Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 144
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
SlanteNst, моят хемоглобин през Б досега варира между 125-132. Витамин Б12 в началото на Б беше 420+ (много добра стойност за мен), а сега е паднал на 219, т.е. в латентен дефицит съм и аз, предполагам за сметка на плода, който си черпи от мен. Започвам добавки (или Солгар или спрея на БетърЮ). Витамин Д3 поддържам над 33, незнайно как, но за него съм спокойна, а и е лято и ще се качва още (все пак пръскам когато се сетя спрея на БетърЮ).
Знам, че повечето мами не ги следят, защото не ни ги искат по ЖК, а и масово АГ не обръщат внимание на витамините, но аз имам MTHFR мутация (намалено усвояване), затова ги пускам с другите кръвни изследвания.

# 121
Здравейте. Аз съм Росица от гр. София. Търся детегледачка За 0-1-годишно момиче. Ангажинента е за месеците Септември и Октомври, тъй като съм бременна. Термина ми е декември 2022 и имам нужда от помощ с едногодишната ми дъщеричка. Предлагам 700 лв. на месец. София. Очаквам съобщението ви.

# 122
Аз нямам проблем с Магнерота, но пия само по един на ден. Явно превантивно, защото не съм усещала контракции. Също така от 8-9 седмица пия алеракт и магнезий шустлерови соли. Алеракта по принцип го дават за риск от аборт.

# 123
Здравейте, момичета! В 19г.с.  и 4дни съм. Искам да попитам има ли някоя от вас, която да има проблеми с краката? Аз от няколко седмици ходя с подути крака, особено единият и вече се чудя какво да го правя.При последното ми посещение при АГ му бях казала и ми пусна  кръвни изследвания за съсирването на кръвта, всичко било нормално и нищо не ми каза. Опитвам се да почивам, да ги вдигам по възглавници... но няма успех, може би защото по цял ден съм на бюро и отичат.
Та всеки съвет ще ми е от полза, момичета, благодаря ви! 🌹

# 124
Здравей аз съм така с краката , пробвай да ги слагаш във студена вода .Общо взето при мен има временен ефект това и същи разходки

# 125
Здравейте! Аз съко имам проблеми с тях - започват да се подуват - вдгам на високо и поливам/кисна със студена вода. Първата бременност бях и по-зле, така се бяха подули, че глезенът беше равен с прасеца -нищо не помагаше. Кръвните изследвания бяха добре и преди и сега - не беше от това, а от горещините (вероятно). Сега гледам и да не ям толкова въглехидрати (кокто първият път), че и от тях се подувам допълнително, но трябва съвсем да ги огранича, че засега не помага.

# 126
Здравейте, момичета! В 19г.с.  и 4дни съм. Искам да попитам има ли някоя от вас, която да има проблеми с краката? Аз от няколко седмици ходя с подути крака, особено единият и вече се чудя какво да го правя.При последното ми посещение при АГ му бях казала и ми пусна  кръвни изследвания за съсирването на кръвта, всичко било нормално и нищо не ми каза. Опитвам се да почивам, да ги вдигам по възглавници... но няма успех, може би защото по цял ден съм на бюро и отичат.
Та всеки съвет ще ми е от полза, момичета, благодаря ви! 🌹
При мен също помага кисненето на краката в студена ( ледена) вода, след това масаж си правя, като ги вдигам на високо. За сега помага, но аз май само въглехидрати ям, тъй като от какво съм бременна месо не мога да близна. Та ще опитам сега и аз да карам на зеленчуци, да пробвам да намаля много въглехидратите.

# 127
Благодаря ви, момичета! 🌹🌹🌹

# 128
Миналия септ.претърпях мисед, оттогава спрях въглехидратите -никакво тесто, картофи и ориз, сладко пък въобще не вкусвах...и така до Великден, когато вече бях бременна отново. То по тези празници само теста се ядят.. и като пробвах, не можах да спра. Знам, че е вредно, знам, че като ям пасти и пици се подувам, но някакси не мога да ги махна напълно... Да ограничих ги, но не съм ги махнала...Ето резултата - коремът ми стърчи повече в областта на стомаха, отколкото долу при бебето, краката ми се подуват, чувствам се ленива и не ми се мърда никъде...  само се чудя, дали ако се насиля да ги спра, ще ми олекне и няма да задържам вода толкова...🙄

# 129
  • Варна
Миналия септ.претърпях мисед, оттогава спрях въглехидратите -никакво тесто, картофи и ориз, сладко пък въобще не вкусвах...и така до Великден, когато вече бях бременна отново. То по тези празници само теста се ядят.. и като пробвах, не можах да спра. Знам, че е вредно, знам, че като ям пасти и пици се подувам, но някакси не мога да ги махна напълно... Да ограничих ги, но не съм ги махнала...Ето резултата - коремът ми стърчи повече в областта на стомаха, отколкото долу при бебето, краката ми се подуват, чувствам се ленива и не ми се мърда никъде...  само се чудя, дали ако се насиля да ги спра, ще ми олекне и няма да задържам вода толкова...🙄

Според мен всичко зависи от организма. И аз доста повече въглехидрати ям от преди ( да не казвам колко банички, рогчета... изядох в началото и Pizza Lab , а от години не бях яла закуска 😵) Нямам голям корем и не задържам вода, но обедната дрямка си я търся 😁
Сега покрай горещините малко нормализирах храната (поне закуските спрях), но борбата ми е със сладкото ,че много обичам и се опитвам  да го огранича. За сега  само на сладолед не устоявам,но е само един конкретен, който е на грамаж и слава богу не се намира в магазините.
Но за баланс на сладко и въглехидрат последно време почти всеки ден ям овесена палачинка с мед , така хем е здравословно хем вкусно 🤗

Важното е да се чувстваме добре и да ни е вкусно , затова почти не ям месо знам че е полезно, но като не ми в вкусно не мога да се насилвам....

# 130
Викиту и аз имам пеоблем с месото. Кайма не мога и да я дишам, а месо се мъча да опитам, ама като ми удря на гадно и това е. Главно ям многл салат и картофи, или пък ориз. Риба хапвам, но веднъж седмично. Та голям зор е. Тесто ям главно на закуска черен хляб, но... не мога да се събера вече в кожата си. Според мен събирам вода, но пък и доста целулит натрупах, което чак е странно.

# 131
  • Варна
Викиту и аз имам пеоблем с месото. Кайма не мога и да я дишам, а месо се мъча да опитам, ама като ми удря на гадно и това е. Главно ям многл салат и картофи, или пък ориз. Риба хапвам, но веднъж седмично. Та голям зор е. Тесто ям главно на закуска черен хляб, но... не мога да се събера вече в кожата си. Според мен събирам вода, но пък и доста целулит натрупах, което чак е странно.

Аз и преди не бях почитател на месото ама не ми е било проблем да го готвя или да ям ядене, в което има месо. Сега направо готвя отделно ядене с месо за ММ и отделно за мен без месо.
Относно задържането на вода честно казано не знам как се контролира аз също имам целутит на места , но и преди съм имала не съм забелязала промяна, но нямам подувания все още си виждам кокалчетата на краката ( така се проверявам аз ) 😁
А и честото ходене до wc не помагало срещу задържане на вода аз и там съм редовна денонощно. И доколото знам и топлото е причина ако всички показатели са ок не мисля, че трябва да се тревожим

# 132
Аз също съм си отгледала целулит и то много. От вътрешната страна на бедрата съм на някйкви бабуни , 2-3 като юмрук големи. До сега не ми се е случвало така.. АГ каза, че е "нормално" от задържаната вода и липсата на тренировки, ще мине след раждането.
Аз също избягвам месото, особено ако е под формата на пържоли. Ястие с месо ям, но не и самото месо, предпочитам салатата. Първата бременност закусвах по 2бр.тестени закуски, а сега я пропускам почти всеки ден. Като количество също не съм увеличила, но това, че си позволявам по някоя паста, пица или пържени картофи си казва думата. Дано не кача кг както предишния път, че бях +21кг в началото на 9м.😁

# 133
Момичета, за подутите крака, не искам никого да плаша, това ми бяха първите звънци на прееклампсия.
Първо краката почнаха да ми се подуват, задържах течностите и в края кръвното 150/90 и спрях да уринирам. Сега гледам си краката, кръвното всеки ден.

# 134
  • София
Бях на кардиолог днес. Всичко мина добре. Според лекарката диарията, която се получава понякога при по-висок прием на Магнерот влияе в/у електролитния баланс и това предизвиква сърцебиене. Предписа ми при нужда прахче Диаспорал под езика за наваксване на загубените електролити и успокояване на пулса. Аз се подувам в жегите. Имам си и целулит и + 7 килца вече. Хапвам въглехидрати (обичам паста, пица, макарони) месо също не поглеждам. От 2 дни ми се хапва спанак знам, че е богат на желязо може би имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт