Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 45 054
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,имам няколко въпроса:Получавате ли контракции  докато спите и стягания и колко чести са те?Също пия Магнерот 3по2,но от него пък имам вече яка диария ,а ефект за контракции няма Sad
Бях на  системи с Гинаприл и мускулно Спазмалгон (поне 15) и пак положението не  е особено по-добро.

# 91
И аз бях на системи Гинипрал в Тина Киркова до онзи ден и вече съм вкъщи на 3х2 магнерот, 3х2 но шпа макс и утрогестан. При мен магнерота има същия як ефект.. но си взех пробиотик вчера и е една идея по-добре положението. Иначе имам много рядко стягания. При теб на колко често са засичала ли си ?

Здравейте,имам няколко въпроса:Получавате ли контракции  докато спите и стягания и колко чести са те?Също пия Магнерот 3по2,но от него пък имам вече яка диария ,а ефект за контракции няма Sad
Бях на  системи с Гинаприл и мускулно Спазмалгон (поне 15) и пак положението не  е особено по-добро.

# 92
И аз бях на системи Гинипрал в Тина Киркова до онзи ден и вече съм вкъщи на 3х2 магнерот, 3х2 но шпа макс и утрогестан. При мен магнерота има същия як ефект.. но си взех пробиотик вчера и е една идея по-добре положението. Иначе имам много рядко стягания. При теб на колко често са засичала ли си ?

Здравейте,имам няколко въпроса:Получавате ли контракции  докато спите и стягания и колко чести са те?Също пия Магнерот 3по2,но от него пък имам вече яка диария ,а ефект за контракции няма Sad
Бях на  системи с Гинаприл и мускулно Спазмалгон (поне 15) и пак положението не  е особено по-добро.
Записвам ги.От 11ч досега са 5 стягания в легнало положение. И аз в 1АГ.Явно пак ще ходя там. Последната нощ преди на влезна имах цяла нощ контракции по 5 на час.,после примерно почивка и така.Сега не знам как ще съм,то и този Магнерот ми идва в повече,защото получавам страшни болки.
Дано да избутаме до края.
П.с. от системата получих сърцебиене  и треперене на цялото тяло.Това са супер силни  лекарства и не знам на кое вредят и на кое помагат. Sad
И почти не усещам бебето откакто ми изтече тази система.Само леки пътувания  и нямам търпение да ме прегледат,защото съм в голям шок.

# 93
Аз не усещам тези стягания, а на прегледа дори и аз познах, че имам контракции. Иначе друго, което зная е, че магнезият и калцият са свързани, и контракции може и да има при недостатъчен калций в организма. Имаше връзка при усвояването на магнезия от организма. Затова при някои, въпреки че пият много магнезий, не им действа Това,за калция и магнезия , е по спомен, не го приемайте за 100%истина, преди да  проверите информацията. При предозиране с магнезий се стига до диария и аритмия(това го пише в листовките с магнезий). Има и разлика при приема на различните форми на магнезий -дали е цитрат, оксид, хлорид и т.н. Различните форми на магнезия влияят на различни неща в организма и се усвояват по различен начин.

# 94
Здравейте момичета. Ще си позволя да споделя опит.Аз нямам установени контракции, но на трите бебета им е малко тясничко, тъй като матката не можела да се разширява с темпото,с което те растат.Следящият ми АГ ми изписа магнерот 2х1 превантивно. Понеже със специалиста ми по ФМ се виждаме на 3 седмици успявам да споделям и да получавам и паралелно второ мнение. Той ми каза, че не е проблем да се пие чист магнезий в този период на бременността, но той няма да помогне за облекчение на контракции (при наличие на такива) тъй като матката не може да го усвой.Но ще помогне при крампи в крайниците. Предписа ми Алеракт - 30 дни х 2.

# 95
Edelvais123 мен ме предупредиха като ми включваха системите, че сърцебиенето и треперенето са странични ефекти, да не се притеснявам, та ги приех за нормално нещо. Доста силен медикамент е Гинипрала..

Иначе за магнерота ме посъветваха да го пия самостоятелно без прием на други лекарства поне час. Започнах да го пия и с храненето, което също помогна малко.

Altaya и аз не ги усещах дълго време, само като легна по гръб и си пипна корема, че ми е твърд.

# 96
Edelvais123 и аз като бях в болницата в 16 седмица , като ми пуснаха магнезий се задуших и ми стана лошо , повърнах три четири пъти спряха я , пак се опитаха да я пуснат и пак ми стана лошо и без да свърши банката даже ,не беше стигнала до половина я махнаха. Повече за престоя ми от 5 дни не я пуснаха. Аз тогава не усещах бебчо , но много се притесних като теб. Всичко беше наред и съм много благодарна , че не изтече тази банка иначе щях да умра то едни силни контракци ми дойдоха и аз не знам беше ужасно , но лекаря ги предупреди да не пуска повече и си остана така на половина☺️ То като в пускаха , казват , че има странични ефекти и уж на най-баенито я пускат зада не ти е топло но като ме ти понася и то става все по зле няма смисъл самия АГ го каза

# 97
Аз не усещам тези стягания, а на прегледа дори и аз познах, че имам контракции. Иначе друго, което зная е, че магнезият и калцият са свързани, и контракции може и да има при недостатъчен калций в организма. Имаше връзка при усвояването на магнезия от организма. Затова при някои, въпреки че пият много магнезий, не им действа Това,за калция и магнезия , е по спомен, не го приемайте за 100%истина, преди да  проверите информацията. При предозиране с магнезий се стига до диария и аритмия(това го пише в листовките с магнезий). Има и разлика при приема на различните форми на магнезий -дали е цитрат, оксид, хлорид и т.н. Различните форми на магнезия влияят на различни неща в организма и се усвояват по различен начин.

