🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 834
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Накрая ще вземем да се нацелим, Неизвестна Grinning

Разбирам, Меджик. Аз пробвах за кратко протектори докато бях в болницата, но не ми беше ОК с тях, бебето също не ги хареса, но при вас явно работят. Ето я темата все пак, ако решиш да питаш там: https://m.bg-mamma.com/?topic=140732 Hug

А, Гале, ако не успея да почистя, здраве да е Laughing Колкото толкова Smile

# 271
Честити на Куки за бебе Борис! Да е здрав и щастлив и много послушен!

Аз тази вечер успях да спя за пръв път от раждането насам. Вчера накарах майка ми да ми донесе ластичен колан за кръст и с негова помощ успях да се завъртя на страни. Най-накрая малко да си почина. Нов човек съм. Преди на пресекулки за по 20-30 минути подремвах и това е. По гръб не мога и това си е.
Никол мн кротичка се оказа. Спи си милото ми пате по цял ден и цяла лощ. Пу, пу. Аз си я поръчах да е кротуша, като кака си, ама вече вчера започнах да се притеснявам, че мн спи. 🤣 Пак филми си имам в главата.

В понеделник тр да ни изписват. 🥳

На болните желая бързо да се оправят, дано не се налага да раждане в ковид отделение! 🤞 На мен авирона ми помага, аз редовно го пия. Сега на края температурата си е опасна. Пийте парацетамол.

# 272
И аз за чистенето съм колкото изчистя, който не му харесва да заповяда да чисти. Майка ми идва предната седмица за едно кръщене, идваха за една вечер. Преди да си тръгнат се огледа и ми вика: "Хич не те знам как ще се изчистиш и подредиш дотогава. Ама така не можете да посрещнете бебе". Сякаш на бебето му пука колко е разхвърляно. Информирах я, че колкото успея толкова, като не и харесва да заповяда. И разбира се започна да ми носи вода от 1000 извора защо не може да дойде, далече било, баба ми не можела да остави, работа имала в градината, животните нямало кой да гледа и други подобни. Тя много искала да дойде ама не можела. Това на нея са и оправдания открай време за всичко. Тя много иска ама все е заета и все някой друг е виновен. Ако започна да се оплаквам мога страшно много да се оплаквам и от двете баби. Свекърва ми наистина ще дойде и ще подреди, според мен няма нужда преди това, аз и го и казах, обаче пък после може да изхвърли повече неща отколкото трябва като е без надзор. ММ смята като вляза в болницата и да я вземе вкъщи. Според мен и според нея е напълно излишно. Малката е на ясла и само ще наказва жената в апартамента. Няма и какво толкова да чисти, аз почти съм се справила с основното вече без да си давам зор. 4 стаи са все пак, не е кой знае колко голям.
Чистенето ми е най малкия дерт. Нищо още не ми е готово нито за болница, нито за бебе. Снощи с ММ трябваше да сменим леглото на малката. Обаче нали го викнаха на дежурство и останаха нещата. Извадих да пера нощниците и пижамите, който ще взема в болницата. Аз първия път ги пера с бебешки прах, по-нататък поне в началото също. Викам ще ги сложа в коша за пране на малката аз нея си я пера още с бебешки прах. Прибра се в петък диването от ясла и ги извади, не били неони. Сега си чакат в перилното днес да ги изпера пак с нейните дрехи. Надявам се довечера да разместим леглата, че не станели довечера ще остане чак за сряда, ММ утре е дневна, вторник е нощна, после вече е отпуска. Да видим днес какво ще правим с малката, че в тази жега на площадка не отивам и чудо да стане. Снощи ходих след 20ч до Лидл, които ми е близко и пак ми беше жега.

# 273
Magic1620 и моята реве при смяна на памперс , но аз го намирам зс нормално освен това  го сменям винаги преди храна(защото иначе повръща, а и е пълен) и тя е мн гладна и си плачка затова.
Иначе най - вероятно твоя човек го попват коликите .Аз също имам такива съмнения и мисля да дам чайче против колики Иначе снощи и капли извадих на масата   ,но тяя сутрин са безследно изчезнали .
Диди.Б успех утре , всичко да мине гладко и до колкото е възможно леко!
Joannama,33hope бързо оздравяване !
Неизвестна16Мерси , мисля , че лека полека се получава.Снощи и двете хранения бяха само на гърди и вмомента това правя .
Някой ми каза да събуждам малката ако много спи - спи по 3 часа (понякога 3 и малко)ако е яла и АМ  иначе като е само на кърма около 2 , 2,5 часа.Мисля , че е нормално.
барбалена гуш

# 274
На мен май ми падна тапата , преди час като бях до тоалетната и като се забърсвах имаше леко кафеникава слуз по салфетката...
Не съм звъняла нито на ММ,нито на лекарката..
Мисля да изчакам още малко , имах една контракция и сега нищо..
Направо не знам какво да правя

# 275
  • Варна
Според мен не се притеснявай още - нали знаеш, че може да отнеме и 2 седмици. Е, може и 2 дни де, но реално не е знак, че почва в момента

# 276
Момичета, по голямо бебе фактор ли е за по ранно раждане. От опита на вече родилите.
Аз в петък бях 34+3 бебето отговаряше по всички параметри на 37+++
3 кг.

