Термин ДЕКЕМВРИ -- тема 4, 2022

• 46 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
И аз съм с ГД още от 12та седмица, преди да забременея точно бях изчистила ИР.. Сега си продължавам хранителен режим, като малко го затегна лекарката от към плодовете и хапвам по един на ден 😳 Е не винаги успявам да съм в границите на ендокринолога, но както казва Asindia и ние душа носим 😊 Следя си КЗ с глюкомер и изследвания при ендокринолог на 30-40 дни. Моята бебка върви няколко дни напред още от началото, но това е защото съм инвитро и трансфера ми беше леко изместен, овулацията ми се случи по-рано заради медикаментите. Иначе по инвитро календар си вървя точно 😎 просто тук винаги се ползва дата на последния цикъл, само на ФМ Чавеева използваше датата на трансфера и термина се получи 24.12 вместо 27.12 както е по цикъл.

Леле каква активност! Супер е това Simple Smile !
И моят юнак не ще да рита татко си, само мен. Сложи ли си той ръката, притихва 😁
Има ли някоя от вас с гестационен диабет? Правих обременяване с глюкоза и съм извън нормата на вторият час. Няма вече банички и сладичко Sad
5ти месец ми правиха, цепих средата на нормата, а сега... Дано не съм изтормозила мъника много.
Също, как сте с киселините? Понякога все едно буца ми е застанала в гърдите и гори.
Смуча Бианацид, но скоро след това пак започват.
Тъкмо влязох в 7ми месец. Тромава съм, задъхвам се много като вървя на нагорнище, на равно нямам спирачки.
И те така - идилия 😁

# 601
А някоя от вас пила ли е Флебодия 600? Както написах по-назад, бебка върви малка за 27 седмица (с 5,6 дни според измерванията) и затова ми е изписана за 15 дни.

# 602
  • Вестерос
Аз съм пила такова, но не бременна. Беше ми изписано за подобряване на кръвопотока във връзка с една травма след едно птп.

# 603
  • Варна
А някоя от вас пила ли е Флебодия 600? Както написах по-назад, бебка върви малка за 27 седмица (с 5,6 дни според измерванията) и затова ми е изписана за 15 дни.
Защо трябва да пиеш хапчета и моето бебче е с около седмица назад спрямо термина ми, но не пия нищо. АГ ми каза, че няма значение дали като се роди ще е 2500гр или 4000гр важното е да в седяло достатъчно време и да се е развило. По принцип съм и по дребна според някои,но съм виждала и по слаби от мен с по-големи бебета.
Само да споделя и тук едно събитие (за София), за което разбрах днес https://bebemania.bg/. Бях ходила във Варна слабичко ми се стори, но сега ще имам възможност и в София да го посетя.

# 604
На мен ми казаха, че може да пия за известно време ако бебчето продължава да расте по-бавно. На следващия преглед след 3 седмици ще го обсъдим пак с АГ. Като прочетох за този продукт, разбирам, че подобрява кръвообращението и следователно ще спомогне за по-добро хранене на бебчето. Правиха ли ти доплер, за да ти го предпишат или само заради размера на плода?

# 605
На мен ми казаха, че може да пия за известно време ако бебчето продължава да расте по-бавно. На следващия преглед след 3 седмици ще го обсъдим пак с АГ. Като прочетох за този продукт, разбирам, че подобрява кръвообращението и следователно ще спомогне за по-добро хранене на бебчето. Правиха ли ти доплер, за да ти го предпишат или само заради размера на плода?

Правиха ми 22+4г.с когато бях на втора ФМ. Но доктора, който я направи не ме посъветва тогава нищо.

# 606
И на мен за моя юнак в 25 седмица, 718 грама, ми казаха, че е точно за седмицата си.
Моята мома я измериха почти 800гр в 26+2, което е и причината да отговаря на 7-10 дни по-малко. Аз съм и дребна, с тесен таз (под границата за естествено раждане, но вече усещам болки и се надявам да се разшири достстъчно) и АГ каза, че може просто да е малко бебе, а може и сега да започне да наддава повече, но ще следим как расте и се надявам всичко да си е в норми.

Моята терапия е 1х Диаспорал 300 (или 2 при повече контракции), 2х2 Но-Шпа, 1х Алеракт (или 2 при нужда). На ФМ лекарят ми каза, че но-шпа-то освен да ми създаде дискомфорти в тези късни седмици, друго едва ли ще направи, но като го казах на следящата АГ тв отговори “нищо не изглажда, пий си го всеки ден, защото матката е чувствителна”… а аз много вярвам и на двамата и сега го пия с леко притеснение и се моля само да помага!

Интересно как ви е казала,че изостава  , а моята каза,че моето бебе е в норма.за 25 седмица 730 грама(или 760,не помня ня 100%).Между другото така вървях и с първото дете.Беше едни 700грама около 7 месец,но накрая си се роди 3500.
Ето една табличка:
 https://ohnamama.bg/bremennost/bremennost-po-sedmici/25-sedmica-92

# 607
Моето мъниче началото на 26та г.с. я измериха 790грама, с късна овулация съм и винаги е вървяла назад с около 5 дена. Не са ми казвали нищо притеснително 3ма доктора. Аз съм си и дребна, таткото е висок но чак от пубертета😄 И двамата сме били малки бебета по 2.5кг.
Питала съм дали да ям повече и отговора беше, че така само ще напълнея, а тя какво ще си вземе не се знае😅

Залагам на здравословни храни, открай време се храня така и покрай спорта, си приготвям сама почти всичко.

Всяко бебче е индивидуално, и аз се притеснявам леко, но се доверявам на лекарите. Мислим положително и всичко ще е наред! 💖(И не се сравнявайте с измерванията на другите ехографи😅)

# 608
  • Варна
Момичета, имам една дилема - трябва ли да купувам предварително помпа за кърма?
Първо мислех да я купя след раждането ако е необходимо, после започнах да чета , че е хубаво предвително да е купена и даже да се вземе в болницата (дори там да разполагат няма да е излишна). Вчера за един час чух две мнения, но едното просто обяснява как да се справяме без помпа, т.е изцеждането е неизбежно 🙄. В момента има промо на Medela (помпата, която съм избрала предварително) и се чудя да я купувам ли сега или след раждането?!
Моля, някой ако има опит или няма, но има мнение по въпроса да сподели 😔

# 609
  • Вестерос
Аз лично смятам да си купя преди раждането, електрическа, но по-евтина от Медела.

# 610
Аз си взех евтина електрическа помпа на Кангароо ,има намаление в Бамбино 20% на всички продукти, та вчера се възползвах.С баткото се цедих 9месеца с ръчна на лорели,та сега реших малко да се улесня с електрическата.

# 611
  • София
Аз също купих на Cangaroo автоматичната помпа и ще я взема за болницата. Четох хубави отзиви за нея и цената й е повече от добра. Имаше промоция е baby.bg. Може да видиш дали още е налична.

# 612
  • Вестерос
Ей тази ли?
На нея съм се спряла

# 613
  • София
Ей тази ли?
На нея съм се спряла

Да, точно тази.

# 614
Аз взех тази,бях се спряла на Elegance но жената в магазина ми каза,че са с еднакви функциии, сравнихме ги и двете са с 10нива за стимулация и 15 за изцеждане, цената беше на половина почти

Общи условия

Активация на акаунт