Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 439
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
И аз хич не съм си представила, че ще е стрелец:) Мм и каката са скорпиончета, като цяло много исках 2рото да е лятно, но увиии... това което искаш най-много го нямаш Simple Smile
Декември ми е доста натоварен месец, много именници, много празници и доста хора с рожден ден, та не знам ще си намерили беба празен ден, че да е само за нея Simple Smile
За име още не сме говорили, като цяло и аз съм с дилема. Първото е кръстено на някого, сега се очаква и второто да е, а аз съм си избрала име, което е с моята буква Simple Smile Мисля към октомври вече са го обсъждаме това с името, може би и аз вече ще имам предложение с 1 име  а не с 4 Simple Smile
За пазара на беба още не съм започнала активно. Гледам за сега комплект за изписване, но нищо не ми харесва. С каката имаше супер много и хубави, сега сякаш всичко ми е еднакво, нищо не ме грабва. Даже вече си мисля да си го сглобя сама. Купих едни чаршафи от Айко на предната промоция и харесах кошара, която докато измеря и промоцията преключи, та ще си изчакам търпеливо да я намалят пак. Количка харесах, но искам на живо да я видя, което ще стане края на септември. ..
Момичета, знам че скоро я обсъждахме темата, ама как вървите с кг? Аз всеки месец по 2 кг качвам, имам чувтсвото че ще се пукна вече.... не ям повече, хапвам доста плодове, сладко... ям веднъж на седмица и пак съм подута. Лошото е че месо не ям, та основното ми е ориз, картофи и всякакви сезонни зеленчуци в комбинация. Лошото е че вечер едвам се движа, подуват ми се краката все едно от колената на горе, чак кълките ми се допират една в друга. През деня нямам такива проблеми  а да не казвам целулита ми как е до колената вечер...... ужас, а къде е чак декември
Оххх стана дълго Simple Smile

# 496
Не се настройвайте за преждевременно раждане. Няма по-голяма мъка за една майка и бебе да бъдат разделени по-рано. Стресът и липсата са големи. Почивайте си и мислете положително. Бебчето също чувства вашите емоции. За покупките не се притеснявайте също. Ако се наложи бебето да се роди по-рано, то ще стои в неонатология, вас ще изпишат на 5-ти ден и ще имате няколко седмици да се подготвите с всичко най-необходимо, докато го изпишат. След операция, докато сте в интензивното, таткото от първата аптека ще може да купи 1 пакет памперси, превръзки за родилки, обезболяващи свещички и лепенки за секцио. Препоръчвам взимането на помпа за болницата, защото ако бебето не е с вас няколко седмици, ще е добре още от началото да стимулирате кърмата, да се изцеждате на всеки 3-4 часа всеки ден и да оставяте в болницата да го хранят с нея. Така ще можете да правите нещо за бебчо макар и от разстояние. Те ще ви казват и кога му свършват памперсите и ще му носите. Всичко друго си имат. И пак да кажа, нека не се налага. Simple Smile

# 497
  • Вестерос
Chereshkaa, мен ме спасиха промивките на носа с топла вода и сол. https://happygreen.bg/promivka-na-nosa-s-kanichka-jala-neti/

Също така си бях взела едно инхалаторче от аптеката, твърдо, което е и се вдишва до три пъти на ден ментов мирис и отпушваше.

rolzet, за кг, вече съм + 12кг Sad. Също месо не ям, сладко не ям, само плодове, зеленчуци, риба, но ям и пълнозърнест хляб, макарони и явно от там си трупам, защото ми е постоянно топло и не мога много да обикалям по улиците.

Аз имам два проблема за сега, не знам вие дали ги имате, имам топли вълни, вечер като спя и се изпотявам доста на деколтето, раменете, врата, все въртя възглавницата. Вторият, сърбят ме от време на време ареолите и гледам са като сухи, все едно се белят...

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 10:37 от Tiffany А

# 498
  • Варна
Rolzet разбирам те с многото празници в един месец и в нас декември е така и февруари е другия месец пълен с рожденици и това е 😁😁 летни бебета няма в рода ни , но все някак се справяха родителите ми.
За килограмите мисля,че е много индивидуално и аз не ям месо хапвам повече въглехидрати от преди бремеността, но кг са + около 7-8  и е само на корем. (Сутрин даже не се чувствам бременна към следобед усещам повече корема)
Другите ми части все още не са претърпяли промяна. Не мисля,че трябва сега да гледаме това, хапвам си каквото ми се яде,а  после ще понамаля пиците (нашето бебе е малък италианец само пици и сладолед ми се яде 😂)

