Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 440
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Ние купихме дървена кошара +матраче ,количката ни е поръчана след месец ще пристигне , имам накупени пеленки и разни дребни неща . Ние взимаме по малко всеки месец . Изобщо не е за мен да взимам всичко на куп . Аз съм в дилема за дрешки ,голям мерак имам и супер много разглеждам , но просто немога да купя още . Аха да взема нещо и после виждам по-хубавичко и се отказвам Joy . Склонна съм да накупя супер много дрешки и за това се спирам много ,а и незнам 50 или 56 размер да взема .
Аз пък днес бях при ендокринолога ,беше ми изписал преди две седмици лекарство за хиперфункция , тази жлеза пак нещо е неспокойна и само ми създава проблеми . Да ,но от тия лекарства започна едно сърцебиене ,едно потене беше някакъв ужас . Днес каза да ги спирам и пак ми взе кръв ,каза че няма идея защо така се полува и че стойностите са ми като мексиканска вълна Grinning . Тъкмо преди месец беше ми казал да се виждаме вместо на 3,на 6седмици веднъж и то взех че се влоших . Сега ми е нервно , някак се чувствам много тревожна ,знам че е от хормоните , защото всичко друго е наред лекар ме следи изкъсо, имам му доверие ,но тия хормони ме съсипват . Утре съм на преглед при АГ , да я пия тази глюкоза и аз да видим там как е положението . Тя пък ми каза да понамаля сладкото ,особено седмицата когато ще ми правят изследването да го огранича . Ами познайте, както до сега не близвах сладко ,откакто ми е казала да го намаля съм като звяр ,само тортички и пастички са ми в главата . Толкова грозде и шоколад съм изяла последните 3 седмици ,че не е истина . Така че и там няма да са добре нещата ми се струва . Вие накъде сте с търсенето на име ? Тези от вас които имаха разминаване с половинките ,успяхте ли да изберете именца ? Ние избрахме отдавна и имам чувството че винаги съм знаела че ще имам син и че ще се казва точно така . Много му свикнах . Heart

# 481
  • Вестерос
Какви хапчета ти изписа? Аз съм на еутирокс по схема от края на май, редувам 25 и 50 мг и за сега държа тсх на 1,70.
За име не съм писала, за сега май сме се спрели. На никой няма да е. Аз имам три любими женски имена и без да кажа на мм кои са, го питах и той каза, че винаги е харесвал едното като моето 😁
За количката ми е голяма дилема, май ще е сайбекс, но от по-евтините.

# 482
Kaderay, избий си тези мисли от главата. Не е гаранция, че след като си родена рано и ти ще родиш тогава.  За родилното в нашата болница, освен памперс и мокри кърпи,  за бебето не искат нищо друго. При изписването се носят дрехи според сезона. За майката също дават от нощниците за родилки. Когато раждах освен нещата, които носех за себе си, ми потрябва и помпа, за да стимулирам лактацията -взех най-обикновена електрическа. Много добър избор, защото, ако трябваше с ръчна да се цедя, щях да се предам още в родилното и да спра да кърмя. Друго, което не бях взела, а се наложи е биберон-залъгалка. Щях да съм от майките ,които не дават биберони, но още с ражданено, пръстите вече бяха в устата, и то не един а по 2-3. Акушерките ме посъветваха, че това ще се превърне в проблем и е по-добре да се ползва биберон(по-малкото зло). Само за ден бебето ми имаше ръкавички - ръчичките й бяха студени, сложих й ръкавички,останаха си все така студени и й ги махнах да не се мъчи излишно,т.е. не видях полза от тях. Драскаше се понякога, но веднъж по-силно, разплака се  и явно усети причинно-следствената връзка и от тогава спря да се драска. Беше на около 20-30дни.
Количка може да се купи и след раждането на бебето, то декември, ако е студен, повечето няма да излизат на дълги разходки. А за кратките може и на ръце. Може да почакате на черния петък някоя промоция, или за Коледа. Познавам много жени, които си купиха след раждането колички, излязоха с бебето, возеха, пробваха и преценяваха дали е удобна.  Друго, което ми потрябва в родилното и беше много удобно е гащи за родилки -не си спомням марка и модел, но бяха от обикновена дрогерия и имитираха памперс гащи, но като за нас. След визитация ги слагах, въпреки че бяха дебели, бяха много удобни. Спомням си, че ги носех и след изписването, почти докато ми свършиха лохиите. Имах и от прявръзките за родилки, но тях ползвах за раждането(че не дадоха гащета да слагам) и сутрин до визитацията.
Накратко: набелязвайте неща и ако трябва бащата да тича и да ги взима. За родилното трябва да се ориентирате в самата болница какво изискват да имате.

# 483
  • Варна
Kaderay  относно количката взехме Easywalker Harvey3 + кош за кола мисля чe Moni беше (бяха на промо в комплект) , но и Altaya е права може да се изчакат промоциите както плануваме и ние, но аз държах на тази количка и цената ми хареса този момент.
Кестенче3453 възхищавам се на хора, които винаги са знаели как биха си кръстели детето . Аз не съм от тях и за момичета (може би защото не трябва да избирам такова име) ми е по -лесно, но за момче...
Решено е че няма да е кръстено на някой, но все пак искам да има някаква логика в името му да не е просто така избрано,та голяма дилема излезе. За сега само на едно Се спряхме и ММ с времето го прие. При нас проблема е че аз не харесвам традиционните имаме, а той предпочита тях и... Трябва някъде да намерим баланса 😁
Но ако някои има идея с буква Д за момче да споделя, за сега поне на тази буква сме се спрели 😆

# 484
Аз също съм с нагласа, вътрешен усет, че май ще родя преждевременно. Но се надявам да греша и все пак да дочака поне да стане края на ноември. За пазаруване още почти нищо не сме взели-освен две хавлийки за баня и спален комплект. Много ми се иска да пазарувам на черен петък, но едва ли ще го дочакаме. За него мисля да си оставя единствено количката, защото със сигурност няма да тръгна от първите дни на разходка в студа. За мъжко има с Д - Даниел.

# 485
  • София
Ние вече имаме име. Дори го съобщихме на близките. При нас също няма да е кръстено на баби и дядовци. Вчера получих зверски киселини сякаш бях изяла цяла чинийка с люти чушки. Количка имаме и ние, стерилизатор, бебешка козметика купих на промоция. Бебешки комплект за изписване, биберони и шишета също. Спомям си, че се хвалеше една помпа за кърма на марката Кенгуру. Мисля да мина до Лидл да ги видя и аз тези бебешки дрешки, докато не сте ги изкупили. Бебешка кошара имам подарък и ще я ползвам до 6 месец. После ще видим какво ще купуваме.

# 486
Tiffany A L- Thyroxin Henning 50 ми предписа ,но ги пих буквално 2седмици и сега си чакам . Много сладко ,че с мъжа ти така еднакво сте мислили .
Kaderay сестра ми е седмаче ,според майка ми ,много тежка бременност ,изключително тежко раждане  .На 17години остана без един яйчник . Все си мислеше ,че ще има репрудуктивни проблеми . Накрая забременя от раз и двата пъти . Докато беше бременна и тя и майка си мислеха ,че ще роди рано . И двата пъти преноси Grinning . Ти просто знаеш ,че при теб е било така + ти се наложи да влезеш в болница за задържане ,за това имаш такова чувство .
Аз хич не искам моето да стрелец.Баща ми е стрелец , цял живот сме на нож . Все нещо неможем да се разберем .Аз съм лъв и съм чепата , той не е от най -спокойните хора . Абе от принцесата на тати ,не разбрах кога така ни станаха отношенията . Племенницата ми и тя е стрелец и е олеле мале . Голяма сладурана ,много си я обичам ,но наистина трудно се търпи Joy Но явно в този живот трябва да се преборя с тези стрелци . Изпитание !
Викиту Изобщо не съм знаела . Аз имах име което исках от малка , ММ го отхвърли още като бяхме гаджета . Той искаше да е на баща му ,което пък аз отхвърлих ,не искам да е на някого кръстено . 2години преди да забременея ,той предложи име ,което и двамата харесахме много и така си остана . Знаехме ,че ако е момче ,това ще е името . Е да ама два дни преди да разберем пола ММ каза че вече не го усещал това име , хубаво било ,но не си представял вече сина му да се казва така . И ей така в колата ,докато пътуваме отворих именник и започнах да чета имената . Спрях се на това име което избрахме , решихме че става ,но сме отворени към други предложения . Като ми казаха ,че е момче просто това име ми изплува в съзнанието . Просто си казах това ще е . Сега много му свикнах и много си го харесвам .

