🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 496
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Malka Prashina, според мен не се отказвай, ще се справите, бебето има нужда от тази близост и от кърмата ти. Безценно е, ще го разбереш още малко. Най-вероятно позата не е както трябва. Трябва бебето да засуче не само зърното ами и част от ареолата. При мен също болеше, но само първите дни и болката беше търпима и то само докато засуче хубаво. А за контракциите по време на кърмене, те са полезни всмисъл помагат за събиране на матката и да се изчистиш по добре.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:35 от Galq-94

# 616
  • Пловдив
Честито на новите мами! Heart

Момичета аз имам въпрос за акитата. Какво означава пълен омазан памперс? Аз не съм видяла такъв 10 дена вече. Ако то е около 3 супени лъжици. На цвят каквото трябва. Но се притесних количеството добре е ли е.

Ние си продължаваме на смесено, цедя нередовно (не на 3 часа) тъй като и протектора не му  хареса ... Като цяло май се редуват АМ и кърма.
Вчера съм ревала като магаре, че не мога да го нахраня като хората. Нямах готово АМ., кърмата се забави, той пищи...направи ММ нахрани го, затворих се в другата стая и просто рухнах в сълзи...

Magic, аз днес плаках, защото майка ми уж щеше да дойде за няколко дена, но се отказа, защото “ да не притеснява мен и малката”, това ми беше черешката на тортата. Преди това ми се насъбра от упреците “ слагай на гърда” и се сдухах.
Първата вечер в два през нощта и ние давахме АМ, защото плачеше от глад.
Не се отчайвай, ще се справите.

I.skela, благодаря за подкрепата. ❤

# 617
Аз не знам в каква посока търсите подкрепа. Може и да навредя, но, ако се мъчите, ако се депресирате и кърмите, защото някой Ви притиска - много по-добре е да давате, според мен, АМ.

# 618
Точно за кърменето, много зависи и е твърде индивидуално, явно! Щом някои изпитват наистина ужас или се съмнявате дали е добре да кърмите, наистина не се мъчете. Днешно време има алтернативи поне, преди е нямало, въпреки че давали прясно или кисело мляко и пак са се оправяли. Нищо не трябва да е на всяка цена. Аз казвам при мен как беше, но аз имах наистина голямо желание или по скоро това го усещах като нужда да кърмя, но в крайна сметка и майката трябва да е спокойна. Достатъчно неща преживяваме и не ни е лесно. Живи и здрави бебенца да имаме пък вече по какъв начин ще ги храним времето ще покаже. Все пак всяка майка иска най-доброто за детето си.

# 619
Пак съм аз, не спирам с филмите и притесненията. Извинете ме Pensive
Да звъня ли да ни видят пъпчето...

# 620

То си е за притиснение, според мен звънни и попитай🙁

# 621

По добре звънни да го видят. Със синът ми беше подобни не беше проблем, на дъщеря ми като падна си беше абсолютно чисто пъпче. С големия пръсках с нещо, но какво ми каза лекарката нямам спомен.

# 622

Обади им се по добре. Май продължава да кърви 😟

# 623
Тя кръвта отстрани падна. Мен ме притесняваше това вътре жълтото...
Ходихме до мидуайфка, всичко е наред каза. Съвсем нормално, още ще кърви и сълзи. Само с вода, да се почиства. Спирт не препоръчват тук.

# 624
Тя кръвта отстрани падна. Мен ме притесняваше това вътре жълтото...
Ходихме до мидуайфка, всичко е наред каза. Съвсем нормално, още ще кърви и сълзи. Само с вода, да се почиства. Спирт не препоръчват тук.

А тук задължително със спирт, даже обилно трябва да се почисти всеки път с 90% май можеше и 70%. Странно колко неща се различават 🙄човек да се чуди кое е по-добре .

# 625
Здравейте маминки. Снощи в 23:51 се роди първородната ни дъщеричка за изненада на всички цели 3кг и 49см, името и е Владислава. Ще ви разкажа малко по-нататък за екстремно бързото си естествено раждане, само ще загатна от 4см разкритие до изплакването на бебчето 40мин😁 Ще се връщам да ви чета после, ако има нови мами да ви са честити бебоците 🥰☺
Честито! Да Ви е жива и здрава!💜
Бързо възстановяване!🍀

# 626
  • София
Момичета, обикновена урина ли се пускаше да проверя белтъка? Вчера се подух, днес съм цялата отекла. Кръвното ми е нормално.

# 627
Да се чекна и аз в отбора на родилите, днес с планово секцио се роди Михаела, 2920г и 49см, мъничка и сладка, засега сме добре, аз мърдам вече по малко, още не мога да повярвам, че успях да я добутам до края Simple Smile

Честито! Да Ви е жива и здрава! 💜
Бързо възстановяване!🍀

# 628
Момичета, обикновена урина ли се пускаше да проверя белтъка? Вчера се подух, днес съм цялата отекла. Кръвното ми е нормално.
Да, пусни общ белтък и албумин.

# 629
  • София
Пусках преди две седмици и бяха ок. Обаче спрях протеина и явно оказа влияние, не вярвам да е само от жегата. Ще ги пусна пак, благодаря за подсещането.

Общи условия

Активация на акаунт