Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 178
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Мерси, момичета. Аз съм 173 висока и забременях 64, но вече 70кг. Никога не съм била толкова. Честно казано като се гледам в огледалото не виждам и къде точно съм ги качила, освен видимо в бюста и корема, но честно казано май ще спра да гледам толкова кантара и ще го карам по-спокойно. Мисля, че не се тъпча, движа се доста, така че каквото такова. Надявам се да е повече задържана вода 😀
И аз успявам да качвам, макар че почти не ям въглехидрати. Понякога филийка пълнозърнест хляб. И нищо сладко от 2 седмици не съм яла, и се движа доста. Но въпреки това... и корема почва доста да ми тежи. Първите 4 месеца не си личеше и изведнъж за 3 седмици стана доста голям

Здравейте. Как успявате да си запазите час при Чавеева? Аз звънях юни месец през ден, все ми казват че нама график и няма часове..звънях след това и пак всичко е заето...
Лично се убедих, че да се вземе час при Чавеева е въпрос на късмет, не са много и бързо ги взимат. Първия път някой ме изпревари с няколко секунди.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 07:24 от andez

# 151
Аз съм в 20 г.с. и съм качила 1,5-2 кг
Като цяло не се ограничавам, но не се тъпча. Просто не ми се яде много и това ми е плюс, а и от много малко се засищам. На 08.08 съм на ФМ при Чачева и нямам търпение , надявам се всичко да е наред 🙂

# 152
Здравейте момичета, аз днес минах втората ФМ 21седмица всичко с бебето е наред, има доста дълги крака, термина ми все още си е 14ти декември 😂 пол все още не знаем, ще правим парти на 20ти този месец и тогава ще разберем. Надявам се,че всички сте добре ☺

# 153
Здравейте момичета , аз съм в 22 +5 г.с. и съм напълняла с около 3 кг. Забелязах че като влязох в 20 седмица килограмите започнаха да се качват бързо, започнах да хапвам повече тесто Disappointed Relieved днес ходихме на кръв и урина , кръв ни взеха от пръста (учудих се ) каза че вече от пръста ще ми вземат . Днес забелязах че започвам да се запъхтявам когато ходя (по -бързо) и когато качвам стъпала, а съм едва в началото на 6 месец Grinning

# 154
Аз утре влизам в 20гс и за килограми не ми се говори... Имах си доста излишни и преди да забременея, досега съм +7 и ми се плаче, но като цяло все още не ми тежат. Cry
И аз съм на 8.08 на втора ФМ. Нямам търпение да огледаме момата (дано се потвърждава на всеки преглед, че веднъж нагласи ли се човек....)Grinning
От няколко дни мисля, че започнах да усещам някакви движения, но са рядко все още. Heart Eyes

# 155
Аз пък вчера цял следобяд и вечерта бях с гадна температура 37.5 и болки в гърба (като от вирус или настинка).И днес се будя и ми няма нищо, ама абсолютно нищо.Много странно.
И точно като започнах да вдигам температура това бебе не се спря, много отчетливи движения даже и с ръка на корема се усещаха.И така докато не пих парацетамол и не я смъкнах.След няколко часа същата работа като вдигнах пак.Та явно и то не се кефи на температурата, макар и не толкова висока😀.

# 156
Аз също съм 7 кг отгоре и АГ ми направи забележка. Странното е, че не ям толкова а вечер качвам по още 2 кг, които до сутринта изчезват. Краката ми се подуват съвсем леко, както и преди през лятото. Притесних се, че до деветия месец килограмите може да станат много и започнах да се ограничавам. Иначе съм в 21 г.с, а бебето е 400 грама.

# 157
Здравейте. Аз съм от София и съм бременна с второто дете 18с+4дн. Септември месец по големия ми син се връща на градината- 2 група. Вече ми е страх от болестите.
Как мислите ЛЛ има ли право да ми издаде извинителни бележки за градината за ноември и декември?
Кой е в същото положение. Какво мислите?

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 22:12 от SlanteNSt

# 158
Сланте, аз бих постъпила по следния начин -ще пусна детето до момента на раждане и после (януари) ще го оставя. Ти ще се пребориш по-леко с вирусите, отколкото новородено бебче. Декември има ваканции, коледни празници, 1-2почивни седмици с извинителна бележка и бебчето ще укрепне. Ако поговориш с педиатъра, предполагам ще ти даде бележка, после като свършат имаш право на 10дни от родител и още 10 със знание на директора. Но януари е месецът на грипа и предполагам лекарят лесно ще даде бележка...
2.група не е задължително обучението и не правят чак такъв проблем за отсъствията(поне при нас), ако взимаш детски надбавки не зная как се процедира с отсъствията обаче.

