Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 427
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Първо усетих, че имам коричка на горнището на мястото на зърното, видях го че е засъхнало. Не съм усетила, че е текло. После се сетих от какво може да е-стиснах и видях белезникавите ситни капчици. Не се учудвам, защото естествено спрях кърменето, без медикаменти. Дълго време след спирането, ако стиснех, пак имах капчици. Тогава лекарите казаха, че е нормално.

# 526
Да споделя опит от протекторите за зърна (моите не са вдлъбнати), бях си купила два вида, защото бяха се разранили зърната. Не ми свършиха работа, нещо не се получаваше кърменето. Изцеждах и хранех с шише през този период, но това също ми дойде в повече. По цели нощи цедях, хранех, стерилизирах и пак отначало. Накрая се предадох, бутнах гърдата, примрях от болка и си казах, това е положението, не мога повече. След три дни като по чудо зърната се бяха оправили, всички болки бяха свършили, бебето цокаше... Та не мога да дам обобщение на моя опит, освен, че с тия протектори не се справих и бебето не ги искаше. Ползвах ръчна помпа, понеже електрическа никога не съм ползвала, а тази ми я дадоха нова, та не мога да сравня. Но помня, че беше уморително това помпане.

# 527
Феталната морфология мина🥰 Бебка тежи 793gr (24+3). 100% Момиченце ще си имаме☺️🌸🥰🥰🥰🥰 Всичко се развива нормално шийката е 34.2ммм беше 40 , но мисля че с растежа и тя се скъсява не знам. Нямаме хубави снимки и на диска понеже се беше скрила с ръчички , както предния път.. Ниско разположена , и предна плацента. Лекарят беше много усмихнат , каза всичко подробно погледна по два три пъти , гледаме с вагинален за шийката.

# 528
Момичета, много сте активни днес, супер! Браво, че сте почнали с покупките. Аз още нищо не съм гледала. Но аз си работя и нямам много време. А и ще работя до ноември, след това ще го мисля и ще се възползвам от вашите мнения и съвети Simple Smile
В деня, когато казаха, че е момченце, ми дойде отвътре името. Някак преди това дори не осъзнавах, че съм бременна, не му придавах толкова значение и някак беше като проблясък. ММ не е много съгласен, искаше да бъде кръстен на баща му, но аз съм инат и няма да отстъпя. Все пак ще носи неговата фамилия, бащиното име е негово, та мисля, че имам правото поне едно име аз да му дам.
Засега с килограмите горе-долу добре се справях - качила съм 4, но сега почнаха постоянни контракции и май няма да мога толкова да се разхождам и да практикувам йога и гимнастика, та сигурно ще качвам много повече следващите месеци...

# 529
Викиту аз съм в Германия и практиката тук е различна . Днес примерно бях на тонове ?! Стана ми много странно и ужасно рано . Казаха ,че се правило в тези седмици вече . Отделно ,че шийката на матката ми я гледа абсолютно на всеки преглед без изключение ,което също май е по- различно от България . Хем с пръсти ме гледа отдолу ,хем с вагинален да я измери мисля че и накрая с коремен да видим бебето . Днес примерно един час след обременяването с глюкоза ми взеха кръв и ми казаха ,че ако има нещо притеснително утре ще звъннат ,ако всичко е наред няма да звънят . Което си е абсолютно нормално за Германия . Можеш да си вземеш изследванията ако изрично ги помолиш за копие . Но иначе го смятат за излишен стрес да си гледаш резултатите ,ако искаш второ мнение просто пращат изследванията на лекаря който поискаш . Така че аз нямам да си знам как е минало изследването днес ,само дали е добре или не . И тук пожелателно секцио е ужасно скъпо и непрепоръчително . Ако виждат ,че много се мъчи родилката и раждането не напредва ,разбира се че го предлагат и е безплатно тоест спешно секцио . Но така страх ме е искам секцио .. мнооого трудно . Незнам дали е така във всички болници ,но в тази която аз ще раждам си има басейн също безплатен . Ако искам да раждам във вода ,или да си изкарам там контракциите примерно . Има топки ,въжета всякакви чудесии . В България е доста по - различно всичко . Интересно ми е в България кога се избира болница ? И кога започва меренето на тонове ? Който е запознат да споделя .

# 530
Викиту аз съм в Германия и практиката тук е различна . Днес примерно бях на тонове ?! Стана ми много странно и ужасно рано . Казаха ,че се правило в тези седмици вече . Отделно ,че шийката на матката ми я гледа абсолютно на всеки преглед без изключение ,което също май е по- различно от България . Хем с пръсти ме гледа отдолу ,хем с вагинален да я измери мисля че и накрая с коремен да видим бебето . Днес примерно един час след обременяването с глюкоза ми взеха кръв и ми казаха ,че ако има нещо притеснително утре ще звъннат ,ако всичко е наред няма да звънят . Което си е абсолютно нормално за Германия . Можеш да си вземеш изследванията ако изрично ги помолиш за копие . Но иначе го смятат за излишен стрес да си гледаш резултатите ,ако искаш второ мнение просто пращат изследванията на лекаря който поискаш . Така че аз нямам да си знам как е минало изследването днес ,само дали е добре или не . И тук пожелателно секцио е ужасно скъпо и непрепоръчително . Ако виждат ,че много се мъчи родилката и раждането не напредва ,разбира се че го предлагат и е безплатно тоест спешно секцио . Но така страх ме е искам секцио .. мнооого трудно . Незнам дали е така във всички болници ,но в тази която аз ще раждам си има басейн също безплатен . Ако искам да раждам във вода ,или да си изкарам там контракциите примерно . Има топки ,въжета всякакви чудесии . В България е доста по - различно всичко . Интересно ми е в България кога се избира болница ? И кога започва меренето на тонове ? Който е запознат да споделя .
и аз бях на тонове преди три дена

# 531
В България избираш по-скоро лекар и раждаш там, където работи той.Така поне съм аз и повечето мои познати.Това е когато си плащаш за избор на лекар разбира се.Ако не, избираш болница и раждаш по здравна каса при, който се паднеш.
Относно избор на име....голямо чудене пада.Аз исках да е на майка ми, но ММ не харесва името хич иначе няма против да е на нея.Много тъпо.А друго нищо не ни хрумва за сега.Със сина ми знаех как ще се казва почти веднага.А сега никаква идея и си я наричаме Госпожицата😃 за сега.