# 499
Леле колко много сте изписали момичета 😁 за покупките ние сме до никъде 😁 купихме 2 гащеризончета и едно екипче. Харесала съм кошче-люлка, кошара, скрин и гардероб, но ще изчакам още малко преди да ги поръчам, за количката просто нямам идея. За по дребните неща съм набелязала, но искам да се разходя да видя какво има и в магазините.
  Като цяло смятам че бременността ми върви много добре, апатит имам, повръщане в началото от преяждане 😁, киселини още не знам какво е, качила съм само 6 кг, а си похапвах от всичко по много 😁 и се чувствам много добре. Бебчето върви нормално за седмиците си и до сега не сме имали някакви проблеми, надявам се до края да сме така. Пожелавам на всички, толкова лека бременност и дано всички имаме щастлив и без проблемен  край. 🤗
  Относно името, още след като разбрахме че съм бременна казах на ММ, че според мен ще е момче и дори и име му сложих 😁 и сега 20 седмици по-късно разглеждаме и мислим имена, но все първото си ни харесва най-много. 😊

# 500
Аз забременях 65кг , после свалих до 60 сега съм 70кг , но не ям чесно казано много . Веднъж на ден и останалото е пуканки и сладичко . Аз пък бих искала да е скорпион ,няма скорпион с който да не се разбирам Grinning .Днес бях на тонове ,много рано ми се стори ,но явно е такава практиката тук . Всичко е нормално иначе с бебо 900грама го измери 25+2 . Каза да се запиша в болницата за раждане ,че имало голям наплив . Боже кога стигнахме до тук . Много бързо ми мина времето ,незнам за вас ,но на мен много ми хареса да съм бременна . Въпреки че 4месеца повръщах и бях парцал ,спрях да ям месо и яйца . Все пак много ми хареса . Ако ме питате искам да съм като слоновете с 2години бременност . Кожата ми и тя стана ужасна ,косата също ,ноктите супер много ми се чупят . Но дали защото е инвитро или незнам и аз ,абе много съм щастлива най-хубавия период от живота ми е това .

# 501
  • Вестерос
Като каза коса, моята се промени тотално, вярвате ли ама я мия на една седмица, просто тя изглежда като измита преди малко. Никакво омазняване. За кожата, в началото беше много суха навсякъде. А съм с нормална, след 4 месец се оправи, но почнаха да ми излизат пъпки по челото 🙄

# 502
И на мен все още ми се гади (в някои дни много и тези сега са точно такива) и повръщам от време на време. От цялото мъчение поне не качвам килограми. Име нямаме избрано. Аз харесвам едно, което мъжът ми не харесва. Искам да е на свекър ми. Едно време ме беше страх да нямам натиск да кръщаваме на него, защото е с чепат характер и трудно се разбирам с него. А като разбрах, че е момче, така го почувствах, че искам поне буквата да му носи. Никога няма да спра да се изненадвам от хората, включително и от себе си. Обаче моят мъж не е въодушевен, макар че той се разбира с баща си. Май не харесва името, което му предложих, пък с тая буква няма много варианти. С покупките сме точно до никъде. Последните месеци имаме такива високи извънредни разходи, че едва се оправяме. Не остава ресурс за бебешки покупки. И ремонт ни чака, а се помайваме и отлагаме ли отлагаме. Не искам да внасям още вещи преди да направим ремонта, че ще е голямо разместване. Важното е, че на всичко това ме е обзело всемирното спокойствие и съм над всякакви неща. Дори съм в процес на преодоляване на плацентата превия, вдигнала се е малко нагоре. Тези дни нямам търпение да видя бебчо и съм се размечтала как искам да родя. От първото раждане имам хубави спомени, много щастливи. Нямаше проблеми тогава и съм се размечтала и сега да е така. Simple Smile

# 503
При мен в 21 седмица се въртя около 62 кг (като забременях бях 64). Гледам да не се ограничавам, но и не прекалявам с тесто и сладко. За киселини - винаги съм имала, но откакто съм бременна ужас... за сега ми помага гавискон , но не го пия постоянно.

За покупките - нищо не съм купувала, нямам и списък с неща, които ми трябват .. Често мисля да поизчакам още малко и тогава да започна.

За имена - още не сме решили, даже не знаем дали ще е кръстено на някой.

Иначе на 2ри съм на женска консултация,  нямам търпение да видя до къде сме, сигурно АГ ще ме прати на обременяване,тъй като съм с ИР.

# 504
При мен нищо не върши работа, само Вибрицил. И преди имах проблеми с тоя нос и сега пак ама много по-зле. Снощи въздух нямах. Ту едната ноздра, ту другата. Имам купени Стеримар-слаба работа, купих Низита унгвент за нос-слаба работа, пробвах и най-новия Синулан Експрес (не си го купувайте, такава гадост няма никъде, едва не припаднах от гадното му действие и миризма), пробвах и Хумер но и той едва едва. Просто нямам избор и съм на Виброцил, с друго не се отпушва моя. Момичета, не яжте картофи и ориз повече от веднъж седмично, от тях се качва много. Месо, салати, плодове, овесени ядки и т.н. Аз съм с наднормено тегло и не смея да се отпусна.
Момичета едвам издържам. От петък не мога да дишам . Ходих на УНГ, изписаха ми стеримар, но никакъв ефект. Без капки не става. Всякакви бабини окачи, но ефект никакъв. Има ли друга мама с този проблем?