# 159
Здравейте! Аз съм в същото положение, само че мойта дъщеря е последна група предучилищна. Разчитам, че заради ковид пак ще въведат отсъствията по желание на родителя. Тогава сигурно ще я пусна началото на уч.година до първото боледуване и ще я оставя в къщи. През последната година тя боледува поне 7-8 пъти, поне половината тежко и всеки път ме заразява и мен. Последният вирус го карах вече бременна в месеците, когато ми беше най-зле от бременността. Затова не искам да си го причинявам повече. Възнамерявам, въпреки че е задължително нейното присъствие, да организирам да отсъства цялата година. Ако не пуснат извинителните бележки за ковид, ще говоря с педиатъра да дава извинителни. Ако не иска, ще говоря с частния ни педиатър. Все нещо ще се измисли. Не взимаме детски надбавки и това не ни касае. Дори да решат да я изключат, също. Макар, че мисля, че нямат право, защото е предучилищна. Единственото, за което съжалявам, е че няма да може да си играе с децата от групата всеки ден, но затова пък и организирам ежедневни срещи с децата от квартала на открито и играят на воля. Не си представям, как ще лекувам новородено, за което и лекарства няма, ако нашите боледувания продължат в същия дух като миналата година. Нито си представям, как ще издържим финансово, като всеки месец поредното ни "семейно" боледуване ни костваше стотици левове. Това съм решила и ще съобразявам какво да правя в крачка.

Вие сте по-уязвими от гледна точка, че вашето дете е втора група и е застрашено от изключване. Но мисля, че с мед.бележки може да се извинява много дълго време. Дано се справите!

Здравейте. Аз съм от София и съм бременна с второто дете 18с+4дн. Септември месец по големия ми син се връща на градината- 2 група. Вече ми е страх от болестите.
Как мислите ЛЛ има ли право да ми издаде извинителни бележки за градината за ноември и декември?
Кой е в същото положение. Какво мислите?

# 160
Момичета, започнахте ли вече с покупките? Аз от няколко седмици съм на тема колички, но все още не мога да си избера. За сега сме се спряли на Лорели Римини и Криста, ако някоя от вас има мнение, ще се радвам да го сподели. Yellow Heart Иска ми се за момента да си набележа някои от по-големите неща. People Baby

# 161
Все си мисля, че педиатрите ще се съгласят да издават бележки. Когато родих първия път, на първото посещение, каза да избягвам събиранията и да не приемам гости, защото трябва да пазя бебето от вируси. Беше октомври и нямаше пандемии и епидемии. Но наистина говореше сериозно, което ме кара да си мисля, че ако съм във вашата ситуация, ще ми даде без проблем бележки. Моето дете сега ще бъде 1 клас, няма как да я оставя вкъщи, колкото и да искам, но пък може да са и онлайн тогава...
С покупки не съм се заемала, нищо не гледам, даже и не се замислям. Както съм казвала и преди, повечето неща си пазя, ще взема няколко костюмчета само за началото. Големи покупки не ми трябват -количка, креватче -всичко е на лице. Може би само автоматичен шезлонг ще взема, но не бързам, защото ще започнат да питат за подаръци роднините...

# 162
  • Варна
Момичета, започнахте ли вече с покупките? Аз от няколко седмици съм на тема колички, но все още не мога да си избера. За сега сме се спряли на Лорели Римини и Криста, ако някоя от вас има мнение, ще се радвам да го сподели. Yellow Heart Иска ми се за момента да си набележа някои от по-големите неща. People Baby

И аз мислех по - късно да отделя време на това, но сега харесах едно промо на колички Easywalker (май няма да отстъпя за друга 😔) и още утре ще отидем да я видим и ако всичко е ок може и да купуваме. Туко що излизам и от Вис Виталис исках да видя и една кошара на живо и тя ми хареса 😃. Така че вече поне сме с ясна представа какво искаме въпрос на време е да ги вземем. Другото е ваничката, за която сега ще разглеждам, но и това харесах сега. Понеже не съм и много висока явно и стойката ще има значение, защото видях и някой с по-висока стойка (затова до сега не се бях замисляла).

# 163
Все повече започнах да разглеждам по сайтовете кошари, колички и други дреболии.
Свекито ще купува кошарата, количката мисля на баща ми да я причисля, а за другите неща майка ми (разведени са).
Опитват се да ме убедят да оставя всичко за последния момент. Имам им доверие, но няма да стане Grinning
Към края на септември - началото на октомври мисля да отделим един ден с ММ да обиколим магазините. Ще си избера и най-късно началото на декември мисля всичко да си приготвя.

# 164
Аз кошарата я харесах още преди да забременея и колкото и да разглеждам друга не си харесвам. Smiley А за ваничката, близки ми препоръчват от тези сгъваемите,останали са много доволни.
Аз се притеснявам, че ако оставя всичко за последния момент няма да се справя, а мъжа ми все ми повтаря, че е рано. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт