🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 458
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Неизвестна, мисля, че е много възмутен, ама се опитва да не го показва Joy Но аз май се ориентирах към Шейново, де. Не знам дали е окончателно обаче и дали няма да размисля в последния момент Joy

# 661
Ще споделя моя опит с кърменето ... Цели 2 дни Wink
На втория ден след секциото ми тръгна кърма. Имах ръчна помпа в болницата и започнах да се цедя на 3 часа по 10 мин. За съжаление хвърлях, защото пиех хапчета за кръвно.
Голямата бебка беше в болницата 12 дни. До тогава падна голямо цедене Wink От три дни си е вкъщи. Първия ден давахме адаптирано мляко. Втория ден се изцедих и дадох от шише. Исках да видя, дали ще и хареса на вкус. Хапна си го. През ноща нямах сили нито за АМ, нито за цедене и просто я сложих на гърда. Ами захапа си с кеф. Странно е, мен не ме боли, а по-скоро ме е гъдел или скомина. Странно чувство, не мога да го обясня Wink Та така 2 дни се кърмим, по някога и правя и съвсем малко АМ или цедя другата гърда. Все ме е страх да не е гладна, но рядко я дохранвам. И си спи по два часа и половина, три. Не знам, явно съм случила на бебе. Wink Ще видим другата госпожица, като си дойде вкъщи.
не те ли е страх, че кърмиш много нередовно, в този случай гърдите могат да се запишат?

# 662
Как сте момичета Simple Smile
Аз вече съм си в къщи и свиквам с новото ежедневие Simple Smile
Бебка е добре, ще звънна на педиатъра утре да дойде и да съм спокойна че всичко е наред Simple Smile
Да ви разкажа как мина раждането.
В понеделник трябваше в 7 сутринта да вляза за индукция, обаче още в неделя през ноща ,към 3, се започнаха контракции.
Забравих да кажа , че през деня ми падна тапата и някак си знаех , че се започва.
Въпреки всичко си изчаках сутринта, натоварих багажа и отидох в болницата.
Като ме приеха ми пуснаха тонове, видяха бебка на ехограф , и ме попитаха какво съм се разбрала с лекарката за клизма или свещички.
В моя случай бяха свещички , но един съвет от мен, искайте си клизмата хаха ( няма да пояснявам защо Simple Smile )
От там ми включиха окситоцин , провериха разкритието, беше 1 см.
Легнах в предродилна и чаках , и някъде на 1/3 от банката се започна усилване на болката и стягането, лекарката дойде и ми пукна водите , и като ме почна с бъркане да предизвиква разкритие , направо ми идваше да я ударя честно ви казвам.
Поне през 10 Мин идваше и бъркаше по 15 Мин да става по - бързо .
В един момент вече й се молех да ме реже или да го вади ,имах чувството че направо ме убива малко по малко .
На 2 пъти ми слага бусколизин , от който според мен файда никаква нямаше.
И вече в един момент ме качи на магарето и се почна с напъването .
Като цяло от 5 6 напъна и бебка излезе , обаче явно заради намалелите води ( последния месец , бяха на долна граница ) направо усещах как раждам на сухо.
В крайна сметка като я усетих вече ,че излезна , направо все едно някой ми свали огромен товар от тялото.
Сложиха я веднага върху мен , порадвах й се малко и ми я взеха.
Оттам следваше плацентата,  пъпната връв и аз вече мега спокойна , че всичко е приключило съм се отпуснала на магарето и в следващия момент усещам зверско парене.
Чак се изпищях на умряло , оказа се че са ми сложили лидокаин , за шевовете.
Имам само вътрешни за щастие, преживях ги и тях ,макар че лидокаина не беше хванал на всякъде и няколко от тях си ги усетих , как си боде с иглата на живо месо.
Оттам вече вкараха ММ набързо , полежах си 2 часа и ме закараха в стаята да се измия и пооправя и оттам като ми донесоха малката мишка, вече 4 ден сме неразделни.
Заслужаваше си всяка една болка и всеки един дискомфорт.
Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебчета на финала.
Аз ще си ви чета и ще се включвам докато не родите всички и не се преместим в нова тема Simple Smile

А относно кърменето, мъча се 4 ден .
Имам само коластра, зърната ми са разранени и мн ме боли като суче.
Ще изчакам педиатъра да видим какво ще каже, и ако е свалила още от както ни изписаха, просто спирам с мъките и минавам на АМ.

