Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 432
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Steliqna89 няма случайни неща. При мен баща ми (с които сме в прекрасни отношения) и мъжът ми са с буквата Д , затова сега ми се иска и третия мъж в живота ми е да е с тази буква, а живот и здраве неговите три имена ще са Д....Д....Д....., т.е символиката винаги ще е налице изричайки имената му. Само фамилията е съвпадение да е с буквата Д, но за момента до тази символика стигнах. Повече ми харесват такива идеи отколкото кръстено на....и по странното е че мъжа ми я одобри. Но пък името на което сме се спрели за сега първите букви са съчетание между всички баби и дядовци и никой няма да има притенции , че не сме го вкл в името на детето (не че съм дала шанс за такива дебати, но може да се изненадат и от мен самата )Laughing

Кестенче3453 в коя болница ще раждаш? Аз вчера питах АГ дали трябва вече да говорим за това /понеже искам и при него да раждам/ каза следващия път т.е октомври/. А относно коса, кожа, нокти - при мен е обратното косата и ноктите растат ужасно много и без много третиране (плюсът на София , че като не вали няма влага като във Варна и косата ми харесва това), а кожата ми никога не е била по- хубава. Знам, че всичко ще ми се върне ама сега много им се радвам Simple Smile

# 511
Ние вкъщи сме лъв и стрелец и се разбираме. Е, лъва си има своето его. Аз много се радвам, че бебка ще е стрелец и силно се надявам да устискам да не я родя по-рано.
Относно носа- има едни капки Ialoclean - нямат ксилометазолин и могат да се ползват повече. Бяха ми изписани от една алерголожка. На мен добре ми действат когато имам нужда.

# 512
Разбирам те напълно, аз съм същата 😕 Обаче УНГто и АГто категорично казаха “не” и след няколко дни не спане се оправи положението с Наривента. Стискам палци и при теб да се подобри 🙏

При мен е много тежко положението. Не мога да заспя ако не се отпуши, а понякога нощем се будя и пак никакво заспиване, докато не се отпуши. Една седмица нищо ми нямаше и снощи пак. Пръскам веднъж и край. Опитвам само в много краен случай да го ползвам но понякога е просто наложително. Тук на морето с тая влага е ужас.
Аз лично не бих ползвала Виброцил и други стандартни капки за нос, защото са много противопоказни по време на бременост. Дори при нормална употреба се слагат макс две седмици..

По добре се консултирайте с УНГ отколкото да взимате нещо, което не е окей да се приема по време на бременост. Аз имах много проблеми с носа и на мен ми изписаха Наривент https://apteka.puls.bg/bg/dihatelna-sistema/narivent-nazal-sprei-20ml-48060. Имайте в предвид, че което и друго алтернативно лекарство да ползвате, ефектът му ще е по-слаб от този на Виброцила и стандартните ксилометазолинови капки за нос и трябва да сте упорити и поне няколко дни да ги използвате за да получите облекчение. Знам че е неприятно, но се изтърпява 😕

# 513
Аз се надявам на скорпион. Вкъщи много огън се събра и имаме нужда от потушаване с вода. 😂 Мъжките стрелчета са големи бърборковци, всезнайковци и философчета. А как обичат да не им пука за нищо… така че стискам палци за най-дълбоките води Simple Smile

# 514
Препоръчвам с две вдигнати ръце Муконазал Натурал спрей за нос , позволен е по време на бременността е това просто е мойто чудо спаси положението още на 2 ден . Страхотни са по - скъпи са около 15 лв ама са супер. Аз в момента чака за фетална морфология най-накраяяяяя , че с ковида останахме леко назад за нея. Обаче съм при д-р Богомил Бойчев в Тутракан и при него се чака по 5 часа ( буквално) , моя също е в Тутракан но чакам най- много 40мин..... Часът ми е за 14:40 а в момента влизат още тези за 12:30......... За зодия , а съм овен  мъжът ми е овен, искам бебчо да си е стрелец . Майка ми е скорпион и няма да мога да издържа с още един определно😀🥰🤣

# 515
  • София
Поръчах електрическата помпа за кърма на cangaroo, има намаление в baby.bg, не успях да намеря по-ниска цена за тази помпа от посочената там. Ако, някой си търси да знае Simple Smile.

Относно зодиите ние сме 2 козирога, бебока трябваше и той да е козирог, но поради секциото вероятно ще е стрелец. Нямам негативни впечатления от стрелците. Имам един колега, много е сладкодумен. Четох, че са с добро чувство за хумор и са забавни.

ПС: Да напиша и тук, лидълските дрешки не са лоши. Мекички са на пипане и чувалчетата пишеше, че са от органичен памук.