От таблетки Магнерот получих
аритмия+диария
 Понеже имам час за консултация ще питам дали може да се замени,така или иначе не ми помага за контракциите. Реално не знам и защо го пия  3по2 и то вече над месец.  Благодаря за информацията. Иначе системата беше Гинаприл и тя беше супер силна,не знам втори път  дали бих изтърпяла тези оплаквания.При първа бременност ми слагаха Магнезий система, тогава имах само сърцебиене и след 4-тата система ги изсипвах в мивката.Тогава нещата не бяха толкова сериозни,износих си бебе до термин с отказ от болница за втори път.Сега имам доста болки с контракциите и точна тома ме шашка.  От друга страна бебето грам не мърда,та тази отрова не е ли по-опасна от контракциите,които не са гаранция за ранно раждане Sad Страхът е гадно нещо,ама гаранция никой не ми дава,че и така ще си износя бебето.
Здравейте момичета. Ще си позволя да споделя опит.Аз нямам установени контракции, но на трите бебета им е малко тясничко, тъй като матката не можела да се разширява с темпото,с което те растат.Следящият ми АГ ми изписа магнерот 2х1 превантивно. Понеже със специалиста ми по ФМ се виждаме на 3 седмици успявам да споделям и да получавам и паралелно второ мнение. Той ми каза, че не е проблем да се пие чист магнезий в този период на бременността, но той няма да помогне за облекчение на контракции (при наличие на такива) тъй като матката не може да го усвой.Но ще помогне при крампи в крайниците. Предписа ми Алеракт - 30 дни х 2.
Извинявай,а Алеракт мак е Мг с вит.Б6,нали така? Той действа ли на контракции или пак е само за крампи?

# 98
Да, Магнезий Б6 и липоева киселина. Каза ми, че в такава комбинация се абсорбира правилно от организма. За контракции се изписва, но както казах,  аз нямам установени такива, при мен е превантивно.Но не съм усетила и странични ефекти, а го пия вече 2 седмици.

Аз не усещам тези стягания, а на прегледа дори и аз познах, че имам контракции. Иначе друго, което зная е, че магнезият и калцият са свързани, и контракции може и да има при недостатъчен калций в организма. Имаше връзка при усвояването на магнезия от организма. Затова при някои, въпреки че пият много магнезий, не им действа Това,за калция и магнезия , е по спомен, не го приемайте за 100%истина, преди да  проверите информацията. При предозиране с магнезий се стига до диария и аритмия(това го пише в листовките с магнезий). Има и разлика при приема на различните форми на магнезий -дали е цитрат, оксид, хлорид и т.н. Различните форми на магнезия влияят на различни неща в организма и се усвояват по различен начин.

От таблетки Магнерот получих
аритмия+диария
 Понеже имам час за консултация ще питам дали може да се замени,така или иначе не ми помага за контракциите. Реално не знам и защо го пия  3по2 и то вече над месец.  Благодаря за информацията. Иначе системата беше Гинаприл и тя беше супер силна,не знам втори път  дали бих изтърпяла тези оплаквания.При първа бременност ми слагаха Магнезий система, тогава имах само сърцебиене и след 4-тата система ги изсипвах в мивката.Тогава нещата не бяха толкова сериозни,износих си бебе до термин с отказ от болница за втори път.Сега имам доста болки с контракциите и точна тома ме шашка.  От друга страна бебето грам не мърда,та тази отрова не е ли по-опасна от контракциите,които не са гаранция за ранно раждане Sad Страхът е гадно нещо,ама гаранция никой не ми дава,че и така ще си износя бебето.
Извинявай,а Алеракт мак е Мг с вит.Б6,нали така? Той действа ли на контракции или пак е само за крампи?

# 99
Аз за контракции пия Алеракт 2х1 и Магнерот 3х2 от 9г.с. сега съм 21г.с. и пак си имам поне по 6-7 на ден

# 100
Аз пия Диаспорал 300 за контракциите - магнезиев цитрат е, с много добра усвояемост (297мг). АГ ми каза да го приемам на няколко часа разстояние от храни, богати на калций (сирена, мляко…), защото калцият пречи на усвояването му. Сега рядко засичам контракции, най-вече ако се натоваря физически, но доколкото разбирам е нормално отвреме навреме да има вече подготвителни (21+6г.с).

# 101
Аз пия Диаспорал 300 за контракциите - магнезиев цитрат е, с много добра усвояемост (297мг). АГ ми каза да го приемам на няколко часа разстояние от храни, богати на калций (сирена, мляко…), защото калцият пречи на усвояването му. Сега рядко засичам контракции, най-вече ако се натоваря физически, но доколкото разбирам е нормално отвреме навреме да има вече подготвителни (21+6г.с).
И аз пиех Диаспорал, но ме разхлаби и го спрях. А по колко на ден пиеш 1 или 2 прахчета?

# 102
По 1 прахче. И на мен ми действа леко разхлабително, но по-скоро като поне 1 сигурно посещение на WC на ден, а не диария.

# 103
Ние си правихме секс през цялото време и честно казано се чувствах добре. Напоследък даже и по-страстно 😀 имам леки контракции, но не пия нищо, почивам си и минават 🤷♀ Не обичам много да ми пипа гърдите и го предупреждавам. АГ винаги ми казва да си живея живота и не се вживявам. Бременността е физиологично състояние и всяко свръхпазене ми е излишно 🙂

# 104
  • София
Аз съм на кардиолог идната седмица. Пия Магнерот 3х2. Интересно е, че АГ като казах, че получавам сърцебиене не го спомена като вероятност. Дано всичко е наред Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт