Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 417
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Не се притеснявай. На мен също ми казаха, че варира. Даже проф. Балев, който ми прави ФМ, ми каза, че реално календарният термин е някакво средно положение, средни стойности тогава трябва да има бебето и може да се роди и седмица след термин и всичко да е ок.
Моето пък е напред. Днеска съм на изследвания за гликиран хемоглобин, че бебето ми е по-едричко. За всеки случай. Мм и семейството му са от едрите хора, но АГ реши да ме прати и на това изследване.
Аз имах кошмарна вечер, на всеки час се будех изпотена. Не знам вие как сте, но все ни е топло и от време на време имам горещи вълни и се потя, особено като спя, от гърдите до основата на косата.

# 541
Момичета,някоя  мама да е ползвала количка на Мони?Търся евтин вариант за зимна,защото ще я ползвам  буквално до догодина май месец.Реално декември,януари ,февруари и март почти нама да излизам  с нея. Лятото ще си взема лятна ,харесала съм на Чико или Куини.Просто търся евтин и маневрен вариант.Да не тежи много, но и да не друса в дупките .Имате ли идеи?

# 542
Здравейте.
Бихте ли казали в Бургас къде мога да отида на преглед?
На почивка съм и сякаш се претоварих малко, искам да ме видят за всеки случай.
 Аз мисля за Дева Мария или Калчева. Благодаря.
Аз ходя при Георгиоски, доволна съм от Дева Мария, първото родих там, имам операция там и лежане няколко пъти, само там се доверявам. Иначе Мануелян е много добра, при нея се следя за други неща, покрай прееклампсията. Според мен и при двамата е добре. От Калчева не съм доволна аз лично.

# 543
  • София
Момичета, някоя мислела ли е за съхранение на стволови клетки? На всички онлайн лекции, които попадам имат по 1 гост от различна банка и започнах да се чудя дали не е добра идея?

# 544
Ние сме мислили и задължително ще замразим
.Сестра ми ще ражда в началото на октомври и преди 2 седмици и те сключиха договор със cells genetic , 9600 лв е пълния пакет

# 545
И аз се следя там. Попринцип при кой доктор сте?
Вярно е че си чакаме доста, но си заслужава 🍀

Препоръчвам с две вдигнати ръце Муконазал Натурал спрей за нос , позволен е по време на бременността е това просто е мойто чудо спаси положението още на 2 ден . Страхотни са по - скъпи са около 15 лв ама са супер. Аз в момента чака за фетална морфология най-накраяяяяя , че с ковида останахме леко назад за нея. Обаче съм при д-р Богомил Бойчев в Тутракан и при него се чака по 5 часа ( буквално) , моя също е в Тутракан но чакам най- много 40мин..... Часът ми е за 14:40 а в момента влизат още тези за 12:30......... За зодия , а съм овен  мъжът ми е овен, искам бебчо да си е стрелец . Майка ми е скорпион и няма да мога да издържа с още един определно😀🥰🤣

# 546
Аз изобщо не вярвам на измерването на ехографа. На една позната са й казали ,че бебето е дребничко и ще е супер ,ако успее да стане поне 2600 .Жената роди нормално 4500едро бебе . На мен 17+2 бебо в България го измериха 350-400грама след една седмица в Турция в частна болница го измериха 290грама . Сега уж е 900гр. но не се знае пак . Според мен няма нищо общо как се храним ние . Аз до 4месец бях на солети и вода и то пак в ограничени количества , дет се вика колкото да не умра хапвах нещо (което повръщах после) ,сега продължавам да нямам апетит , немога да ям много и да хапна е нещо мъничко , такива зеленчуци и здравословни неща изобщо не съм яла от началото на бременноста . А по принцип съм си ящна , обичам да хапвам ,ММ е главен готвач , без месо на маса не сядах . Година преди да забременея започнах да се храна изключително здравословно заради инвитрото уж да имам добри яйца . Grinning Колкото и да не се храня бебо е добре наддава си , то си взима от нас всичко нужно ,въпросът е че не остава за нас . Щом кръвоотока е добър аз не бих се притеснила за седмица, две изоставане . На моята лекарка като й казах че се притеснявам понеже не се храня и да не вредя на бебето ( към3ти месец очите си изплаках че не ям и няма да съм добра майка ) тя ми се изсмя и каза че няма общо с това което аз ям ,освен ако не прекалявам с кафе и не ям забранените за бременни храни . То бебето си расте въпреки моята “диета” .
За болниците живот и здраве може второто да го родя в България ,мислим да се приберем да живеем в БГ . Категорично и двамата с ММ не искаме да отглеждаме детето си тук . Мисля че си има и доста плюсове ,особено когато има избор на екип . Все пак друго си е да познаваш лекаря .

