Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

• 101 141
  • 900
  •   2
Отговори
# 90
Ами няма как да е "покритие от маслиново масло и вода", това е просто безмислица Rolling Eyes Покритието е главно минерални частици и силикон, може покрай тях да има някакви други естествени материали. Да, добри са, минералните частици ги правят издръжливи, но това са нови материали и просто не са били в употреба достатъчно време че да може да се каже колко издържат. В момента са много популярни има разновидности, добре готвят, не залепва в тях въобще, не се дращят лесно. След още 5-10г може и да излезе някой да каже с какво са вредни както и с всички останали съдове досега, но за момента няма такива гласове ¯\_(ツ)_/¯

# 91
След няколко годишен опит - много е добро, наистина нищо не залепва, много лесно се мият на ръка (с тези дръжки не бих ги сложила с миялна). Покритието не е мръднало, надявам се, че е и безвредно наистина. Но ползвам само дървени прибори в тях.

# 92
Здравейте, някой купувал ли си е тигани от Hexclad (марката, която рекламира Гордън Рамзи)? Искам да си подновя тиганите вкъщи с безвредни такива и се спрях на тази марка, но не намирам мнения.

# 93
Здравейте, някой купувал ли си е тигани от Hexclad (марката, която рекламира Гордън Рамзи)? Искам да си подновя тиганите вкъщи с безвредни такива и се спрях на тази марка, но не намирам мнения.

Не съм купувала, но ме заинтригувахте с вашия коментар, понеже и аз съм в търсене на хубави такива. Цената как е? Щом Гордън Рамзи ги рекламира…. 😣

# 94

Не съм купувала, но ме заинтригувахте с вашия коментар, понеже и аз съм в търсене на хубави такива. Цената как е? Щом Гордън Рамзи ги рекламира…. 😣

В момента са на промоция и варира от €109 до около 260€ без капак

# 95
Това са неръждаеми съдове с покритие от тефлон. Заради особената си конструкция по-трудно се драскат, но не са толкова незалепващи колкото чистия тефлон. Ето подобни без комисионната на Гордънчо.
https://www.aliexpress.com/item/1005004697041980.html?spm=a2g0o. … 30135651382%21rec

# 96
Това са неръждаеми съдове с покритие от тефлон. Заради особената си конструкция по-трудно се драскат, но не са толкова незалепващи колкото чистия тефлон. Ето подобни без комисионната на Гордънчо.
https://www.aliexpress.com/item/1005004697041980.html?spm=a2g0o. … 30135651382%21rec

Тефлоновото покритие го водят, че не е хич безвредно… дори канцерогенно

# 97
Аз търся тиган, който да не е толкова вреден, колкото тефлоновите, да може да се измива на съдомиялна машина (dishwasher safe) и да е безопасен за използване с метални прибори. Все още чета и търся информация, засега намерих, че Hexclad и Greenpan предлагат такива. Какво мислите за този сет https://www.surlatable.com/greenpan-craft-10-12-skillet-set/PRO- … t450543&start=NaN ? Има ли други марки, които имат горните характеристики?

# 98
Аз търся тиган, който да не е толкова вреден, колкото тефлоновите, да може да се измива на съдомиялна машина (dishwasher safe) и да е безопасен за използване с метални прибори.
Всички стоманени тигани стават.
Тефлоновото покритие го водят, че не е хич безвредно… дори канцерогенно
Ами ползва се според инструкциите и тогава е безвредно, а те са да не се нагрява празен тиган, да не се прегрява при готвене и да не е надраскана повърхността. При нормално използване тефлонът е инертен и няма как да го погълнеш.

# 99
  • София
Aliases, тъкмо преди няколко дни гледах ревю за тигана на Hexclad на America's Test Kitchen: https://youtu.be/AU3mUjIF3A8?t=1264

Във видеото казват, че стандартно тестват всички незалепващи тигани като първо пържат 50 яйца едно след друго, после готвят някакви неща, после още 50 яйца. Hexclad не е издържал и първите 50 яйца без да залепне, т.е. ако го купувате заради незалепващото покритие, не изглежда добра инвестиция.

В този ценови клас бих препоръчала незалепващите тигани на Le Creuset. Имам един такъв, покритието наистина е много издръжливо.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 12:17 от MojaveGhost

# 100

Аз поръчах тези на първо време. Доволна съм от марката, а и нямам много време вече за търнесе, но ще допълвам и ще черпя идеи от вас 😊

# 101
Някой ползвал ли е от тези украински чугунени тигани, какво ви е мнението ?

# 102
  • София
Привет. Може ли да препоръчате гофретник и тиган за палачинки, които да са чугунени, или по-добре с чугун с керамично покритие? Rolling Eyes
Мерси!

# 103
  • София
Привет. Може ли да препоръчате гофретник и тиган за палачинки, които да са чугунени, или по-добре с чугун с керамично покритие? Rolling Eyes
Мерси!
Тиган за палачинки чугун без покритие от ИКЕА. Имам и много малък за съвсем малки палачинки. Аз съм много доволна.

# 104
Влизах ей сега в сайта на Икеа, всички тигани са алуминий с тефлон, няма чугун или неръждаема стомана, поне аз не намирам.

Искам уок тиган, можете ли да ми препоръчате, но да не е нужно да си продам бъбрека. 😂 Не че има нещо лошо, просто ми се свидят повече от 80лв за тиган. Моля за препоръка за безвреден и незалепващ тиган. Благодаря ви безкрайно!

Иначе аз си готвя само в неръждаема стомана без покрития. Имам само един на Silit Cera някакво покритие. Единственият ми тиган от алуминий е за палачинки на Brabantia с някакво покритие, но него го ползвам два пъти в годината. Обмислям и грил тиган, но там мисля да заложа на чугун. Правилно ли съм се насочила към чугуна според вас?

Благодаря на всички, които биха ми съдействали!

Общи условия

Активация на акаунт