-koshara-s-aksesoari-kind … ype=2&ch_id=1

Може би това отговаря на исканията ти, има и цветове някакви, виждала съм я и в други сайтове цената и една и съща навсякъде където съм я видяла. Аз дълго обмислях колата тип next to me,като намерих мисля само един модел издържащ повече от 6 месеца ( определя се от килограмите на детето ) повечето са до 9кг, на Чиполино има такава до 15кг. Аз ще търся вероятно сгъваема, евентуално с опция люлка,но с падаща страница. Тоест хем да си е кошара за по-дълъг период, хем в началото да я използвам с опцията на падащата страница. Тази на Киндеркрафт много ми хареса, но е без падащата страница и още не съм особено сигурна дали ще се спра на нея.
 [/b][/b]quote author=rolzet link=topic=1466572.msg45133684#msg45133684 date=1659694370]
Аз вече си харесах количка. Останах много разочарована, че е изтеглена от пазара колипката с която гледах първото, ако можех щях да си купя пак същата. Изкарах с нея година и половина и за лятна даже не помислих.  Ходих да гледам колички, но всички ми се виждат супер тежки, с малък багажник, а най- неудобното е че багажника е с капацитет до 2 кг.  За мен това е абсурдно. Та септември живот и здраве ще ходим до един магазин на 150 км от нас и ще видя там за количката и евентуално за кошарата. Харесах си една кошара( от тия подвижните), но още я мисля. Искам да има много място по нея, да има повивалник, ако има и играчка към него... бинго Simple Smile
[/quote]

# 173
Каквото и име да изберем, каката ще нарича бебето Лили. Рече и отсече.😁 Първото беше лесно - предложих име, хареса го, не беше сигурен, но една позната беше кръстила бебето си така.ММ беше свидетел на разговорите и винаги наричах бебето по име, взе, че му свикна и го хареса. Кръстих го с моята буква, въпреки че подчертах, че не е на мен и не искам утрешния ден до каже, че на себе си го кръщавам. На свекър ми името е Атанас, но всички му казват Наско, докато се цупеше, че бебето не е кръстено на него, майка ми му каза, че носи неговата буква Н, защото всички го наричат на галено.
Сега съм решила бебето да носи името на баща си, без значение дали ще е момче или момиче. Пък и прадядото ще се радва, че ще го подновят, защото той е като малките деца 😁

# 174
  • Варна
Каквото и име да изберем, каката ще нарича бебето Лили. Рече и отсече.😁 Първото беше лесно - предложих име, хареса го, не беше сигурен, но една позната беше кръстила бебето си така.ММ беше свидетел на разговорите и винаги наричах бебето по име, взе, че му свикна и го хареса. Кръстих го с моята буква, въпреки че подчертах, че не е на мен и не искам утрешния ден до каже, че на себе си го кръщавам. На свекър ми името е Атанас, но всички му казват Наско, докато се цупеше, че бебето не е кръстено на него, майка ми му каза, че носи неговата буква Н, защото всички го наричат на галено.
Сега съм решила бебето да носи името на баща си, без значение дали ще е момче или момиче. Пък и прадядото ще се радва, че ще го подновят, защото той е като малките деца 😁

Ох от тези неща най - много съм се притеснявала и се радвам, че моето не е първо внуче от страна на мъжа ми , че там може би би имало дебат. Аз самата не съм кръстена на никой и майка ми мнократо ми го е повтаряла, но първото и дете (брат ми) носи трите имена на дядо ми..майка ми е проявила характер чак с второто, но аз  винаги съм била против тези неща и съм сигурна, че няма да има такъв дебат. Но успех на всички, които ще са в тази ситуация изглежда ми деликатна и дори аз колкото и характерна да съм не знам как бих се справила. Но имайки свободата може да зарадвам всички без да искам Blush

# 175
Вики, пъво -второ, бабите и дядовците си се надяват.  Аз си реших, че първото ще се казва така, постепенно накарах и мъжа ми да хареса името. Сега даже и не го питам, не знае какво съм решила. Иначе това внуче, което носи името на накого е по-глезено. Аз нося името на баба си по бащина линия и винаги ме е глезила повече от брат ми(ново име). Сега виждам, че и свекърите обгрижват детето на зълва ми(казва се като свекървата) спрямо моето. Но не се ядосвам, има кой да я глези нея.
Я носила, я родила, я кръстила -ако има сърдити да се оправят.😁