# 547
И аз се следя там. Попринцип при кой доктор сте?
Вярно е че си чакаме доста, но си заслужава 🍀

Препоръчвам с две вдигнати ръце Муконазал Натурал спрей за нос , позволен е по време на бременността е това просто е мойто чудо спаси положението още на 2 ден . Страхотни са по - скъпи са около 15 лв ама са супер. Аз в момента чака за фетална морфология най-накраяяяяя , че с ковида останахме леко назад за нея. Обаче съм при д-р Богомил Бойчев в Тутракан и при него се чака по 5 часа ( буквално) , моя също е в Тутракан но чакам най- много 40мин..... Часът ми е за 14:40 а в момента влизат още тези за 12:30......... За зодия , а съм овен  мъжът ми е овен, искам бебчо да си е стрелец . Майка ми е скорпион и няма да мога да издържа с още един определно😀🥰🤣
Д-р Деян Малчев☺️

# 548
Момичета,някоя  мама да е ползвала количка на Мони?Търся евтин вариант за зимна,защото ще я ползвам  буквално до догодина май месец.Реално декември,януари ,февруари и март почти нама да излизам  с нея. Лятото ще си взема лятна ,харесала съм на Чико или Куини.Просто търся евтин и маневрен вариант.Да не тежи много, но и да не друса в дупките .Имате ли идеи?
Аз бях харесала на Лорели Римини (https://rayatoys.com/detska-kolichka-lorelli-rimini-chanta-greyandblack-dots)- 2в1 е, но ако решиш може да си вземеш и коша за кола. В магазините, в които я гледах ми се стори доста лека и маневрена, плата и беше хубав, като минус забелязах, че коша за багаж е малко малък. Имаше и доста хубави отзиви за нея.

# 549
Здравейте. Преди 3 години си взех точно тази количка. Струваше 350 лева на промоция в Айко. Лошото е че едното колело се разлюля и почна да скърца още след преминаване на летния кош.

Аз бях харесала на Лорели Римини (https://rayatoys.com/detska-kolichka-lorelli-rimini-chanta-greyandblack-dots)- 2в1 е, но ако решиш може да си вземеш и коша за кола. В магазините, в които я гледах ми се стори доста лека и маневрена, плата и беше хубав, като минус забелязах, че коша за багаж е малко малък. Имаше и доста хубави отзиви за нея.

# 550
  • Вестерос
На живо тези Лорели на мен ми изглеждат паянтови

# 551
Добре дошла на Wanderers. Пожелавам ти успешно до финал. Които сте с инвитро, предполагам, треперите повече и е нормално.

Flame, не се обезкуражавай! Чудиш се дали така ще можеш да изкараш до края. Ще можеш. Цялата бременност съм с контракции, болки, твърд корем, на моменти не мога да ходя. Началото се отлепваше плацентата, кървях, лежах. После плацента превия, за всичко повишено внимание. Пък имам близки жени, дето с много по-тежки случаи от мен имат живи и здрави деца. Но нещата се оправят и това в голяма степен се дължи на моя оптимизъм и пълна вяра. Когато нещо не е наред, си говоря на тялото, обяснявам му какво трябва да направи, поправи. То ме слуша... Grinning Разбира се, почивам много и не ходя на работа, то няма как. На 40 год съм, да добавя. Първата ми бременност също беше цялата контракции и доносих до термин. Така че... спокойно, нещата са и в твоите ръце. Пожелавам ти всичко да е наред.

За ехографите - те не са кантари. Много често измерват неправилно. Първото ми бебе преди да се роди няколко пъти им се стори голямо. Завайкаха се, че ще мине 4 кг до термин, а се роди 3160. "Седмица назад, седмица напред...", а някои сме с ранна овулация, други с късна, ето ви я седмицата. Аз не бих се притеснила за това, освен ако не се забележи, че е спряло да расте. Не дай Боже никому!

За Майчин дом ми казаха, че всичките етажи, където настаняват родилките, са ремонтирани, половината стаи са вип и полувип. Аз бях във вип, но на неремонтиран етаж преди 7 год и не беше лукс, но си имах "своя" баня. Сега е много по-добре като условия. Родилните зали са съвсем модерни, индивидуални и с бани, но практиките са си традиционна медицина - без топки и басейни. Във всеки случай там ще раждам отново. Първия път се погрижиха много добре за мен, хем без избор на екип. Но храната не става за ядене!

Момичета, говорите ли си на бебета, на ум, на глас? Аз да, всеки ден. И таткото поздравява бебчо, а каката най-много му приказва, пуска му музика... една романтика е... до раждането. Grinning После ще видим! До скоро бебето ми беше много абстрактно, но започна да придобива все повече "човешки облик" и вече нямам търпение да го видя и нагушкам.

Пропуснах: втори път количка на лорели няма да си купя. Колелата някак блокираха скоро след покупката и беше голяма мъка да я бутам, хем лятна. Но все пак нека всеки си преценява.

# 552
  • Вестерос
Говоря й постоянно аз, пея й една и съща песен от време на време от два месеца насам.

# 553
Привет и от мен. Включвам се сега, защото съм много суеверна ☺ и все су притеснявам, че неща ще стане. Това ми е втора бременност. Но…..с моя късмет съм със скъсена шийка и доктора ме наплаши много за плегдевременно раждане.

# 554
Привет и от мен. Включвам се сега, защото съм много суеверна ☺ и все су притеснявам, че неща ще стане. Това ми е втора бременност. Но…..с моя късмет съм със скъсена шийка и доктора ме наплаши много за плегдевременно раждане.
 Добре дошла Simple Smile .Колко мм ти е шийката? Май много мами сме така.Да се надяваме,че всичко ще е  наред  и ще си изкараме до финала.Всяка мама да си гушка едно хубаво 3-4кг бебче. 😁

Общи условия

Активация на акаунт