# 487
Ние имаме вече за чочко но ще го кажем, като се роди. На никой няма да е, на него си. На някоя от вас гади ли и се още от време на време? Киселините за сега са само за минута-две по веднъж на ден.

# 488
  • Варна
Кестенче3453 хахай относно зодиите аз пък много се радвам ,че ще е стрелец. Самата аз и брат ми ,а сега живот и здраве сина ми ще сме през няколко дена 😁 и понеже много си обичам рд-то и винаги правя голямо парти ,като разбрахме термина и ММ ми каза край с твоя РД 😂
Но признавам от негова гледна точка не е ок да е стрелец и понеже последно време бебето не се спира, а на прегледа беше с крака на челото 🙄😵‍💫 и ММ вече се притеснява ,че ще прилича на мен. Забелязала съм че стрелците най-добре се разбират със стрелци (поне в моето обкръжение има доста вкл и с брат ми макар и с малка разлика, но много се разбираме)
Но все пак това ще е твоето дете вярвам,че не само зодията има значение , а и самото възпитание. Ще се справиш и с това "изпитание" 🤗
IRusinova аз пропуснах момента с гаденето и за момента и с киселините не съм се запознала,макар че детето имало коса 😵 и съм чувала , че когато има коса има киселини ама това са някакви поверия

# 489
Аз непрекъснато повръщаи и съм с постоянен рефлукс , направо едвам издържам вече , какви ли лекарства не пробвах и не става и не става ,26 седмица съм и не мига да си представя още 14 седмици така Sad.От може би ореди да разбера ,че съм бременна се събуждах от гадене и до ден днешен не е спряло , страх ме е да хапна нещо или да пия и ми е супер лошо постоянно.Иначе за беба и ние още нищо не сме купували , ще изчакаме до края на септември май

# 490
  • Вестерос
Аз общо три пъти съм повръщала, но и на мен все още ми се гади от време на време като ми замирише на месо или гадна манджа с лук.

Викиту, от къде взехте количката?

# 491
Вики, това с киселините и косата не е вярно! Точно 2 пъти имах киселини само през първата бременност, а детето се роди с коса около 7-8см. Добре,че беше вирнат нагоре перчем, че трябваше опашка още в родилното да връзвам. На 4м. падна надолу и започнах да й слагам по 1 щипка, на 6м. плитки й плетях.
За зодиите -ММ е стрелец, а аз овен, добре си се разбираме. Радвам се, че ще е тази зодия, а ако се роди на термин, ще е на самия рд на мъжа ми.

# 492
  • Вестерос
За зодията се надявам да е стрелец, да не се роди в началото на деветия и да е скорпион, че хич не ги понасям 😁

# 493
  • Варна
Tiffany A от Дундьо беше 1800лв включваше тези неща  https://bebino-bg.com/product/16002/easywalker-harvey-3-forest-g … 1-5-podaraka.html + кош за кола
И аз се надявам да не е скорпион особени хора са 😐😁, но и те да ми в обкръжението
Altaya значи да не очаквам киселините, поне не заради косата. А мъжа ти ще получи най-хубавите подарък за РД. Аз се радвам,че до моя ще трябва вече да съм изписана и да сме си вкъщи всички заедно.

# 494
Момичета едвам издържам. От петък не мога да дишам . Ходих на УНГ, изписаха ми стеримар, но никакъв ефект. Без капки не става. Всякакви бабини окачи, но ефект никакъв. Има ли друга мама с този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт