🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 472
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
С риск да бъда неразбрана, ще споделя с вас края на кърмещото ми приключение - взех хапче за спиране на кърмата, реших твърдо да премина към АМ. След раждането се измъчих с това кърмене, цедене, малкия недохранен и казах край! При първото дете успях един месец да покърмя със завършек температура и възпаления на гърдите, беше ад и последва депресия. Втори път няма да си го причиня! Просто реших да споделя с вас...
Важното е ти да си спокойна. Ако ще се тормозиш с кърменето по-добре е бебо да е на АМ. Давай си спокойно АМ и хич да не ти пука. Важно е детето да е нахранено.

# 646
С риск да бъда неразбрана, ще споделя с вас края на кърмещото ми приключение - взех хапче за спиране на кърмата, реших твърдо да премина към АМ. След раждането се измъчих с това кърмене, цедене, малкия недохранен и казах край! При първото дете успях един месец да покърмя със завършек температура и възпаления на гърдите, беше ад и последва депресия. Втори път няма да си го причиня! Просто реших да споделя с вас...
Важното е ти да си спокойна. Ако ще се тормозиш с кърменето по-добре е бебо да е на АМ. Давай си спокойно АМ и хич да не ти пука. Важно е детето да е нахранено.
Благодаря ти за разбирането, от сърце 💓

# 647
Снимай и качи, втората линия показва контракциите, ама май истинските са като са над 80/100. Мен кръста ме побърква и увеличих ношпато и магнезия. Сега тоалетната ме побърква, но още 3 дена и спирам всичко и почвам билковата кръв.
Да не ти казвам от Диаспорала какво чудо е. Тоалетната ми е най-верния другар. Аз нож па не пия,не ми действа,затова минах на Папаверин. Аз и утре ги пия последно и спирам. Не искам да вида магнезий в близките години. Билковата кръв също утре последно и спирам,нея също не я понасям. Толкова хапчета от трансфер до сега че вече ми се гади само при мисълта им.

# 648
Прашинке , и аз те подкрепям за решението.Щом не е твоето нещо , по - добре да спреш , отколкото депресия.Още преди да родя си казах , че нищо не е на всяка цена.
Меджик , и аз си поревавам къде от умиление , къде от умора или притеснение ,къде от бушиващи хормони и ММ почна да ми прави забележки , че допълнително натоварвам положението.Днес малко беше заспал в другата стая и ревах и аз като магаре.Надявам се да съм изпуснала малко парата и да се съвзема,че сама не мога да се трая.
Моите гърди(особено едната) днес ,след като ги изцедих се напомпи и стана на бучки и вените ми изскочиха , боли ме.А уж трябваше да спихне.
Правих студен комрес , после преди да изцедя пък ще направя топли компреси и се надявам да се пооправи положението.
Но стига съм се оплаквала, все пак най - сладкото и мило нещо е в ръцете ми 💗

# 649
Прашинке , и аз те подкрепям за решението.Щом не е твоето нещо , по - добре да спреш , отколкото депресия.Още преди да родя си казах , че нищо не е на всяка цена.
Меджик , и аз си поревавам къде от умиление , къде от умора или притеснение ,къде от бушиващи хормони и ММ почна да ми прави забележки , че допълнително натоварвам положението.Днес малко беше заспал в другата стая и ревах и аз като магаре.Надявам се да съм изпуснала малко парата и да се съвзема,че сама не мога да се трая.
Моите гърди(особено едната) днес ,след като ги изцедих се напомпи и стана на бучки и вените ми изскочиха , боли ме.А уж трябваше да спихне.
Правих студен комрес , после преди да изцедя пък ще направя топли компреси и се надявам да се пооправи положението.
Но стига съм се оплаквала, все пак най - сладкото и мило нещо е в ръцете ми 💗
Пожелавам ти да ти олекне, напълно те разбирам за гърдите. Благодаря ти за разбирането ❤️

# 650
Въобще да не ти пука кой те разбира и кой не. Аз също съм решила ако не се получи че ще прекратя кърменето. Достатъчно големи сме и живеем в свободни времена за да може всяка една да решава кое е най-добре за нея и детето и. Аз съм напринципа ,че спокойствието е най-важно,защото периода който ни предстои не е никак лек.☺

# 651
  • София
Орехче, за такива бучки в гърдите,на мен ми помагаха топли компреси,които слагах с едната ръка, а другата цедях с помпата . Така се разсейваха бързо,въпреки че бебето най-лесно ги премахва,ако суче добре.

Прашинке, добре си направила,няма смисъл да се тормозиш, защото това се отразява и на бебето.
Важното е и двамата да се чувствате добре.

# 652
И аз спрях да изцеждам. Пих си хапчето и си живея живота. Никаква вина не чувствам. Като знам през, какво съм минала предния път, мерси!
Орехче, за бучките и зелеви листа в сутиена помагат- махаш средата намачкваш ги и си ги слагаш в сутиена. И компреси топли и студени ги разкрават. Успех на теб!

# 653
  • София
Аз бях на три диаспорала миналата седмица, плюс два алеракта Grinning Ама и небременна без 400мг на ден добавка магнезий, получавам крампи таа…

# 654
  • София
Уф, бях си заплюла днешната дата да раждам, ама уви 😒.

# 655
Уф, бях си заплюла днешната дата да раждам, ама уви 😒.

До 00:00 има време😊

# 656
Честито на новородилите мами! Да са ви живи и здрави бебетата!

Орехче, на мен ми помагаха зелеви листа или топли компреси с извара.

И аз да изкажа вълненията си 😆 Днес бях на преглед съответно и на запис на тоновете. Тоновете бяха много добри според АГ. Не съм споменала, но и аз съм със скъсена шийка, а главичката на госпожицата е страшно ниско, та трябва да лежа и да почивам. Днес се оказа, че положението е по-добре и лежането е повлияло добре. Много се бях изплашила, че ще родя много по-рано, но Слава на Бога вече съм в 35та седмица. Остават само 2 седмици лежане и притеснения, надявам се да изтикам някакси и да  родя доносена бебка.
Имам и въпрос: от няколко прегледа насам имам левкоцити в урината, някой в същата ситуация да даде малко повече информация 😁 АГ само изкоментира, че вече не било нормално, но не каза нищо повече, освен че може да получа инфекция.

# 657
Неизвестна, ти ходи ли на преглед в Шейново? Или при друг лекар след мнението на следящия те АГ? Що не идеш да чуеш още едно мнение? Иначе и аз не съм родила още, току-виж се засечем Grinning

# 658
  • София
Записах си час за преглед в понеделник, ама дано не ми се наложи 🤣. Аз не съм и много сигурна в Шейново, а ММ само мрънка, че съм неориентирана. Твоят мъж как приема нещата?

# 659
Ще споделя моя опит с кърменето ... Цели 2 дни Wink
На втория ден след секциото ми тръгна кърма. Имах ръчна помпа в болницата и започнах да се цедя на 3 часа по 10 мин. За съжаление хвърлях, защото пиех хапчета за кръвно.
Голямата бебка беше в болницата 12 дни. До тогава падна голямо цедене Wink От три дни си е вкъщи. Първия ден давахме адаптирано мляко. Втория ден се изцедих и дадох от шише. Исках да видя, дали ще и хареса на вкус. Хапна си го. През ноща нямах сили нито за АМ, нито за цедене и просто я сложих на гърда. Ами захапа си с кеф. Странно е, мен не ме боли, а по-скоро ме е гъдел или скомина. Странно чувство, не мога да го обясня Wink Та така 2 дни се кърмим, по някога и правя и съвсем малко АМ или цедя другата гърда. Все ме е страх да не е гладна, но рядко я дохранвам. И си спи по два часа и половина, три. Не знам, явно съм случила на бебе. Wink Ще видим другата госпожица, като си дойде вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт