🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 38 742
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
За да те боли толкова, е възможно позата да е кофти. Във ФБ има страничка на Хедра. По принцип болка има в началото, но не и чак толкова силна. Там има снимки/видеа за позите. Най-лесно консултант да те види и да каже.

Матката при мен реагираше 1-2 месеца мисля.. но само първите дни беше по-силно.

# 601
Малка прашинка не би трябвало да те боли толкова много. И мен ме болеше и имах желание да се откажа, но проблема излезе от помпата, а не от бебето. Наистина боли докато засуче, но болката е за кратко, че е силна силна е, но е за секунди, за минута после се успокоява и не боли. За да са ти разранени и зърната значи нещо не е наред. Може би не засуква правилно, трябва да поеме не само зърното, но и ареолата. Или нещо в позата не е наред. Виж докато сте в болница някоя акушерка или консултант, ако има да ви погледне. Освен с крема можеш да кажеш зърната първо с кърма, оставяш ги на въздух да изсъхнат и после мажеш с крема. Кърмата действа много добре за възпаления.

# 602
Ох момичета, ако знаете какво съм направила... Снощи казах на мъжа ми ако заспя да ме събуди в 12 през ноща, за да си пия хапчетата ( за контракции и цяла аптека, доста са) той ме събудил и аз съм мислела че е сутринт и съм го накарала да ми даде Л ториксин за щитовидната жлеза ( хормон, който се пие сутрин на гладно) и изоптин за сваляне на кръвно, който съм пила два часа преди това... А кръвното ми вчера беше 100/60 и аз два пъти снощи съм пила за сваляне на кръвно Confused и сега ме буди да пия пак същите лекарства, викам нали преди " малко" ги пих, то било вечерта.... Та снощи не съм пила нито лекарства за контракции, нито аспирини за кръвта, нищо...

# 603
  • Пловдив
Благодаря ви момичета, вече не знам дали да се отказвам а е само 2ри ден Sad

Аз се цедя. При мен стана както при теб. Силна болка, разранени зърна. Сега ме е страх да й дам гърда, защото очаквам болка. Страхливка съм.. 😕
А около мен все ми натякват “дай гърда, та дай гърда”. Смятам, че това си е мое решение: кърма има, просто аз избирам трудния начин. Гърдите са си мои и мен ме боли. Не искам да й давам от страх..

Edit: знам, че и от помпата стават рани, но за мен е по-щадяща.

# 604
Да помрънкам пак, ходих на УНГ заради този синузит, който развих. Вчера ужасно ме боля глава, чак зъбите, днес вече съм по-добре. Пак имам тежест при навеждане, но вчера беше ужас. Не знам детето как ме изтърпя да дремя цял ден. Та отивам тази сутрин, директно ми се изписа АБ. Взе ми носен и гърлен секрет, ще излязат в понеделник. Питам я какъв е смисъла да пия АБ сега, ако бактериите са резистентни на него? Смънка си да ми отпушел носа...
Ядосах се, изобщо няма да го вземам... да се тъпча накрая с още АБ. Някой с опит със синузит, да секретът не е бистър, ама може и защото преминава вече хремата.

# 605
Момичета, ние сме още в болницата. Всичко изтърпявам, обаче това кърмене е някакъв ужас Sad Зърната ми се разраниха, слагам крем Лансинох нищо не помага. Като дръпне да суче толкова много ме боли направо дъжд от болка...казах на сестрите те казаха че докато свикнат гърдите е така... Sad Не знам до кога ще го издържа това нещо направо ми идва да си купя един АМ и готово да се приключва! Отделно като суче супер много боли матката на контракции ми вълни уфффф ... Абеее тъкмо ти олекне след раждането и айдеее ново 200!
Аз с първото преди 14год бях така. Адски болки,зърната ми имаха рани,коричка рана. При всяко засукване беше ад,тръгваше кръв. Както съм писала раждала съм в др страна и бях доста игнорирана. Казаха ма да ги мажа с Бе пантен тогава. Всеки път като кърмих и ревях,толкова болеше. Според мен и бебето не е засуквало правилно тогава,ама кой да ти каже. Тогава не беше развит така интернета. Мисля че 10,12 дни кърмих и се отказах. Първо заради гърдите,второ след изписването седмица след това при посещение на педиатъра бебчо беше свалил и трябваше освен кърменето да минем на дохранване с АМ. По моя преценка минахме изцяло на АМ. Сега ще пробвам,но ако не стане и пак се повтори филма от преди 14 год,директно минавам на АМ.

# 606
Kateto, важното е ти да се чувстваш спокойна и добре с решенията, които си взела. Щастлива майка, щастливо дете. Нека си приказват.

33Hope, аз за синузита пия Синпрет Форте и Геломиртол. При мен е хроничен от дете и отдавна не пия антибиотик за него, просто е тези хапчета и нагревки го изчиствам. Ако можеш да ги приемаш са много  ефикасни. Изчакай секрета преди да приемаш антибиотик, поне така бих направила аз.

# 607
MalkaPrashinka, бях по същия начин с първото бебе. Направо ток ме удряше и съм ревала докато го кърмя. Той си сучеше здраво, акушерката ми показа как се слага на гърда, но всъщност имах грешна техника. Тя буквално ми го залепи за гърдата и каза- ето така се прави….
Една безсънна нощ (още в болницата) намерих правилния начин на засукване и още тогава усетих разликата. Останалото беше да ми зараснат раните по зърната за около 10 дни(🫣) и яко мазане с кърма и Лансинох. Иначе почти се бях поръчала на мъжа ми да ми купи силиконови протектори за зърна, но те също нямаше да бъдат решение на проблема.
Това е статията, като точки 4 и 5 са най-съществените за поставянето на бебето на гърдата, така че да не ти гризе зърното, а да стиска ареолата. Успех и не се отказвай още ❤
https://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/#more-384

Добавям, че след кърмене НЕ си измивах гърдите, защото в кърмата и слюнката на бебето има растежни фактори, които спомагат за зарастването на раничките. Миех се чак преди следващото кърмене и смятам, че това също повлия положително.

# 608
Когато раждах каката също разраних зърната. Мажех с ланзинол и се разхождах гола да диша кожата. Останах в конкакт с една жена, която която също си разрани зърната, видях я след 3 -4месеца случайно в парка. Каза ми,че е кърмила така до скоро с разранени зърна,докато не и казали да се маже с Дефламол
(за изгаряне) и зърната зарастнали за ден! Но е токсичен, обилно измиване ако се ползва! Това съм запомнила от нея...

Да, не мисля да пия АБ. Ще изчакам първо секрет, какво е това безразборно  предписване и то на бременна.....
Преди няколко седмици посетих личния и той ми обесни,че АБ не се пие за синузит,защото са кухини и няма кръвоносни съдове, за да реагира антибиотика, тоест според него е безсмислено да се приема, а да се действа локално.

# 609
Hope, а като слагаш топли компреси не те ли отпушва малко, аз правех с морска сол в един парцал и го топлех в микровълновата, за по бързо, не е от най ефективните начини, ама поне малко ако може да се изчистят синусите от това.... Confused

Когато раждах каката също разраних зърната. Мажех с ланзинол и се разхождах гола да диша кожата. Останах в конкакт с една жена, която която също си разрани зърната, видях я след 3 -4месеца случайно в парка. Каза ми,че е кърмила така до скоро с разранени зърна,докато не и казали да се маже с Дефламол
(за изгаряне) и зърната зарастнали за ден! Но е токсичен, обилно измиване ако се ползва! Това съм запомнила от нея...

Да, не мисля да пия АБ. Ще изчакам първо секрет, какво е това безразборно  предписване и то на бременна.....
Преди няколко седмици посетих личния и той ми обесни,че АБ не се пие за синузит,защото са кухини и няма кръвоносни съдове, за да реагира антибиотика, тоест според него е безсмислено да се приема, а да се действа локално.

# 610
Hope, не съм борила синузит, но носът ми се запуши като карах Ковид в 3ти месец и тогава ЛЛ ми предписа Синулан Форте спрей. На билкова основа е и е много ефективен (доста пари, но отпушва на 100%).

# 611
И на мен след ковида ми остана запушен носа с месеци, пробвах всички капки за нос в аптеката и нищо не ставаше, накрая дядо ми каза да пробвам вечер да слагам захаросан мед в носа и това ми помогна след няколко вечери, като първите пъти ставах и през ноща да слагам защото не можех да спя от запушения нос..  И така след два месеца непрекъснато капене на капки за нос ги спрях и ми мина.
П. С. Меда, който ползвах си е домашен от същия дядо, той си го произвежда.

Редактирам, сега прочетох в нета, този метод с меда става за синузит... Не е нещо вредно
https://www.zemianazaem.com/archives/256

Hope, не съм борила синузит, но носът ми се запуши като карах Ковид в 3ти месец и тогава ЛЛ ми предписа Синулан Форте спрей. На билкова основа е и е много ефективен (доста пари, но отпушва на 100%).

# 612
Не ств единственитв , които се колебаете дали да продъшжите с кърменето.При мен разраняванията минаха вече и ме боли само понякога при засукване , но един път се наяжда с кърма , един път не
НЕ ЗНам с колко аМ да дохранвам , тя си хълца   повръща , колики има очевидно , гърчи се ....днес ще пробвам с електрическата помпа да видим с нея какво що ще извадя и ще го мисля...

# 613
И с първото, и с второто имах период от около 2 седмици, в които мразех кърменето. После минава и не се усеща нищо, кърмата се регулира и спира чуденето стига ли му или не.
За отоци в краката - спрете въглехидратите, много вода, краката на стената и масажи, с които да се отведе лимфата.

# 614
Честито на новите мами! Heart

Момичета аз имам въпрос за акитата. Какво означава пълен омазан памперс? Аз не съм видяла такъв 10 дена вече. Ако то е около 3 супени лъжици. На цвят каквото трябва. Но се притесних количеството добре е ли е.

Ние си продължаваме на смесено, цедя нередовно (не на 3 часа) тъй като и протектора не му  хареса ... Като цяло май се редуват АМ и кърма.
Вчера съм ревала като магаре, че не мога да го нахраня като хората. Нямах готово АМ., кърмата се забави, той пищи...направи ММ нахрани го, затворих се в другата стая и просто рухнах в сълзи...

Общи условия

Активация на акаунт