# 277
Момичета, по голямо бебе фактор ли е за по ранно раждане. От опита на вече родилите.
3 кг.
Не мисля, че е фактор. Една позната роди бебе 4+ кг и роди след термин дори.

# 278
3 кг.
Не е индикатор. Баткото вървеше 2 седмици напред и е роден с 10 дневно преносване.

# 279
3 кг.
Не мисля.Синът ми е роден 4.350кг,55см в 39 седмица. На ехограф не вярвам принципно. Онзи ден пак на едната мама седмица преди секциото го мерят 3.600 а се.роди 2.860кг🤷‍♀️Така че тез измервания и това вървене напред напоследък от родилите се бебета виждам че са пунта мара🤨

# 280
На мен май ми падна тапата , преди час като бях до тоалетната и като се забърсвах имаше леко кафеникава слуз по салфетката...
Не съм звъняла нито на ММ,нито на лекарката..
Мисля да изчакам още малко , имах една контракция и сега нищо..
Направо не знам какво да правя
  Според мен не е паднала цялата, при мен падаше няколко дни и беше доста като количество, не просто малко кафеникаво течение. И все пак още не съм родила!
За големината на бебето и по-ранно раждане-двете нямат никаква връзка. Преносих 10дни с бебе 4.5кг първата бременност и накрая предизвикаха раждането.

# 281
Бисквитке, честита радост ❤️ да расте здрав и щастлив, а на теб бързо възстановяване 🌼
Бързо оздравяване на болните 🌸
Аз вчера голяма почивка ударих, спах и следобед и вечер непробудно, чак като се събудих днес в 10 питах ММ може ли да ми стане нещо от толкова спане 😃😃 откакто АГ ми каза, че 2/3 от шийката я няма се прибрах и не излизам (то няма и къде да ходя,при нас е 40+ градуса). Само че за човек, който не се е спирал, на моменти ми става доста тегаво и скучно. Иначе и бебка е на моя режим, едвам се намества, вчера даже се притесних и започнах да я ръчкам,чак вечерта прояви някаква активност за около час. За щастие, индикации, че ще тръгнат нещата нямам, много ми се иска да вляза в август.
Аз за чистенето, а и като цяло за всичко разчитам единствено и само на ММ. Често са ни казвали, че ще ни е трудно без никаква помощ, особено като дойде бебето, но ние сме свикнали да се справяме двамата. Днес му дадох инструкции за фурната, така я лъсна, че му казах, че вече това е негова задача 😃

# 282
На мен АГ ми каза, че след 36 г.с. на ехографа не може да се вярва. Отклоненията ставали много големи. Докторите разчитат на това дали бебето е вървяло нормално през време на бременността, ако през цялото време е било напред може и по-рано да се роди. Но не знам, не съм лекар и ми е първо бебе Joy

# 283
Диди, аз нали от една седмица повтарям, че май ми пада тапата, защото при забърсване и по превръзката има белезникава слуз. Е, след вчерашния преглед за разкритие слузта вече е кафеникава и при мен. На тръни и съм и се ослушвам за контракции, но или нямам, или не ги разпознавам Flushed Хем искам да избутам още малко, защото не успявам да изчистя и прибера колкото ми се иска, хем се притеснявам бебето да не стане прекалено голямо. Каката беше 3450 гр, към 3000 ми звучи по-добре май Grin

И аз завиждам на вече родилите Joy Kissing Heart Hug

# 284
Диди, аз нали от една седмица повтарям, че май ми пада тапата, защото при забърсване и по превръзката има белезникава слуз. Е, след вчерашния преглед за разкритие слузта вече е кафеникава и при мен. На тръни и съм и се ослушвам за контракции, но или нямам, или не ги разпознавам Flushed Хем искам да избутам още малко, защото не успявам да изчистя и прибера колкото ми се иска, хем се притеснявам бебето да не стане прекалено голямо. Каката беше 3450 гр, към 3000 ми звучи по-добре май Grin

И аз завиждам на вече родилите Joy Kissing Heart Hug
Тази тапа е по-скоро като желе при мен и пада няколко дни. Но определено имаше момент с голямо парче което падна и после се доизчисти. Това беше преди 5 дни, още няма никакви индикации за раждане. Вероятно ще предизвикаме раждане на 28ми, макар че термина ми е на 6ти. Имайки предвид отново опасността от голямо бебе, предпочитам по-ранно предизвикано раждане за естествено раждане+епидурал. Вторник съм пак на преглед да видим разкритието докъде е ...

Общи условия

Активация на акаунт