# 176
SmileySmiley
Laughingmeri.d.3 аз съм друга крайност на никой нищо не оставям. Всичко сама ще си избера пък те като имат желание да дават пари ще им казвам какво сме купили. Уикендът заведох ММ за първи път в детски магазин беше леко шокиран (нямаме опит с това) и доста разпитваше консулатнтите. Като цяло е такъв търси логика и обяснение във всичко, но слава богу ми се доверява и само отделям по няколко неща които да обсъждаме.
Miriamm ще можеш ли да споделиш каква е кошарката и аз каквото съм харесала преди да забременея сега не мога да си сменя мнението и те разбирам. КОлкото и да чета и гледам каквото съм си представяла преди това си ми е решението.
Blondy23 относно имената трудна задача, ще е . Аз бях на мнение, че няма да е кръстено на никой и понеже харесвам по нетрадиционните имена мъжа ми постави условие поне да има имен ден Laughing ама те сега почти всички имат...но с течение на времето без да сме коментирали се спрях на име включващо имената на всички баби и дядовци (вкл и на таткото, което си е чиста случайност) понеже има повтрящи се букви , но първо харесах името после търсих логиката. Още не сме коментирали затова няма да го напиша.

https://www.nicollebaby.com/pokupka/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1% … %D0%BB%D0%B8-4379
Още като я видях и си я представих как хубаво ще стои в спалнята ни , която е много подобна.Grin Обмислям вариант и за отделна детска стая още от началото, но пак ще е с тази кошара, само че с по-голям скрин, а при нас ще може би ще вземем такава люлка: https://rayatoys.com/durveno-leglo-lyulka-lorelli-first-dreams.

Аз чакам някой да отвори темата за имена, защото главата ме боли вече 😀😀 зодия близнаци съм и както предполагате решения взимам мега трудно. Очаквам момиче и всеки ден си сменям мнението за име. До вчера беше Антонина, ама днес се замислих и реших да не го кръщавам на никого, за да няма сърдити баби и дядовци накрая-свекито е Атанаска, свекъра Георги, а майка ми Елена. Та ако някой има предложения БЕЗ изброените букви ще се радвам 😀 Не обичам кратки имена, някак са ми безлични. Обичам изразителни, но не някакви чуждостранни изчанчени

Учудващо за сега сме се спряли на 2 за момче и 2 за момиче, защото малкото човече все още се крие. Няма да бъде кръщавано на никой, просто ще изберем името, което и на двамата ни харесва. Ще изчакаме да ни се покаже и тогава ще мислим. Smiley Smiley

# 177
  • Варна
Smile
Вики, пъво -второ, бабите и дядовците си се надяват.  Аз си реших, че първото ще се казва така, постепенно накарах и мъжа ми да хареса името. Сега даже и не го питам, не знае какво съм решила. Иначе това внуче, което носи името на накого е по-глезено. Аз нося името на баба си по бащина линия и винаги ме е глезила повече от брат ми(ново име). Сега виждам, че и свекърите обгрижват детето на зълва ми(казва се като свекървата) спрямо моето. Но не се ядосвам, има кой да я глези нея.
Я носила, я родила, я кръстила -ако има сърдити да се оправят.😁

о  това, че са по - глезени е вярно. Имах таква баба , която видимо показваще пристрастия и естествено не към мене Smile , но подкрепям последното ти изречение най - важно е аз и бащата да стигнем до името. Сигурна съм, че както и да го кръстим ще бъде обичано от всички, но пак зависи от хората, има семейства които държат на традициите, но аз мисля че отдавна съм показала какъв човек съм и няма да изненадам никой. Проблемът е че и аз самата се затрудних:astonished:

Miriamm прекрасна е кошарката, но ние за сега не разполагаме с такова място, а и  ще пътуваме повече редно е да сме по мобилни Simple Smile

# 178
Ние имаме 2 имена за момиче, за момче сме се споразумяли, при всички положения ще започва със С, но за женското имаме спорове аз искам София той иска Савана и двете ми харесват, но София повече. Обърнала съм интернета за имена започващи със С, ами нищо друго не ни харесва😂 надявам се да отстъпи докато стане време

# 179

Момичета , при вас има ли такива  промени в кръвната картина и урината? Втори път пускам и са такива изследванията отново.  АГ първият път нищо не спомена,а сега още не съм ходила за коментар. Малко ми е притеснено вече,но явно през бремеността  е нормално да е така.

Общи условия

Активация на акаунт