# 663
Как сте момичета Simple Smile
Аз вече съм си в къщи и свиквам с новото ежедневие Simple Smile
Бебка е добре, ще звънна на педиатъра утре да дойде и да съм спокойна че всичко е наред Simple Smile
Да ви разкажа как мина раждането.
В понеделник трябваше в 7 сутринта да вляза за индукция, обаче още в неделя през ноща ,към 3, се започнаха контракции.
Забравих да кажа , че през деня ми падна тапата и някак си знаех , че се започва.
Въпреки всичко си изчаках сутринта, натоварих багажа и отидох в болницата.
Като ме приеха ми пуснаха тонове, видяха бебка на ехограф , и ме попитаха какво съм се разбрала с лекарката за клизма или свещички.
В моя случай бяха свещички , но един съвет от мен, искайте си клизмата хаха ( няма да пояснявам защо Simple Smile )
От там ми включиха окситоцин , провериха разкритието, беше 1 см.
Легнах в предродилна и чаках , и някъде на 1/3 от банката се започна усилване на болката и стягането, лекарката дойде и ми пукна водите , и като ме почна с бъркане да предизвиква разкритие , направо ми идваше да я ударя честно ви казвам.
Поне през 10 Мин идваше и бъркаше по 15 Мин да става по - бързо .
В един момент вече й се молех да ме реже или да го вади ,имах чувството че направо ме убива малко по малко .
На 2 пъти ми слага бусколизин , от който според мен файда никаква нямаше.
И вече в един момент ме качи на магарето и се почна с напъването .
Като цяло от 5 6 напъна и бебка излезе , обаче явно заради намалелите води ( последния месец , бяха на долна граница ) направо усещах как раждам на сухо.
В крайна сметка като я усетих вече ,че излезна , направо все едно някой ми свали огромен товар от тялото.
Сложиха я веднага върху мен , порадвах й се малко и ми я взеха.
Оттам следваше плацентата,  пъпната връв и аз вече мега спокойна , че всичко е приключило съм се отпуснала на магарето и в следващия момент усещам зверско парене.
Чак се изпищях на умряло , оказа се че са ми сложили лидокаин , за шевовете.
Имам само вътрешни за щастие, преживях ги и тях ,макар че лидокаина не беше хванал на всякъде и няколко от тях си ги усетих , как си боде с иглата на живо месо.
Оттам вече вкараха ММ набързо , полежах си 2 часа и ме закараха в стаята да се измия и пооправя и оттам като ми донесоха малката мишка, вече 4 ден сме неразделни.
Заслужаваше си всяка една болка и всеки един дискомфорт.
Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебчета на финала.
Аз ще си ви чета и ще се включвам докато не родите всички и не се преместим в нова тема Simple Smile

А относно кърменето, мъча се 4 ден .
Имам само коластра, зърната ми са разранени и мн ме боли като суче.
Ще изчакам педиатъра да видим какво ще каже, и ако е свалила още от както ни изписаха, просто спирам с мъките и минавам на АМ.
Подкрепям те каквото и решение да вземеш с кърменето, аз реших да не чакам прекалено дълго защото после е по-трудно да се спре. Важното е, че сте живи и здрави!!!

# 664
Момичета стискайте ми малци, предродилна зала съм🙏😊 
В 04:45 усетих нещо направи Пук, спука ми се околоплодния мехур.Приеха ме, клизма и сега чакам срещата с бебо💙

# 665
  • Бургас / Славейков
Момичета стискайте ми малци, предродилна зала съм🙏😊 
В 04:45 усетих нещо направи Пук, спука ми се околоплодния мехур.Приеха ме, клизма и сега чакам срещата с бебо💙
Линка леко раждане.Всичко да е наред.

# 666
Pupelina, стискам палци, скоро да гушкаш пухкав бебчо.

Доизцеждам след всяко ядене. Защо да е нередовно. Кърмя я на всеки 3 часа.
Ще споделя моя опит с кърменето ... Цели 2 дни Wink
На втория ден след секциото ми тръгна кърма. Имах ръчна помпа в болницата и започнах да се цедя на 3 часа по 10 мин. За съжаление хвърлях, защото пиех хапчета за кръвно.
Голямата бебка беше в болницата 12 дни. До тогава падна голямо цедене Wink От три дни си е вкъщи. Първия ден давахме адаптирано мляко. Втория ден се изцедих и дадох от шише. Исках да видя, дали ще и хареса на вкус. Хапна си го. През ноща нямах сили нито за АМ, нито за цедене и просто я сложих на гърда. Ами захапа си с кеф. Странно е, мен не ме боли, а по-скоро ме е гъдел или скомина. Странно чувство, не мога да го обясня Wink Та така 2 дни се кърмим, по някога и правя и съвсем малко АМ или цедя другата гърда. Все ме е страх да не е гладна, но рядко я дохранвам. И си спи по два часа и половина, три. Не знам, явно съм случила на бебе. Wink Ще видим другата госпожица, като си дойде вкъщи.
не те ли е страх, че кърмиш много нередовно, в този случай гърдите могат да се запишат?

# 667
  • София
Успех ,Linka. Чакаме да се похвалиш с бебчо днес Simple Smile

Въпрос към вече родилите мами. С кой размер дрешки обличате бебета сега? Чудя се има ли смисъл да взимам 50 размер,защото само 56 съм купила до момента?

# 668
  • Варна
Успех, Линка! Чакаме хубавите новини. Ех, още не е дошъл още август, а толкова бебета се появиха

# 669
  • Пловдив
Линка, стискам палци всичко да мине като по вода! 🍀💜 Ние сме с един и същ термин 🤭

# 670
Малката се роди 2900, 52 см, но даже и 50ти размер са й големички, ако питаш мен вземи 1 , 2 да имаш.
Аз дори се чудя днес дали да не потърся дали няма някой по - малък размер , че като почне да се мърда и гъне и всичко и се свлича Simple Smile

# 671
Вчера с ММ най сетне седнахме на спокойствие да обсъждаме как ще кръстим бебо. Голям напредък бих казала, както онази вечер по едно време бях решила, че може и да почна да раждам. Ама и защо да не почна. Беше му последната смяна преди отпуската, нощна разбира се. Забранени са им телефоните, айде на него му позволяват в момента, но то и обхват няма особенно. Както и да е явно просто на беба и се е дивеело, а не се е канела да се ражда. Та вчера се задържа повече време вкъщи. Викам дай да го хващам, че единствения път когато стигнахме да обсъждане малката реши, че трябва да се пребие, не е нещо, което не прави всеки ден, но голям рев беше. И от цялото обсъждане така и не разбрах дали се съгласи с моето предложение или сега събира аргументи да ме обори. Той име не беше измислил, каза, че според него трябвало да е на еди кого си поради еди каква си причина. Обаче да не било точно такова името, а само да започвало с първата буква, защото не му допадало да е точно. То с нея буква няма много избор. Аз му казах, че детето ще се казва както съм решила и да свиква. Не знам защо смята, че трябва задължително да е кръстено на някого. Изхъмка ми и разговора преключи. Изхъмкването в неговия случай значи и съгласие и ще си помисля. Ще го видим какво ще измисли. Скоро не съм му напомняла, че той не ми е необходим за да си запиша детето, ама после той ще обикаля по институции да ходи да го признава. С второто пак имахме спор, обаче накрая се съгласих с неговото предложение, защото това, което аз бях измислила със същата буква наистина не звучеше добре съкратено, нищо, че като име ми харесваше. Обаче пък всички, на който беше звъннал да каже след това като ми звъняха да ми честитят ме питаха как ще се казва, защото моя хубавец беше обяснил на всички, че май ще се казва Сияна, ама не се знае какво може да ми е хрумнало на мен в последния момент. При положение, че тогава точното име го уточнихме 2-3 дни преди секциото и че човека си ме познава, сигурно е бил прав. Те и родата ми знаят акъла, че сигурно са му повярвали, че не се знае какво ще ми хрумне. Днес пак го очаквам като стане горещо, че уж ще разместваме вкъщи легла. Та едва ли някой друг толкова късно е избрал име.

# 672
Linkaуспех и бързо раждане ти пожелавам !
Момичета ,нямам мн време да ви споменавам всяка по отделно , но благодаря за съветите за зелевите листа.Снощи положението при мен се пооправи със сукане.За сега продължавам да кърмя по 15тина мин и дохранвам ако има нужда пък ще видим. Simple Smile

# 673
  • София
Орехче, за запушване може да си вземеш Лецитин, а за стимулиране на кърмата - таблетки Сминдух. Правят чудеса и двете.

# 674
DM имат и чай за стимулиране. С второто ми дете си правех всяка сутрин по един. Плюс жито с бисквити, което ми беше суууупер вкусно, но аз го убивах от бисквити, мед и орехи Grinning
Аз съм се доизцеждала след кърмене първите 2-3 седмици, след това нещата се регулират и вече няма никаква нужда. Винаги е гадно в началото и ми става много мъчно като някой се откаже под обществения натиск, с вечните аргументи - то не се е наяло, имаш нехранителна кърма, защо се занимаваш да те боли и все в този дух.

Общи условия

Активация на акаунт