# 516
  • София
Много ми е кеф, като е активна темата, да знаете!  Relaxed

Викиту, с буквата Д любимите ми имена за момче са Дамян и Даниел. И двете са ми в списъка, само с Дамян ми е трудно да си представя галеното име. Някои казват, че не е нужно галено, но аз искам да си има и да ми харесва Sweat Smile

За зодиите... да знаете как се преродих, откакто спрях да вярвам в зодии. Направо ми олекна Laughing

За покупките единственото, което мога с две ръце да препоръчам е относно столчетата за кола. Откакто открих "Деца на борда" (https://kidsonboard.bg/) почна да ми просветва какво да търся и по какви критерии (да има добра оценка от краш тестове, да не е 0-36 кг, да е обратно на движението). Имат и тема във формуа, където може да се задават въпроси за столчетата за кола: https://www.bg-mamma.com/?topic=1313115

Де да имаше нещо подобно и за колички... не държа нова да купувам, но то и втора ръка има всичко и ми се завива свят. Препоръки да искаш иначе, всеки си хвали неговата количка обикновено Grin

# 517
ZiggyStardust с каката имаше много колички пак, но 2-3 бяха похвалените и лесен беше избора. Сега като видях двете чертички реших, че ще си купя същата. Да, ама не... спря за българският пазар, останали някакви налиности с цветове които изобщо не са ми по вкуса. Та се почна търсене на количка... 2 дни четох и се обърках дали не е по добре са не излизаме. То не бяха колела ( преди се предпочитаха помпещи, сега се отричат), то не бяха колани ( преди бяха 4 и 5 точкови, сега и на 9 попаднах, все едно на рали ще ходим) , сега скоро попаднах и че голямо значение имало и въздохувода...Flushed
Като цяло имам опит с шредната с която я бутах до 18 месеца, за това искам да я видя и пробвам, за да знам лека ли е  тежка ли е и т.н. Simple Smile

# 518
https://www.baby.bg/product/cangaroo-glow-xn-d220/ Ето такава е моята ел.помпа. Преди 6г.беше 75лв, сега цената е добра. 9м.я ползвах и накрая леко разширих клапата ( аз съм си виновна), но има резервна, реших да не я почвам нея, а да си я пазя. Та, затова ми беше трудно изцеждането накрая. Хубавото е, че на нея ставаха да се навиват шишетата ми на Авент, които имах(стъклени). Та направо тях си ползвах понякога. Ръчна помпа не съм имала, не бих си и купила и сега. Голяма мъка ми се струва да се върши тази работа ръчно. А и като се сетя посред нощ, че съм цедяла, благодат беше, че сама си действаше, а аз придремвах. Та, дами, по-добре нисък клас електрическа, отколкото висок-ръчна. Е, ако ви се дават средства, взимайте скъпите електрически, но за тях отзив нямам.
Име сме избрали още преди да забременея, ще бъде кръстено на ММ.

# 519
  • София
Altaya. твоята помпа пише, че е с презареждаща батерия. Мисля, че ще е полезно да кажеш колко време г/д издържа батерията след зареждане?

Интересувам се някой купил ли си е вече протектори за зърна и крем за мазане? Препоръки

Аз взех тази на същата марка и се включва в ел. мрежата идва с безплатна доставка до офис. Слагам в скрит текст да не се счете за реклама Simple Smile :

# 520
Аз купих крем за зърна на Мустела

# 521
Писах, писах и постът ми се изтри 😁
Не мога да кажа със сигурност колко издържа батерията. Не съм я зареждала по протокол. Имало е случаи, в които съм цедяла повече от половин час, и такива, в които за 10мин всичко е готово. След като приключи процедурата, слагах да се дозареди. Никога не е спирала по време на цедене и да ме остави насред нищото.

# 522
  • Вестерос
Ходих на един курс на И мама знае, там препоръчаха крема - Пуролан крем, от 33 г.с.  може да се ползва. Препоръчаха също-Подплънки с гел след 48 час на раждането може да се ползват и имали давност 72 часа. Казаха да не се запасяване с протектори за зърна, само ако има нужда.

И аз съм се насочила към същата Ел. Помпа. Иска ми се на Медела, но са си скъпички, а е възможно и да не ми трябва.

# 523
Протекторите наистина са ако има нужда. Покажете ги на бащата, ако трябва, ще донесе. На мен ми потрябваха, въпреки че акушерките ми се скараха, така детето се мъчело да суче, но при засукването мен ме оставиха сама да се справям, заради спешен случай и зърната ми се разраниха и нямаше как. Спомням си, че се мажех и с Гармастан, но той е с отмиване.
П.п. вече имам и коластра -на няколко пъти имам капчици по горнището на пижамата. Не съм говорила с АГ, но май не е нещо странно или притеснително.

# 524
  • Вестерос
Какъв цвят беше?

Аз днес бях на преглед, бебето е големичко 😁 Ще правя някакви кръвно изследване за глюкоза, но не е обременяване.

Общи условия

Активация на акаунт