Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 536
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Ние купихме кошарка и разни дрешки
За количка не съм взела решение на 100 %, за да вземем 🙂

# 286
Аз съм взела доста неща, основно дрешки и пеленки - искам да имам време да си ги избера, не да купя всичко от един магазин. И съм си набелязала почти всичко точно с марки от големите. Но не сме купували количка или кошара, тези по-обемните неща. Чакаме за по-нататък, живот и здраве - октомври, ноември. Основно се старая да се информирам сега кое е добре и кое нужно, дали си заслужава или не, защото мразя да се затрупвам с вещи, особено такива, които няма да ползвам. И искам да го избегна, колкото е възможно. Моят съвет е - списък, за да не се купят примерно твърде много дрешки от един размер, които няма да износите, а да нямаш нищо от следващия. Чисто в пазаруването да се объркаш. Поне аз така ще направя. И съм взела няколко книги, които са ми препоръчани, но не за бременността, а след това да имам информация какво се случва и как да се реагира по-адекватно.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 22:57 от SunshineSt

# 287
Аз със болките в кръста се справям с разходки, по добре е да сме активни. А за бебчо и аз следобедите вече не мога да спя много, защото се започват ритници!
Здравейте, мами как сте? Аз снощи не съм мигнала даже за десет минутки. Успях да заспя в 05;30 бебка беше много активна и ми се схвана десния крак+ имах леко контракции. Едва се възстановява от грип ( без температура съм) проспан , витамин Ц 1000мг , осцикулоциниум и положението се овладя обаче , незнам дали е от махмурлука или от грипа , но днес не мога да се храня много ми е зле боли ме главата и не мога да си отворя очите , не мога и да заспя.... Най - вече ще искам помощ за това как се справяте за болките в кръста , караката....? Благодаря ви от сърце, предварително ❤️. Лека бременност на всички и заедно до финал❤️

# 288
Аз стартирах с нисък хемоглобин и веднага на хематолог. Обаче не усвоявам нито Тотема нито Сорбифер (имах диария, подуване и болки в стомаха) и до сега пия само Билкова кръв. Не смятам да я спирам до края на бременността, защото бебето си дърпа постоянно. Купих едни чорапки и една шапка и това е. Ще направим първо ремонт на стаята и после ще купувам. Набелязвам само. И аз ще купувам книги за след раждането. Сега чета Аз съм бременна и гледам клипчета за кърменето.

# 289
Положителен тест за ковид😭😭 Съсипана съм , дано имам щастлив финал....

# 290
  • Вестерос
Moите книги са за кърменето и за бебето от раждането до една годинка.

Kaderay27, само спокойна бъди!

# 291
Спокойно, пии повече течности и почивай. Всичко ще бъде наред!

# 292
  • Варна
Вчера бях на преглед и с доктора случайно заговорихме за Ковид и каза, ще този щам на Ковид не бил опасен за бременните. Предишният бил, но за бременни на по ранен етап. Не че не трябва да се пазим от всякакви вируси , но се надявам  бебчетата ни да са защитени. Дано мине бързо и леко.
Относно книгите аз чета книги обхващащи бременността и поне до 3-та година ,понеже много хора казват , че четенето след това е малко невъзможно. Не са специализирани по темите, но дават първоначални насоки. А от позната знам ,че много се набляга на кърменето и се пропуска за съня, който също понякога е голям проблем .
"Как да разбираме бебетата" и "Бремеността и раждането" са две малки книжки с доста полезна информация. Сега ще започвам "Правилата на бебешкия мозък", а от по развлекателните книги прочетох "Да оцелееш като родител" (на всичките си бременни приятелки я подаряваха и отзивите винаги са били хубави) и "Ще видиш ти като родиш".
Едва ли ще запомня всичко,но споделям с мъжа ми и все нещо ще остане в главата темата ми е интересна и знам, че колкото и да чета пак няма да съм подготвена за реалността 😵‍💫

# 293
Свържи се с личния и запази спокойствие.
Всичко ще е наред, стискам палци 😊

# 294

Преди три седмици изкарах Ковид, докато бях 20та седмица. Не се притеснявай, както още някой каза, новият щам се кара по-леко и главно засяга гърлото. Аз кашлях много, не можех да спя от кашлицата и вдигнах малко температура за два дни, но само с парацетамол ми мина за една седмица без никакви проблеми за мен и бебето.

# 295
аз нямам температура, болки в гърлото
Кашлица вече успокоена преди да знам за ковида , това което ме накара да си направя тест беше световъртеж, болки в главата , мускулите , кашлица и нямаме на апетит.
АГ ми изписа Натаспин Х 2по 1 , парацетамол ако имам температура,авриод , витамин Ц 1000мг. Каза да се обадя , ако имам други симптоми - натаспинс ми подейства и успях да заспя без световъртеж (поне тази вечер). ФМ на 22се отложи🥺 Нищо , живо и здрави да сме с бебчо след 29 вече. Казаха ми поне десет дена. Ако имате някакви други съвети ще се радвам много пия доста вода , компот и айрян. Стискайте ми палци💗

# 296
Бъди колкото можеш по-спокойна, макар да е трудно в такава ситуация. Направили сте каквото трябва, мисли положително. Flowers Four Leaf Clover

Аз все по-често усещам бебка. Все още не са някакви силни или болезнени ритници и ми е много готино Heart Eyes

# 297
И аз усещам бебчо вече по често,но не болезнено и май ми е леко по-спокойно 😃
Таткото обаче още не го е усетил и все ме бъзика дали съм сигурна,че е той,защото той не усеща 😅

Бъди колкото можеш по-спокойна, макар да е трудно в такава ситуация. Направили сте каквото трябва, мисли положително. Flowers Four Leaf Clover

Аз все по-често усещам бебка. Все още не са някакви силни или болезнени ритници и ми е много готино Heart Eyes

# 298
Kaderay27, не се тревожи, голяма част от бременните изкарват ковид или друг вирус/настинка и всичко е наред. Аз също преди няколко дни изкарах някакъв летен вирус - повръщане, диария, отпадналост, не вдигнах температура за щастие. Важното е да подсилваш имунитета с витамини под всякаква форма, много течности, почивка и за няколко дни всичко ще отшуми. И други мами тук са го споменавали, но и аз да кажа, че вземам и Биозин Мама, така че може да питаш АГ дали да включиш и него - за имунитет е.

# 299
  • София
Попаднах на този нов подкаст на Български хелзински комитет относно правата на бременните. Пускам го и тук, в случай че представлява интерес за някого: https://fb.watch/eZZKgnck9T/

Общи условия

Активация на акаунт