Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

• 101 909
  • 900
  •   2
Отговори
# 870
Освен стомана Силит, WMF, Ikea и много други и чугун Лава, Крюзе и други, имате опция и за емайлирани/керамични покрития Силит и WMF имат такива, стъкло Pirex, Luminarc като най-масови. Писали сме съвсем скоро. Черпаците и т.н. съобразете със съдовете, които купите (относно материали). В професионалните серии на различни марки, както и в инокс/стомана се бърка с метални (стоманени) без проблем. Сивата пластмаса е по-добър избор (от чената) или пък вижте за силикон. Въобще гледайте поне до 220 градуса да издържат ако са пластмасови. Аз имах подарък някаква решетъчна лъжица на Тефал, която като потопих да вадя пържени картофи и се разтопи, а беше уж до 200 градуса... Дръжките по-добре да не са дървени, че те пък не влизат в съдомияла...

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:22 от drago_2008

# 871
Със сигурност бих препоръчала да се въздържиш от Berlinger Haus (не знам кои модели си гледала, но имам техни съдове, които въпреки добрия дизайн и висока цена, не бих нарекла качествени). На Тефал почти нямам, но и при сина една решетъчна лъжица се разтопи, както при Драго. Аз ползвам главно стомана (иска ми се чугун, но засега не ползвам, че много ми тежи, а имам увреждане и чакам ММ да се пенсионира, че да ми вдига и мести тиганите и тенджерите Simple Smile ) и то на WMF, от техните съдове съм изключително доволна.

# 872
Здравейте, купих си мултикукър  Инстант под със стоманена купа.Търся форма за кекс с ф22 см,която да пасва в него.Естествено не искам да е тефлон или силикон.Въглеродна стомана как ви се струва?Приемам и други предложения.

# 873
Намерила си купа от въглеродна стомана с тези размери? Има ли някакво покритие тази купа?

# 874
Със сигурност бих препоръчала да се въздържиш от Berlinger Haus (не знам кои модели си гледала, но имам техни съдове, които въпреки добрия дизайн и висока цена, не бих нарекла качествени). На Тефал почти нямам, но и при сина една решетъчна лъжица се разтопи, както при Драго. Аз ползвам главно стомана (иска ми се чугун, но засега не ползвам, че много ми тежи, а имам увреждане и чакам ММ да се пенсионира, че да ми вдига и мести тиганите и тенджерите Simple Smile ) и то на WMF, от техните съдове съм изключително доволна.

Благодаря на всички за включването, ами аз гледах ето тези комплекти...:

https://aiko-bg.com/product-69067020141

И

https://aiko-bg.com/product-69067020142

Не знам дали са особено безопасни 🫤🫤

# 875
Точно от тях имам две серии, а от едната даже два комплекта.  Особено изумрудената серия е много красива, но се лющи, включително покритието на дръжките. Не толкова за безопасност ми е думата, но качеството е наистина лошо и не работят добре на всички индукционни плотове. Затова и ги замених с два комплекта на WMF. Тенджерите и тиганите не съм изхвърлила, но понеже са много, ползвам тези, които са почти нови и в добро състояние и после ще изхвърля без съжаление.
А, и на същата марка прибори за готвене не препоръчвам (тези специализираните за незалепващи покрития) - също добър дизайн, но лошо качество - при сглобката с дръжката се събира вътре вода при миенето и тече ръждива после. Разглобих една да видя що за чудо е и се смаях - ръждясали метални елементи. Изхвърлих ги.  
Въобще, както казах - много добър дизайн, вложили са в него несъмнено, но в качеството - не дотам и не си струват парите, дори и намалени.

# 876
С годините подмених всичката посуда вкъщи с WMF, а порцелана — с Villeroy&Boch — тенджери, тигани, тави и прибори.
И приключих.

Беше ми омръзнало да давам пари и да хвърлям.

# 877
Аз също съм с wmf за тенджери, тигани и прибори. Приборите ми са серията Бостън. Дали има някой с такива, пускате ли ги в миялна?
По спецификация са предвидени за миялна, но никак не ми се иска да се надерат и засега си ги мия ръчно Simple Smile

Единствено не мога да си намеря тавички на този бранд - не знам аз ли не намирам или предлагане няма. Искаше ми се малка компактна тавичка за готвене, но откривам само форми за кексове.

# 878
Скрит текст:
Аз също съм с wmf за тенджери, тигани и прибори. Приборите ми са серията Бостън. Дали има някой с такива, пускате ли ги в миялна?
По спецификация са предвидени за миялна, но никак не ми се иска да се надерат и засега си ги мия ръчно Simple Smile

Единствено не мога да си намеря тавички на този бранд - не знам аз ли не намирам или предлагане няма. Искаше ми се малка компактна тавичка за готвене, но откривам само форми за кексове.
Тавички се взех две — кръгла с капак и правоъгълна, порцеланови, на Villeroy&Boch. А формата за кекс ми е на Riess.
И от трите съм много доволна.

# 879
Скрит текст:

Тавички се взех две — кръгла с капак и правоъгълна, порцеланови, на Villeroy&Boch. А формата за кекс ми е на Riess.

Здравейте, тази форма за кекс изглежда невероятно добре, има ли нещо специфично при миенето?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:44 от T q

# 880
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

Здравейте, тази форма ьа кекс изглежда невероятно добре, има ли нещо специфично при миенето?
За коя форма питате, на Riess ли? Защото и в кръглата порцеланова пека сладкиши.
Riess пише, че не се мият в миялна, макар, че някой беше казал, че я мие там, но аз не съм пробвала.
Порцелановата издържа до 180С във фурната и се мие в миялна.

И в двете се изпича много добре и стават вкусни печивата.

# 881
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

Здравейте, тази форма ьа кекс изглежда невероятно добре, има ли нещо специфично при миенето?
За коя форма питате, на Riess ли? Защото и в кръглата порцеланова пека сладкиши.
Riess пише, че не се мият в миялна, макар, че някой беше казал, че я мие там, но аз не съм пробвала.
Порцелановата издържа до 180С във фурната и се мие в миялна.

И в двете се изпича много добре и стават вкусни печивата.

Благодаря, за тази на Riess питах, слагам си я в спъсъка с желания. 😊

# 882
Дядо Коледа ми донесе първият ми чугунен съд - тенджера, която ползвам за печене на хляб. Когато се сезонира и отвън ли се маже с мазнина?
В капака правих сач с месо и зеленчуци и стана превъзходен!

# 883
Дами, какво мислите за съдовете за готвене в Била? Този алуминий трябва ли да ме притеснява?

# 884
Не ги виждам така с дребното описание, но не бих ги купила. Не са чак евтини, а качеството не е кой знае какво, щом са алуминиеви с вероятно феромагнитна вложка на дъното - ако са и тънки, свойствата им не са добри, тънките съдове не се нагряват равномерно и не задържат достатъчно топлината за качествено готвене. Бих предпочела плътна стомана с дебело дъно (работя с индукционен плот и компромиси в съдовете не са желателни, ако искам да се ползвам изцяло от преимуществата му) и евентуално чугун (на мен ми тежи, но бих ползвала почти неограничено, ако можех). За  печене - керамика на първо място, йенско стъкло с капак, пак плътна стомана и чугун (за мен - пак при горната уговорка, но принципно казано).

Общи условия

Активация на акаунт