# 532
Кестенче, в България или поне в Бс, тонове се следят оноло 36 г.с. и се следят веднъж седмично. Раждането е там кудето е доктора ти  ако той не изражда, избираш вече болница, или по- скоро си оравиш уговорка с лекар, т.е. пак избираш екип. В Бс няма още въжета, топки и басейни, не знам за други болнкци в България. Иначе знам че тук едната болница предлагаше преди 8-9 год раждане във вода ( тип джакуси) ама тогава беше достаааа скъпо, а сега даже не знам дали се предлага.

# 533
  • Вестерос
Аз днес бях също на тонове за пръв път.

# 534
Момичета, да се цопна и аз тук, че навярно ще се запиша за последните дни на декември.. По принцип терминът ми е януари, но съм с инвитро и 38-та седмица ми попада в тази година..Това ще ми е първото бебе, чакаме момиченце . Късмет на всички бъдещи мами🍀

# 535
От приятелки и сестра ми знам че в Токуда и Надежда има топки, както и раждане във вода и разни други готини екстри. По принцип тоновете трябва да се следят от влизането в 8ми месец (т.е. 31г.с.) и в Токуда поне знам че е така (сестра ми два пъти ражда там). Но все пак в тези болници се плаща стабилно за раждане. Там може да си избереш екип, а може и просто да отидеш да родиш там, но цената е една и съща.

За държавна имам отзиви само за Тина Киркова и Майчин Дом. За Тина Киркова положението е оле мале 😳 особено ако не си във ВИП частта. Иначе и на двете места самите отделения където се ражда са много добре оборудвани, но там където оставаш след раждането, е доста зле. Наскоро направиха ремонт в Майчин дом и може да е една идея по-добре. Не съм запозната дали има екстри като топка и раждане във вода, но ако някой го интересува, мога да разпитам приятелки, които работят там.

П.С. На мен също ми мерят и проверяват шийката с вагинален ехограф на всеки преглед, и на частно и по ЗК 😎

# 536
Здравейте.
Бихте ли казали в Бургас къде мога да отида на преглед?
На почивка съм и сякаш се претоварих малко, искам да ме видят за всеки случай.
 Аз мисля за Дева Мария или Калчева. Благодаря.

# 537
Ох, ще прозвучи зле но е самата истина-никъде! Тук, доверие на никой нямам отдавна. Аз ходя при двама-д-р Мануелян и д-р Кироваков. Каквото и да ви кажат тук-добро или лошо-си го проверете още веднъж в читава клиника.
Здравейте.
Бихте ли казали в Бургас къде мога да отида на преглед?
На почивка съм и сякаш се претоварих малко, искам да ме видят за всеки случай.
 Аз мисля за Дева Мария или Калчева. Благодаря.

# 538
В 1АГ има раждане  във вода.Дали е актуално идея нямам.Стаите също не знам как са за престой сега.Аз не съм имала проблем преди 10-тина години.Общо взето за 3-5дни не е проблем.Единствено храната е отвратителна.Не бих пробвала нещо различно  от чайчето ,което дават веднъж 3 дни. Сега лежах в патологията  и там не е толкова  зле.

# 539
Момичета, днес се включвам, за да споделя притесненията си, с което се надявам да ми поотминат. Вече съм в 7ми месец и на прегледа ми вчера усетих, че вече май се почва с по-сериозните неща.
Първото, за което се уплаших, но лекарката не се трогна, е че според измерванията на бебка отговаряше на 7-10 дни по-малко. Аз веднага изпаднах в паника - храни ли се достатъчно, кръвотокът добър ли е, защо не наддава толкова много. Пуснаха доплер и каза, че през пъпната връв движението е идеално, така че би трябвало да си взема каквото й е необходимо. Знам, че това са само апаратни изчисления, но все пак се разтревожих, а АГ каза, че е напълно нормално да се движи +/- до 3! седмици около термина, тъй като бебета, родени 2.6кг и 4.3кг. се смятат за доносени и нормални,  а разликата между тях е голяма.
А второто ми притеснение е, че още на място в кабинета матката ми беше много чувствителна и втвърдена, без аз да усещам нищо. АГ каза, че ще си пия постоянно Но-шпа, магнезий (до 2 Диаспорала на ден), както и Алеракт. Аз от години имам няколко малки миоми и тя каза, че жени с миоми обикновено имат доста повече контракции, защото самата матка е "слабо място" (щом да ги имам). Иначе шийката засега не се е повлияла силно от тези контакции и беше 32мм мисля, което е нещо положително, но трябва да внимавам и да се следя. След срещата с АГ, явно и от тревожност, си напипвам постоянно твърд корема..

Като цяло след прегледа в главата ми има едно голямо МРЪН и чуденки дали това са нормални неща, с които можеш да избуташ до термин... И се моля бебка да си изчака, за да излезе напълно доносена. Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт