🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 38 740
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, падна ми тапата и имам прорязвания долу и като шипове навътре към матката. Но не са регулярни?! Много боли обаче?!

# 76
На мен ми звучи като начало на раждане.

# 77
  • София
Ехее кога почнахте нова тема пак? 😁
На новите мами честито! Вече и аз мога да се похваля с моята радост: Йоанна, 48 см висока, 2810 гр 🌸❤
Изключително съм щастлива и където се казва, целия зор си е заслужавал

Таткото също е много щастлив и горд!
Честита дъщеричка! Да ви е много здрава и да расте безкрайно щастлива и обичана! ❤️ ❤️ ❤️
На теб бързо възстановяване.

# 78
  • Асеновград
Честито Пламинго и Кате! Да са ви живи и здрави бебчетата! И бързо възстановяване!
Ако имате време и желание ще чакаме да разкажете как е минало при вас.

Кате, няма да се засечем май с вас, сигурно в понеделник най-късно ще ви изпишат от Селената.😁

Ох и аз вече нямам търпение да си гушна бебето, вълнувам се много. Живот и здраве и аз ще се похваля другата седмица. Утре влизам в 38-ма г.с. и съм последно на преглед и тонове преди секциото.😊

# 79
  • София
Момичета, да сте усещали пробождаща болка долу,но от към дупето все едно (извинявам се за описанието) заедно с втвърдяване на корема?
Днес бях на преглед,нямаше индикации за раждане, но нали ви споменах че съм с повръщане и разстройство от снощи,че и температура имах до 37.8. Сега пих магнезий и нош-па ,въпреки че АГ ми каза да спирам магнезия. Просто ме е страх да не започне раждане сега,защото съм тотално изтощена днес и нямам никакви сили за него.

# 80
Честито на новите майки ❤

# 81
Королева, благодарско за темата. Чувствам че тази ще я изпишем за 5 дни с този бебевалеж.

Честито на всички мами, докато прочета всички, забравих кой е родил 😂

Тъкмо мама днес ми сподели, че като родиш и ти е мъчно за бебето в коремаи се замислих, че наистина ще ми липсва.

Меджик, от няколко места знам, че се броят памперсите, понеже не може да се види колко изсмуква бебето. Ако имаш книжки от консултанта по здраве, виж там пише количеството, ако не ми пиши ще ти пратя снимки.

Желязото тук ми казаха до раждането и най-вероятно след това.

Днес цял ден шетаме с мама, остах без крака. Това сама нямаше да го свърша никога.

# 82
Честити бебчетаа! Кате ти при кой доктор ражда. Като имате повечко време ще се радвам да разкажете за ражданията по - подробно момичета. 🙂

# 83
Малка прашинка и на мен ми звучи като начало на раждане, чакаме информация🙏

# 84
Момичета, такъв тип болки не си спомням изобщо с първата бременност. Разбира се днес ще говоря с доктора. Това става надвечер вече след прегледа за разкритие /2см преди няколко дни/, когато почна да пада и тапата. Вчера вече падна цялата /при мен беше като кървав съсирек с извинение, кафеникаво/. Това се случи вечерта и след това започнаха тези болки, които наподобяват ток, който преминава към шийката на матката. Или сякаш някой те пробожда с нож там. Определено няма нищо общо с контракции, трая около половин един час и те сковава целия, взех топъл душ полегнах и ме отпусна. От тогава досега всичко е ок, цяла нощ стоях на тръни ще тръгва ли нещо няма ли да тръгва. Това очакване и притеснение наистина е много кофти за психиката. Благодаря ви за подкрепата, ако на някой са му се случвали подобни изживявания моля да сподели 💓

# 85
Момичета, днес ми предстои последният преглед преди секциото, тези от вас, които са го минали, има ли нещо специално? В какво се състои? Освен преглед за разкритие, друго включва ли?

# 86
Момичета, днес ми предстои последният преглед преди секциото, тези от вас, които са го минали, има ли нещо специално? В какво се състои? Освен преглед за разкритие, друго включва ли?
Мен не ме преглежда за разкритие АГ щом ще съм секцио. Следи води,плацента,пъпната връв да не е увита около вратлето и сърдечната дейност на плода. Измерва бебето,мен също,кръвното ми. Стандартните неща,но то май всеки АГ различно работи😊

# 87
Минах си консултацията. Бебо е 2,800 в 35+5 седмица. Аз очаквах да е станала около 3кг, но според лекарката си е супер даже е едричка. Но сякаш другите две като влизах в 9м вече бяха 3кг, не съм много сигурна в това обаче. А и щом лекарката казва, че е добре значи е добре. Шашнах ги с моето кръвно и килограми. Отново съм без разлика в килограмите, чак акушерката този път дойде и тя да види кантара. Първо мерене на кръвно 160/90, откъдето и да го погледнеш е високо. Докторката вика дай да минем прегледа и ще видим дали няма да те пращам в родилното. Аз и обясних, че там отивам за да си записвам дата за секцио. Минахме прегледа, мерят ми пак кръвното и акушерката вика е това не може да бъде 110/60. Казвам и, че аз съм с такова кръвно, тя вика добре ама за няма и 10мин такава разлика не съм виждала. Оправихме и документите и докторката и вика виж и пак кръвното, че сега пък ме притеснява да не е паднало много. Трето мерене 110/60. Успокойх я, че няма да падне повече. И ме пуснаха да си ходя.

Вече имам и дата за секциото. Принципно се каня да е без избор на екип, обаче не можах да разбера накрая май има вероятност и да се уговорих без да искам. Замислих се чак като си тръгнах, обаче пък и да съм се уговорила тъй като е лекаря, който реално харесвам не е проблем. Ако беше друг сигурно щях да се върна за да се доуточня. Сега остана и малката да си изчака датата. Според докторката нямам никакви индикации да раждам скоро. Пъпната връв продължава да е омотана веднъж около вратлето.

Мони никога не са ме преглеждали за разкритие. Само вече като съм в родилния при постъпването. Странни са ми тези рутинни прегледи за разкритие.

# 88
Добро утро, момичета! Поздрави от плажа!
Честито на всички родили, да са живи и здрави бебоците, а майките бързо да се възстановят.
Четох въпрос за изтегляне на дата за секцио. Аз бих оставила бебето максимално в утробата, да вземе каквото му е нужно. В крайна сметка, всеки АГ ще се справи с операция, за тях си е рутина.
Аз утре влизам в девети, та още не съм на вълна раждане.
Барбалена, реши ли за болница?

# 89
Ами мен също не са ме проверявали до сега, но останах с впечатление, че е част от последните прегледи това. Притеснено ми е, хем нямам търпение вече да родя, хем ми е свито..

Общи условия

Активация на акаунт