# 505
  • Вестерос
Ориз не съм яла от май месец, до тогава това беше една от петте храни, които можех да ям, но виж картофи хапвам веднъж седмично поне.

# 506
Аз лично не бих ползвала Виброцил и други стандартни капки за нос, защото са много противопоказни по време на бременост. Дори при нормална употреба се слагат макс две седмици..

По добре се консултирайте с УНГ отколкото да взимате нещо, което не е окей да се приема по време на бременост. Аз имах много проблеми с носа и на мен ми изписаха Наривент https://apteka.puls.bg/bg/dihatelna-sistema/narivent-nazal-sprei-20ml-48060. Имайте в предвид, че което и друго алтернативно лекарство да ползвате, ефектът му ще е по-слаб от този на Виброцила и стандартните ксилометазолинови капки за нос и трябва да сте упорити и поне няколко дни да ги използвате за да получите облекчение. Знам че е неприятно, но се изтърпява 😕

# 507
IRusinova и аз това ядях главно, преди обаче тая бременност. Сега яйца ям от дъжд на вятър, месо не ям, едва понасям аромата на каймата и като цяло на печено месо, та какво може друго да ядеш всекидневно. Хайде сега има тиквички, пипер, има разнообразие, ама след месец... пак стигаме до картофи, ориз и т.н.
Кошмарно е да си вегетарианец, поне за мен Simple Smile трудно намирам с какво да разнообразя храненето...

# 508
Направо ме разби с това, че си Лъв и не искаш стрелец и не се разбираш с баща ти, който е стрелец😀
Аз съм лъв баща ми лека му пръст беше стрелец и страшно много се разбирахме ( а не  почина като бях малка или нещо такова), мъжа ми е стрелец също се разбираме много добре и сега живот и здраве и бебока и той. Все се шегувам, че ми е писано винаги мойте мъже да са стрелци и съм много доволна от това 😊

Tiffany A L- Thyroxin Henning 50 ми предписа ,но ги пих буквално 2седмици и сега си чакам . Много сладко ,че с мъжа ти така еднакво сте мислили .
Kaderay сестра ми е седмаче ,според майка ми ,много тежка бременност ,изключително тежко раждане  .На 17години остана без един яйчник . Все си мислеше ,че ще има репрудуктивни проблеми . Накрая забременя от раз и двата пъти . Докато беше бременна и тя и майка си мислеха ,че ще роди рано . И двата пъти преноси Grinning . Ти просто знаеш ,че при теб е било така + ти се наложи да влезеш в болница за задържане ,за това имаш такова чувство .
Аз хич не искам моето да стрелец.Баща ми е стрелец , цял живот сме на нож . Все нещо неможем да се разберем .Аз съм лъв и съм чепата , той не е от най -спокойните хора . Абе от принцесата на тати ,не разбрах кога така ни станаха отношенията . Племенницата ми и тя е стрелец и е олеле мале . Голяма сладурана ,много си я обичам ,но наистина трудно се търпи Joy Но явно в този живот трябва да се преборя с тези стрелци . Изпитание !
Викиту Изобщо не съм знаела . Аз имах име което исках от малка , ММ го отхвърли още като бяхме гаджета . Той искаше да е на баща му ,което пък аз отхвърлих ,не искам да е на някого кръстено . 2години преди да забременея ,той предложи име ,което и двамата харесахме много и така си остана . Знаехме ,че ако е момче ,това ще е името . Е да ама два дни преди да разберем пола ММ каза че вече не го усещал това име , хубаво било ,но не си представял вече сина му да се казва така . И ей така в колата ,докато пътуваме отворих именник и започнах да чета имената . Спрях се на това име което избрахме , решихме че става ,но сме отворени към други предложения . Като ми казаха ,че е момче просто това име ми изплува в съзнанието . Просто си казах това ще е . Сега много му свикнах и много си го харесвам .

# 509
При мен е много тежко положението. Не мога да заспя ако не се отпуши, а понякога нощем се будя и пак никакво заспиване, докато не се отпуши. Една седмица нищо ми нямаше и снощи пак. Пръскам веднъж и край. Опитвам само в много краен случай да го ползвам но понякога е просто наложително. Тук на морето с тая влага е ужас.
Аз лично не бих ползвала Виброцил и други стандартни капки за нос, защото са много противопоказни по време на бременост. Дори при нормална употреба се слагат макс две седмици..

По добре се консултирайте с УНГ отколкото да взимате нещо, което не е окей да се приема по време на бременост. Аз имах много проблеми с носа и на мен ми изписаха Наривент https://apteka.puls.bg/bg/dihatelna-sistema/narivent-nazal-sprei-20ml-48060. Имайте в предвид, че което и друго алтернативно лекарство да ползвате, ефектът му ще е по-слаб от този на Виброцила и стандартните ксилометазолинови капки за нос и трябва да сте упорити и поне няколко дни да ги използвате за да получите облекчение. Знам че е неприятно, но се изтърпява 😕

Общи условия

Активация на акаунт