Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 172
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, за подутите крака, не искам никого да плаша, това ми бяха първите звънци на прееклампсия.
Първо краката почнаха да ми се подуват, задържах течностите и в края кръвното 150/90 и спрях да уринирам. Сега гледам си краката, кръвното всеки ден.
Предполагам си имала и наличие на белтък в урината? Когато краката се подуват и изследванията са чисти, мисля, че няма поводи за притеснение.

# 136
Нямах белтък в урината. Сигурно за това не ми обръщаха никакво внимание в ЖК. А аз се опкаквах няколко пъти, и тя ми видя краката... но никакви мерки...
Когато по спешност ме приеха в болницата вече не знам. Защото всичко стана бързо тогава.

Момичета, за подутите крака, не искам никого да плаша, това ми бяха първите звънци на прееклампсия.
Първо краката почнаха да ми се подуват, задържах течностите и в края кръвното 150/90 и спрях да уринирам. Сега гледам си краката, кръвното всеки ден.
Предполагам си имала и наличие на белтък в урината? Когато краката се подуват и изследванията са чисти, мисля, че няма поводи за притеснение.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 10:51 от SlanteNSt

# 137
Момичета, как се движите с килограмите ? Малко се притеснявам, защото категорично не се ограничавам, но не се и тъпча - ям си като преди. Забременяла съм на абсолютно нормални килограми, но днес започвам 19-та седмица и съм + 6 кг. … което ми се вижда много и от днес започнах да се ограничавам с храната, защото се замислих, че живот и здраве до декември със сигурност ще се качат повече от 6 и ще станат вече много кг.

# 138
Заради гаденето не съм качила нито един килограм. Отслабнах доста и чак  сега към 18 седмица съм със същото тегло както преди положителен тест. Бебето ми е с 1 седмица по голямо.

Само в трети триместър трябва да се увеличават порциите.

Аз за сега се старая да ям повече сирене, кашкавал, калций. Месо, пиле, риба все още не мога да ям Sad и до сега имам леко гадене.

Момичета, как се движите с килограмите ? Малко се притеснявам, защото категорично не се ограничавам, но не се и тъпча - ям си като преди. Забременяла съм на абсолютно нормални килограми, но днес започвам 19-та седмица и съм + 6 кг. … което ми се вижда много и от днес започнах да се ограничавам с храната, защото се замислих, че живот и здраве до декември със сигурност ще се качат повече от 6 и ще станат вече много кг.

# 139
  • Варна
Заради гаденето не съм качила нито един килограм. Отслабнах доста и чак  сега към 18 седмица съм със същото тегло както преди положителен тест. Бебето ми е с 1 седмица по голямо.

Само в трети триместър трябва да се увеличават порциите.

Аз за сега се старая да ям повече сирене, кашкавал, калций. Месо, пиле, риба все още не мога да ям Sad и до сега имам леко гадене.

Браво за мъничето. При мен нямаше гадене качила съм до 3-4 кг( честно казано не не теглят всеки месец, но като имам възможност се тегля), хапвам си редовно и бебока е 5 дена назад спрямо моите седмици 🙄 явно наистина няма значение колко се храним детето си набавя необходимото. И аз наблягам на млечните  и малко яйца

# 140
Викиту, и моята мънинка излезе с 4-5 дни назад на последния преглед, което мен много ме притесни, но АГ изобщо не се трогна, каза ми “както аз и ти сме различни, така и бебетата са и не растат по някакъв график, важното е всичко да си се развива”. А в началото излизаше с няколко дни напред и дори мислех, че твърде бързо расте.

А при някоя от вас случва ли се неволно да изпусне урина или да забележи доста воднисто течение? Питам за свое успокоение, защото веднъж вече ходих по спешност, заради такова мокро петно и всичко си беше нормално, та гледам да не се панирам отново.

# 141
Флейм, аз имам отвреме на време - даже го усещам понякога, все едно съм в цикъл. Като отида до тоалетната все едно съм се изпуснала, цялото бельо ми е мокро.
В понеделник бях на ЖК - водите са в норма, микробиологията е чиста, питах АГ за това каза че е нормално.

Относно килограмите забременях на 64 при 158 см височина, с ИР съм. Първите 3 месеца бях на солети, банани и хляб и свалих 2 кг.. Това което ми влия добре за сега е да не се ограничавам много, но да ям по малко на всеки 2-4 часа. За сега продължавам да съм около 62 кг., като бебе вече е цели 300 гр. (И продължава да си върви седмица напред,  спрямо последния цикъл).

# 142
  • Варна
Викиту, и моята мънинка излезе с 4-5 дни назад на последния преглед, което мен много ме притесни, но АГ изобщо не се трогна, каза ми “както аз и ти сме различни, така и бебетата са и не растат по някакъв график, важното е всичко да си се развива”. А в началото излизаше с няколко дни напред и дори мислех, че твърде бързо расте.

А при някоя от вас случва ли се неволно да изпусне урина или да забележи доста воднисто течение? Питам за свое успокоение, защото веднъж вече ходих по спешност, заради такова мокро петно и всичко си беше нормално, та гледам да не се панирам отново.

И при мен в началото бе чети беше напред и сега се изненадах, че малко е изостанало, но бяхме с бащата и АГ каза че ние сме слабички и няма нужда от притеснения. Но аз и ММ сме били доста големи бебета, така че очаквам изненади 😁
Относно урината не ми се е случвало, но честно казано аз малко нямам усещане , кога ми се пишка особено вечер само корема ме наболя , но понеже пия много вода и малко като по график ходя и редовно по wc.
Не знам дали упражненията на Кегел не биха помогнали. В приложението на Feia пише, че упражнението е полезно за:
Превенция и лечение на Уринарна инконтиненция ( неволното изпускане на урина) по време на бременност и след раждане

# 143
Както казах преди с 2ра бременност съм. С първата качих 14 кг, но започнах от 50, сега започвам от 60 кг и съм + 7 кг. При височина 163. Тежи ми много, никога в живота си не съм била толкова кг. Преди да забременея качих 5-6 кг от лекарства, после 3 месеца на легло и вече ми тежат кг доста. Надява се да не качвам повече, следя си кг и кръвното, заради риска от прееклампсията. На 16 съм на ФМ и нямам търпение вече да я видим беба. Преди седмицс бях при АГ и каза че върви 7 дни напред, преди все си беше по 2-3 дни напред, но този месец си е наваксала Simple Smile

# 144
За кг и аз задържах теглото, от което започнах, но сега рязко +3-4 (варира).Аз се меря честичко.Иначе днес бях на фетална ехокардиограия при Маринов в Надежда и съм много доволна от този лекар.Изключително внимателен и сърцат.Каза на какво да обръща внимание моя АГ при проследяването,и че като цяло всичко е наред и няма нищо притеснително.Другата седмица съм на ФМ при Чавеева, а след това и моя АГ ще ми прави фетална.
Та посъбраха ми се повечко прегледи☺️

# 145
Аз съм във 22 г.с вече. Забременях 61,800 по картон, но с все маратонки дънки и дънково яке малко множко ми се видя 😀 на последната ЖК на 13.07 бях 66,800, висока съм точно 170см. При мен храненето на често ми повлия зле и качих. Сега се храня горе долу както преди, месо по принцип консумирам много рядко. Ежедневно и аз съм във филма, че ше напълнея много до декември и съм ограничила драстично тестото 🤷♀

# 146
Здравейте. Как успявате да су

си запазите час при Чавеева? Аз звънях юни месец през ден, все ми казват че нама график и няма часове..звънях след това и пак всичко е заето...

За кг и аз задържах теглото, от което започнах, но сега рязко +3-4 (варира).Аз се меря честичко.Иначе днес бях на фетална ехокардиограия при Маринов в Надежда и съм много доволна от този лекар.Изключително внимателен и сърцат.Каза на какво да обръща внимание моя АГ при проследяването,и че като цяло всичко е наред и няма нищо притеснително.Другата седмица съм на ФМ при Чавеева, а след това и моя АГ ще ми прави фетална.
Та посъбраха ми се повечко прегледи☺️

# 147
Мерси, момичета. Аз съм 173 висока и забременях 64, но вече 70кг. Никога не съм била толкова. Честно казано като се гледам в огледалото не виждам и къде точно съм ги качила, освен видимо в бюста и корема, но честно казано май ще спра да гледам толкова кантара и ще го карам по-спокойно. Мисля, че не се тъпча, движа се доста, така че каквото такова. Надявам се да е повече задържана вода 😀

# 148
Явно съм имала късмет с часа.И аз бях упорита и звънях многократно.Първите пъти нямаше график, после имаше само два свободни дни.

# 149
Аз имах чист късмет с часът при Чавеева, също звънях през юни и юли и май успях да нацеля деня, в който й беше излязъл графика и добре, че е доста предварително и успях да запазя час за 11.08… 😁

Здравейте. Как успявате да су

си запазите час при Чавеева? Аз звънях юни месец през ден, все ми казват че нама график и няма часове..звънях след това и пак всичко е заето...

Та посъбраха ми се повечко прегледи☺

Общи условия

Активация на акаунт